• Sold

Amalia van Solmsstraat 100 2595 TC Den Haag Bezuidenhout-Midden

Hightlighted features

  • 300 m² living area
  • 208 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 1,225,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 28, 2022
Date of sale
November 1, 2022
Term
4 weeks

Description

FRAAI IN UITSTEKENDE STAAT VAN ONDERHOUD VERKEREND HOEKHERENHUIS (CA. 300 M2) IN HET GELIEFDE BEZUIDENHOUT. HET PAND IS CHARMANT HEEFT 6 SLAAPKAMERS, 2 BADKAMERS EN IS INSTAPKLAAR.

De Amalia van Solmsstraat is gelegen in het Bezuidenhout, nabij het centrum van Den Haag (max. 3 haltes met de tram) en zeer dichtbij diverse uitvalswegen (A4, A12 en A13). Station Den Haag Centraal en Laan van NOI liggen op loopafstand. Bovendien bent u in een mum van tijd in het Haagse Bos, het Sophiapark of in de gezellige Theresiastraat met haar winkels, supermarkten en restaurants. Het is een van de aangenaamste buurten van Den Haag; rustig gelegen, met vijf minuutjes fietsen ben je in de bruisende binnenstad en met 20 minuten tussen de klotsende golven van Scheveningen.

De straat is rustig, maar er is genoeg te beleven met voldoende speelplek (het Sophiapark) en horeca op loopafstand. Op de hoek van de straat bevindt zich een gezellig restaurant met zonnig terras waar heerlijk geluncht, geborreld en gedineerd kan worden.

Maar voor het zitten in de zon, hoef je het huis niet te verlaten; met een heerlijke voortuin, achtertuin én riant dakterras ben je op nummer 100 iedere dag op vakantie.

Het onderhoud van dit huis en de bijbehorende buitenruimtes is perfect; de kozijnen staan strak in de verf, de gevel is gereinigd en gerenoveerd, de tuin is fraai aangelegd en ook bij het interieur is een deskundige betrokken geweest.

Kom binnen!

Middels de opgang via het pad door de voortuin bereik je de entree voorzien van tochtportaal. Wanneer je doorloopt kom je in de statige hal. Je jas en tas? Die kun je direct opbergen in de ruime trappenkast of in de voorkamer waar een prachtige garderobe gecreëerd kan worden.

We gaan meteen naar rechts en lopen zo de woonkamer in, het voelt direct als thuiskomen met de gezellige openhaard en veel licht door de hoge ramen welke zijn voorzien van het karakteristieke glas-in-lood. Door de openslaande deuren naar de voortuin komt een heerlijk zonnetje binnen, en het liefst kom je de bank niet meer af; je komt helemaal tot rust!

Wanneer we verder lopen bereiken we, via de originele ensuite separatie voorzien van kasten aan beide kanten, de eetkamer. Tevens is dit gedeelte van het huis ook vanuit de hal te bereiken. Ook deze kamer is voorzien van een prachtige schouw en er is genoeg ruimte voor een grote eettafel. Heerlijk om hier te borrelen en eten met vrienden, maar ook een fijne plek om even te zitten met een kopje koffie en de krant. Grootse diners of juist intieme etentjes; deze ruimte is voor alles geschikt. Middels de openslaande deuren naar de achtertuin is een echt binnen-buiten gevoel gecreëerd.

Vanuit het eetgedeelte is een doorgang naar de keuken en ook die is heerlijk ruim. Het L-vormige keukenblok biedt voldoende werk- en opbergruimte. Doordat het gasfornuis in een apart nisje staat is er ruimte voor zeker een zes tot acht pits fornuis. Maar ook is in de keuken voldoende ruimte voor een kleine coffee corner of extra werkruimte in de vorm van een (losstaand) eiland.

Vanuit de keuken lopen we zo de hal weer in. Meteen rechts is er een deur naar de kelder, deze is om te toveren tot heuse wijnkelder! Naast de kelder vind je het aparte toilet en de trap naar de eerste verdieping.

Wanneer we op de overloop staan vinden we de eerste slaapkamer meteen rechts. Maar deze kamer zou ook goed dienst doen als kantoor/thuis-werk-plek. De kamer is gelegen aan de voorzijde van het huis en voorzien van hoge ramen en een mooie schouw. We lopen door naar de tweede kamer, ook deze is gelegen aan de voorzijde van het huis. Naast een schouw heeft deze kamer ook een gezellige erker. In deze kamer is het originele karakter van het huis behouden, de ensuite separatie zit er namelijk nog in. Dit biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Niet alleen kan er een derde slaapkamer gemaakt worden; wat ook kan is de gehele kamer als master-bedroom inclusief walk-in-closet gebruiken. Echter zal er aan kastruimte geen gebrek zijn, immers is er vanuit het achterste deel van de kamer toegang tot een aparte inloopkast. Indien we doorlopen naar de achterzijde van de grote slaapkamer hebben we toegang tot de badkamer. Een luxe ruimte voorzien van toilet, dubbele wastafel, ruime douche en ligbad. Een ware spa om heerlijk tot rust te komen na een drukke dag. Tevens bevindt zich de waskamer op deze verdieping; heerlijk uit het zicht en voldoende ruimte.

