Distellaan 15 1424 SC De Kwakel

  • Sold
€ 695,000 k.k.

Description

Droomt u van ruimte en vrij uitzicht op een uniek plekje? Dan is dit uw kans! Distellaan 15 in De Kwakel is nu beschikbaar, de helft van een dubbel woonhuis vol bijzondere kenmerken. Denk hierbij aan een tuingerichte woonkamer met glas over de gehele breedte van de gevel, de met liefde aangelegde achtertuin aan een brede sloot en VIJF slaapkamers met ruimte voor slapen, werk of hobby.

DE VOORDELEN VAN DEZE WONING OP EEN RIJ
• de woning en tuin zijn met liefde bewoond en onderhouden
• veel daglicht door de ramen aan de voorzijde en de achterzijde
• zicht op de diepe tuin
• vijf slaapkamers
• ruime badkamer
• een garage en een parkeerplaats
• een extra brede en diepe kavel van maar liefst 639 m2
• de tuin op het zuiden grenzend aan een brede sloot
• voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer zijn nabij
• de woning ligt aan een woonerf met alleen bestemmingsverkeer
• de ligging van de woning is centraal en toch landelijk

BEGANE GROND
Via de oprit met ruimte voor een auto op eigen terrein bereikt u de voordeur. U komt binnen in de ruime hal die toegang geeft tot de woonkamer, de garage, de trap naar de eerste verdieping en het toilet. Stap de woonkamer in en geniet van de ultieme 'eyecatcher': het zicht op de tuin en de altijd groene weilanden. Geniet elke dag van de koeien, de vogels, de overvliegende zwanen en de brede sloot.

De U-vormige keuken staat aan de voorzijde. U heeft hier veel opbergruimte en het werkblad geeft u voldoende ruimte om op uw gemak een maaltijd of een appeltaart te bereiden. Bij de keuken is ruimte om een grote eettafel te plaatsen. Ziet u uzelf hier al koken terwijl uw huisgenoten gezellig aan de eettafel zitten?

EERSTE VERDIEPING
Hier vindt u vier slaapkamers, fijne plekjes om uit te rusten na een drukke dag. De slaapkamer boven de garage is diep en heeft een dakraam aan de achterzijde. In de slaapkamers aan de achterzijde is het fijn opstaan met het uitzicht op het polderlandschap vanuit de dakkapel. Aan de voorzijde ligt de vierde kamer van een royaal formaat. De badkamer en het separate toilet zijn uitgevoerd met tegels in natuurtinten.

TWEEDE VERDIEPING
Deze verdieping is bereikbaar met een vaste trap. Hier vindt u een royale vijfde slaapkamer met twee ramen en een aparte voorzolder waar veel bergruimte is en de C.V. ketel.

VOOR-, ZIJ- EN ACHTERTUIN
In de voortuin is er ruimte voor parkeren op eigen terrein. Via een zijpoort die gedeeld wordt met de buren is de achtertuin te bereiken. Deze tuin is met liefde aangelegd en heeft meerdere terrassen. Hier is altijd wel ergens een behaaglijk warm of verkoelend plekje te vinden.

In het eerste deel van de tuin ligt een beschut terras tegen de woning aan. Bij het eerste zonnetje in het voorjaar zit u hier heerlijk met zicht op het gazon, de heesters, de bomen en de borders. Over de pergola naast de blokhut hangt een prachtige blauwe regen. Ook 's avonds kunt u van de tuin genieten. Op de vlonder aan de achterzijde heeft u een prachtig uitzicht op het water, de weilanden met de koeien, het bos en de rand van Meerwijk-West.

GARAGE
Naast de woning staat een praktische garage/berging. Deze is rechtstreeks verbonden met de hal en geeft ook directe toegang tot de achtertuin.

LIGGING
De omgeving van De Kwakel zit vol met verrassingen! De woning ligt vlakbij de dorpskern in een fijne wijk met een vriendelijke uitstraling. Het ligt tussen vele slootjes, bruggetjes en landerijen. Op loopafstand vindt u sportverenigingen, de basisschool, een slager, een bakker en een supermarkt.

Als u het leven in het polderlandschap wilt afwisselen met het stadse leven dan kan dit met gemak. Bruisende plekken in de buurt zijn niet ver: Amsterdam met de grachten, het Rijksmuseum en de Dam. De steden Amstelveen, Leiden, Den Haag, Haarlem en Utrecht zijn ook goed bereikbaar. Ook daar is het genieten van leuke winkels, restaurants en cafeetjes.

DE EIGENAAR VERTELT
Na ruim 24 jaar verlaat ik dit fijne huis voor de liefde. Een ruim huis met een heerlijke tuin op het zuiden, waar ik met mijn inmiddels volwassen zoons met ontzettend veel plezier heb mogen wonen. Zij konden volop in de tuin ravotten en zelfs kamperen, veilig spelen op straat en toen eenmaal het achterste stuk tuin erbij kwam natuurlijk ook bij en op het slootje. En niet onbelangrijk: we hebben hier hele fijne buren en de winkels en school zijn op loopafstand.

Wonen op deze plek staat nu voor mij nog steeds gelijk aan buiten leven en dat komt door de vele uren zon in de (moes)tuin en heel veel privacy. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid! Binnen is er alle ruimte voor veel logeerpartijtjes en uitgebreid tafelen met familie en vrienden.

Dus met een goed gevoel geef ik de plek door aan de nieuwe bewoners en wens ik ze ook ontzettend veel woongenot toe.

MEETINSTRUCTIE
De woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, welke is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen en beperkingen bij het uitvoeren van een meting. Tijdens de bezichtiging heeft u de mogelijkheid om de maten na te meten.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 695,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,371
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, linked semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1989
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
159 m²
Other space inside the building
17 m²
External storage space
10 m²
Plot size
639 m²
Volume in cubic meters
599 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, optical fibre, mechanical ventilation, passive ventilation system, rolldown shutters and sliding door

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2000, in ownership)

Cadastral data

UITHOORN D 4717
Cadastral map
Area
229 m²
Ownership situation
Full ownership
UITHOORN D 4979
Area
55 m²
Ownership situation
Full ownership
UITHOORN D 5533
Area
355 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, alongside water and in residential district
Garden
Back garden, front garden and sun terrace
Back garden
433 m² (43,3 meter deep and 10 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car
Facilities
Electricity
Insulation
Double glazing and insulated walls

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property