• Sold

Maastrichtseweg 95 5215 AG Den Bosch Aawijk-Zuid

Hightlighted features

  • 130 m² living area
  • 283 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 575,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 2, 2022
Date of sale
June 17, 2022
Term
2 weeks

Description

’s Hertogenbosch kent niet zo gek veel jaren ’30 wijken. Meestal zijn de kavels in deze wijken vrij krap bemeten. Hier, op de Maastrichtseweg vind je de grotere percelen voor deze aantrekkelijke bouwperiode. En dan heeft deze woning de grootste maat in de rij. De Indische buurt is al decennia een aantrekkelijke wijk voor gezinnen. Sterker nog, regelmatig wordt vanuit de kleine type woningen verhuist naar deze grote woning. Gewoon, omdat de wijk zo goed bevalt. Terecht want er woont een erg leuke en gemêleerde club mensen. De wijk is “sociaal gesetteld”. Van starters zonder kinderen, gezinnen met pubers voor de oppas tot senioren waar je kinderen voor een koekje langs gaan. Tussen recreatiegebied de Oosterplas en het te voet te bereiken stadscentrum woon je dan ook goed, centraal en voor de forens om de hoek van de Rijksweg A2.

Voorschot stookkosten ca. € 145,- p/mnd

In de jaren '30 werden woonkamers gemaakt met en suite deuren. Zodoende konden bijvoorbeeld de kinderen apart zitten van de ouders. In kleinere woningen leidt dit echter vaak tot een wat hokkerige ruimte. Maar in dit formaat woning is dit juist een grote plus. Zeker als het originele glas in lood er nog in zit. Dit geldt ook voor de charmante schouwen, het sierpleister plafond, de erker en de tuindeuren. Er is een fijne eetkamer aan de tuin en een ruime zitkamer aan de erker. Helemaal zoals het hoort.

De keuken bevindt zich in de originele aanbouw. Sterker nog, hier achter was vroeger ook de badkamer. De keuken staat in een directe verbinding met de eetkamer. En zeg nou zelf, een eetkamer is toch veel luxer dan een woonkeuken? De originele granito vloer ligt er nog in. Iets om te koesteren want zeker in een keuken zijn deze vloeren ideaal. Er kan een prima keukenmeubel in, er is een voorraadkast net om de hoek en een ontbijttafeltje kan er ook goed staan. Tussen tuin en eettafel een ideale ruimte.

Het sanitair in deze woningen bestond vroeger uit een Lavet. Een soort grote wastafel waar men één maal per week in mocht en de rest van de week met een washandje aan de wastafel op de slaapkamer. Die tijd is voorbij. Daarom kan dit achterhuis prima ingericht worden als toilet wasmachineruimte. ’s Avonds wassen kan dus prima. Je wordt niet wakker van de centrifuge ’s nachts. Dit is ook je achterom waar de kinderen de vuile schoenen uitschoppen voordat ze het huis binnen lopen en de plek waar de cv-ketel hangt.

De kleinste kamer is hier badkamer geworden. De twee grote kamers zijn, door de omvang van het huis, lekker breed. Grote praktische ruimtes dus die prima zijn in te delen. Met een raam in de achter- respectievelijk voorgevel en zijgevel zijn ze beide ook licht. De trap loopt tussen de kamers naar de zolder. Hier onder vind je, vanuit de achterkamer, een grote vaste kast. Ook aan de overloop ligt nog twee vaste kasten. Overigens, ook de originele en erg mooie trapleuning is hier bewaard gebleven. De badkamer heeft een ligbad, douche, wastafel en het 2e toilet.

Heb je dat gezin met drie kinderen, heb je allebei een leuke hobby waar ruimte voor nodig is of blijf je gewoon nog lekker lang thuis werken? Dan is dit toch wel de etage waar je het allemaal kwijt kunt. Er zijn nu twee slaapkamers. Maar met lichte scheidingswanden kun je dit eenvoudig naar eigen wensen in delen. Dan ook kun je kiezen of je de vide volledig in tact laat of gedeeltelijk bij de hoogte van een kamer trekt. Ook mooi!. Er is een dakkapel aan de voorzijde en een dakraam achter.

Het is al z’n groot huis met op iedere etage wel prettige bergruimtes. Maar toch zal ook jij wel spullen hebben die je maar eens per jaar nodig hebt (en de rest van het jaar niet wilt zien). De vliering gaat er wellicht voor zorgen dat je zelfs meer gaan bewaren dan je lief is, maar daar is dan ook ruimte voor. Hij is beplankt, vorstvrij en droog.

In deze straat zijn de percelen al behoorlijk groot. Dit huis heeft bij de bouw in 1932 het grootste standaard formaat tuin gekregen. Dit geeft je als koper de mogelijkheid om zowel een terras in de zon als in de schaduw te maken. Maar ook een moestuin, trampoline, speelveldje en zandbak. Er is zelfs ruimte voor een Hottub. Kortom, hierin kun je alles realiseren wat je bedenkt. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid tot een bodemwarmtepomp. Er is een aangebouwde stenen schuur en een houten berging en het terras aan het huis heeft een overkapping. Via de zijkant van het huis kom je in de tuin.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 575,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,423
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1933
Type of roof
Hip roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
130 m²
Other space inside the building
10 m²
Plot size
283 m²
Volume in cubic meters
479 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories and a loft
Facilities
Outdoor awning and skylight

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Combi (gas-fired combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

'S-HERTOGENBOSCH D 1202
Cadastral map
Area
283 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
144 m² (18 meter deep and 8 meter broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Attached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

NVM selling agent

Huyzerij

Call 073-6122225

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.