De eerste verdieping is met ruimte voor kantoor, een grote slaapkamer met badkamer ensuite ideaal te gebruiken voor de ouders, immers is er op de tweede verdieping nog genoeg ruimte voor de kinderen.

De tweede verdieping heeft een fijne indeling. Wanneer we op de overloop staan is er direct toegang tot de drie slaapkamers en badkamer.

De eerste slaapkamer, aan de voorzijde van het huis, is heerlijk licht. Dit geldt ook voor de tweede slaapkamer, tevens aan de voorzijde en voorzien van een schouw, inbouwkast en balkon. De derde slaapkamer is aan de achterzijde van het huis en heeft een tweetal inbouwkasten. Ook op deze verdieping is de badkamer van alle gemakken voorzien.
Echter is niet alleen de binnenruimte van dit geweldige huis heerlijk, want ook buiten is het fantastisch! Ook dat laten we natuurlijk heel erg graag zien.

De voortuin kwam eerder al even ter sprake; door de voortuin loopt het pad naar de voordeur, maar wanneer je links kijkt is er voldoende ruimte voor de fietsen en rechts een heerlijk plekje in de zon. Met heerlijke openslaande deuren vanuit de woonkamer een heel fijn plekje. De voortuin ligt er keurig bij, tenslotte is dit toch de eerste aanblik van het huis en er is dan ook zeker zorg aan het onderhoud besteed. De achtertuin is tevens zeer netjes en met oog voor detail aangelegd. Doordat de achtertuin te bereiken is vanuit zowel de keuken als vanuit de eetkamer middels openslaande deuren, kan er een echt binnen-buiten gevoel gecreëerd worden. Een heerlijke oase van rust!

En dat is nog niet alles, want naast een fijne voor- en achtertuin beschikt dit huis ook nog over een fantastisch ruim dakterras op de tweede verdieping.

Het weten waard:
- Bouwjaar 1921;
- Een van de grootste hoekhuizen in de buurt;
- Perfect gelegen t.o.v. uitvalswegen en OV;
- Diverse (middelbare) scholen in de buurt;
- Voorzien van glasvezel;
- Voldoende parkeergelegenheid en laadpalen;
- Voor- achtertuin én dakterras;
- De originele details zijn nog in ruime mate aanwezig;

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.

English text:

BEAUTIFUL IN EXCELLENT CONDITION CORNER MANSION (APPROX. 300 M2) IN THE POPULAR BEZUIDENHOUT. THE PROPERTY IS CHARMING HAS 6 BEDROOMS, 2 BATHROOMS AND IS READY TO MOVE IN.

The Amalia van Solmsstraat is located in the Bezuidenhout, near the center of The Hague (max. 3 stops by streetcar) and very close to several highways (A4, A12 and A13). Central Station The Hague and Laan van NOI are within walking distance. Moreover, in no time you are in the Hague Forest, the Sophia Park or in the cozy Theresiastraat with its stores, supermarkets and restaurants. It is one of the most pleasant neighborhoods of The Hague; quiet, with five minutes of cycling you are in the bustling city center and with 20 minutes between the lapping waves of Scheveningen.

The street is quiet, but there is plenty to do with plenty of playground (the Sophia Park) and restaurants within walking distance. On the corner of the street is a cozy restaurant with sunny terrace where delicious lunch, drinks and dinner can be.

But for sitting in the sun, you do not have to leave the house, with a lovely front yard, backyard and spacious roof terrace, you are on vacation every day at number 100.

The maintenance of this house and its outdoor spaces is perfect, the window frames are tightly painted, the facade has been cleaned and renovated, the garden is beautifully landscaped and also the interior has an expert involved.

Come inside!

Worth knowing:
- Built in 1921;
- One of the largest corner houses in the neighborhood;
- Perfectly located to roads and public transport;
- Several (secondary) schools in the neighborhood;
- Equipped with fiberglass;
- Ample parking and charging stations;
- Front-backyard and roof terrace;
- The original details are still largely present;

This information has been compiled with great care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All dimensions and surface areas are indicative. All information provided should be regarded as an invitation to make an offer or to enter into negotiations.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,225,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,083
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1921
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Flat roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
300 m²
Other space inside the building
17 m²
Exterior space attached to the building
31 m²
External storage space
7 m²
Plot size
208 m²
Volume in cubic meters
1,280 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 baths and 2 toilets
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Combination boiler from 2013

Cadastral data

'S-GRAVENHAGE R 9862
Cadastral map
Area
208 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
43 m² (8,5 meter deep and 5 meter broad)
Garden location
Located at the northeast
Balcony/roof garden
Roof terrace present and balcony present

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

Involved real estate agents

NVM selling agent

Mares Makelaars

Call 070-3000116

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.