Drechtdijk 79 1424 RC De Kwakel

  • Sold
€ 200,000 k.k.

Description

LET OP: WEGENS DE GROTE BELANGSTELLING IS HET OP DIT MOMENT HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM EEN BEZICHTIGING IN TE PLANNEN. U KUNT ONS ALSNOG UW GEGEVENS TOESTUREN, DAN ZETTEN WIJ U OP DE RESERVELIJST.

PLEASE NOTE: DUE TO THE GREAT INTERST IT IS NOT POSSIBLE TO SCHEDULE A VIEWING ANYMORE. YOU STILL CAN SEND US YOUR DETAILS AND WE WILL PUT YOU ON THE RESERVE LIST.

Karakteristieke twee-onder-éénkapwoning welke geheel naar eigen smaak gemoderniseerd kan worden. Deze knusse woning ligt aan de landelijke weg de Drechtdijk, op slechts 500 meter afstand van de dorpskern van De Kwakel.

Indeling
Begane grond: Entree vanuit de zijtuin met de meterkast en ruimte voor een garderobe. Via de entree komt u binnen in de open keuken. Deze eenvoudige hoekkeuken beschikt over een 4-pits gaskookplaat met afzuigkap en is afgewerkt met crèmekleurige fronten en donkerbruine wandtegeltjes. De lichte woonkamer met diverse raampartijen is gesitueerd aan de voorzijde en biedt zicht op de Drechtdijk. Naast de keuken is een deur met toegang naar de binnenhal. Hier bevindt zich de badkamer, trapopgang naar de eerste verdieping en een praktische trapkast. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafel en toilet. In de hal bevindt zich tevens de boiler en de aansluiting voor de wasmachine.

Eerste verdieping: Overloop met twee vaste kasten boven het trapgat. De grote slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een dakkapel en heeft een vaste kast. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een vaste kast, extra opbergruimte achter de knieschotten en een luik t.b.v. de bergvliering. Daarnaast er is er nog een derde tussenkamer.

Tuin: De tuin ligt aan zowel de voor als de zijkant van de woning en is gesitueerd op het westen en noorden. De zijtuin is deels afgeschermd van de voorzijde, waardoor het een fijne plek is om van de buitenruimte te kunnen genieten. Vanwege de vrije ligging aan de voorzijde is er tot zonsondergang zon in de tuin aanwezig.

Berging
Aan de zijkant van de woning is een aangebouwde schuur te vinden. Deze is van buitenaf bereikbaar en ongeveer 5,4 m² groot. In de schuur is voldoende extra opbergruimte en bovendien de opstelplaats van de cv-ketel.

Locatie
De woning is gelegen aan de lintbebouwing van de Drechtdijk in De Kwakel. Een weg die gekenmerkt wordt door de landelijke uitstraling. Met twee minuten fietsen bent u al in de dorpskern, waar o.a. een supermarkt, bakker, slager en kapper te vinden zijn. Ook een basisschool en sportverenigingen (voetbal, hockey, honk-/softbal, golf en fitness) zijn op fietsafstand gelegen. De rivier De Amstel ligt om de hoek en ook diverse winkelcentra én het gezellige dorpscentrum in Uithoorn zijn gemakkelijk te bereiken.
De bus stopt praktisch voor de deur en rijdt van Amstelveen Busstation naar Alphen aan den Rijn. Via het busstation in Uithoorn of Amstelveen is de overstap naar andere steden zoals Amsterdam, Hoofdorp, Utrecht en Schiphol snel gemaakt. Omliggende steden zijn bovendien ook met de auto goed bereikbaar.

Bijzonderheden
• Knusse woning op een unieke plek in De Kwakel;
• Geheel naar eigen smaak te moderniseren woning;
• De woning is niet onderheid en staat scheef;
• De dakkapel aan de noordzijde is lek;
• Er is een recht van overpad van toepassing;
• De woning is voorzien van Keralit PVC gevelbekleding;
• De eerste verdieping (circa 35 m²) is meegeteld in de totale oppervlakte. Echter is de hoogte niet hoog genoeg om officieel te voldoen aan de eisen van de gebruiksoppervlakte wonen.

Ouderdomsclausule
Bij oudere woningen dient u er als koper rekening mee te houden dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager kunnen liggen dan bij nieuwe(re) woningen. In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen, inhoudende dat koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak niet nieuw is, dat de koper alle risico’s aanvaardt ten aanzien van de gehele bouwkundige staat en dat de koopsom daarop is afgestemd.

Asbestclausule
Het is verkoper wel bekend dat er asbesthoudende materialen in de woning aanwezig zijn, te weten: dak van de berging en in het dakkapel. Gezien de bouwperiode is het mogelijk dat er meerdere asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen moeten speciale maatregelen worden getroffen, die staan beschreven in de Milieuwet. In de koopovereenkomst zal een asbestclausule worden opgenomen, inhoudende dat de koper verklaart dat hij hiermee bekend is en daarmee de verkoper vrijwaart van iedere aansprakelijkheid als er asbest wordt gevonden.

Niet zelf-bewoningsclausule
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Beide partijen zijn overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 200,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,410
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1889
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
83 m²
Plot size
229 m²
Volume in cubic meters
310 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
Electrical boiler
CH boiler
Vaillant (gas-fired)

Cadastral data

UITHOORN C 1817
Cadastral map
Area
229 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Rural
Garden
Front garden and side garden
Side garden
61 m² (9,7 meter deep and 6,3 meter broad)
Garden location
Located at the west

Storage space

Shed / storage
Attached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking