• Sold

Weermaadsdijk 6 9526 TD Bronnegerveen Bronnegerveen

Hightlighted features

  • 149 m² living area
  • 19,430 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 585,000 k.k.

Sales history

Listed since
May 4, 2022
Date of sale
June 1, 2022
Term
4 weeks

Description

OPEN HUIS: VANWEGE DE OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING HEBBEN WIJ NAAST DE REEDS GEPLANDE PERSOONLIJKE BEZICHTIGINGSAFSPRAKEN TWEE OPEN HUIZEN GEORGANISEERD! U BENT VAN HARTE WELKOM OM ZONDER AFSPRAAK EEN KIJKJE TE KOMEN NEMEN IN DEZE WONING OP DINSDAG 10 MEI 2022 TUSSEN 19:00 - 21:00 UUR EN OP VRIJDAG 13 MEI 2022 TUSSEN 15:00 - 17:00 UUR.

Indrukwekkende (rust)plekjes zijn zeldzaam, maar niet onvindbaar!

Heel af en toe komt er een huis of een plek langs dat je meteen in je hart sluit. Een huis met sfeer dat vooral gezelligheid en warmte uitstraalt in combinatie met een prachtige vrije en landelijke ligging, maar toch op niet al te grote afstand van voorzieningen. Dit vrijstaande huis aan de Weerdmaadsdijk 6 in Bronnegerveen is er zo één. De uitstraling van de omgeving is ook zonder meer schilderachtig te noemen: rust, ruimte, groen, vrijheid, vrije vergezichten zijn er een vanzelfsprekendheid tussen de uitgestrekte landerijen. Ieder jaargetij heeft hier z’n charme!

Vanuit de woning is er fantastisch uitzicht op het volledig door groen omzoomde perceel. Het perceel is royaal met een oppervlakte van 6.170 m² met daarnaast nog een aangrenzend en bijbehorend bosperceel van maar liefst 13.260 m2 onder andere als rustplaats voor wild. Desgewenst is het mogelijk om met minder grond te kopen.
De parkachtige en bomenrijke tuin biedt voor een ieder vele mogelijkheden. Ook voor kinderen een waar paradijs, waar ze zich optimaal kunnen vermaken. Ook je (huis)dieren zullen zich hier op hun gemak voelen.

Een prachtig mooi plekje in het buitengebied, temidden van een agrarisch landschap, waarbij de voorzijde grenst aan een doodlopend, semi-verhard pad met aangrenzend een kanaaltje, waar je zo nu en dan de vishengel even kunt uitgooien.

Deze enigszins verscholen gelegen woning is oorspronkelijk in de jaren ’30 gebouwd en sinds 2004 door de huidige eigenaren verbouwd, gemoderniseerd en zijn er aanzienlijke verbeteringen uitgevoerd qua onderhoud en comfort. En het resultaat mag er zijn, met een fantastische sfeer.

De aanwezige bijgebouwen bieden ruimte om bijvoorbeeld de auto(‘s), gemotoriseerde tweewielers en de camper of caravan droog te stallen, te klussen en is er voldoende bergruimte voor al je tuingereedschap en de fietsen.

Indeling woning:

Begane grond:
Overdekte voorentree – hal met trapopgang naar de verdieping – toilet met fontein – meterkast – slaapkamer met vaste (kleding)kast – kantoor annex werk-/studieruimte als verbinding tussen de woonkamer en keuken – speels vormgegeven woonkamer aan de voorzijde met rookafvoerkanaal t.b.v. een houtkachel en erker v.v. openslaande deuren – woonkeuken aan de tuinzijde met ook hier een rook-/gasafvoerkanaal ten behoeve van een houtkachel, fleurig roodgekleurde, houten keukenopstelling in landelijke stijl, voorzien van granieten werkblad en inbouwapparatuur, te weten: een vaatwasser, 5-pits gaskookplaat, schouw met afzuigunit, oven en koel-/vrieskast. En wat te denken van de aangebouwde veranda die je bereikt via de keuken. Met name in de zomer, maar ook in het voor- en najaar is het hier heerlijk genieten van je kopje koffie of een lekkere borrel.

Verdieping:
Overloop met vaste kast – badkamer uitgerust met douchecabine, wastafelmeubel, toilet en designradiator – 2 slaapkamers, beide met prettig lichtinval en praktische vaste kasten.

Kenmerken:
- Type woning: vrijstaande woning
- Oorspronkelijk bouwjaar: circa 1937
- Perceeloppervlakte: 19.430 m², eventueel met minder grond te kopen
- Inhoud: 577 m³
- Externe (berg)ruimte: 93 m2
- Gebruiksoppervlakte wonen: 149 m²
- Gebouwgebonden buitenruimte: 30 m2
- Aantal kamers: 6 (3 slaapkamers, kantoor, woonkeuken en woonkamer)

Bestemming:
De woning met opstallen, erf en tuin heeft bestemming wonen, de overige (bos)grond heeft agrarische bestemming.

Extra info:
- Energielabel: D;
- Houten kozijnen, volledig voorzien van dubbele beglazing (deels HR++);
- Diverse voorzetwanden voorzien van isolatie, dakisolatie en gedeeltelijk vloerisolatie (vloer hal, keuken en slaapkamer beneden ongeïsoleerd);
- Centrale verwarming middels radiatoren en wordt aangestuurd door een Bosch HR combiketel (bouwjaar: 2010, eigendom), die tevens zorgt voor warm water;
- Pannendak in 2003 vernieuwd, platte dakbedekking (erker en dakkapellen) in 2021 vernieuwd;
- Aangesloten op het elektriciteit-, gas-, water- en glasvezelnet, riolering aangesloten op een IBA;
- Fraai en-suite deuren tussen de woonkamer en kantoor-/werk-/studieruimte;
- Mogelijkheid tot levensloopbestendig wonen door de woonkeuken te verkleinen om een doucheruimte te realiseren;
- Oplevering in overleg: vanaf 01 juli a.s. beschikbaar.

Info omgeving:
Bronnegerveen betreft een klein Drents dorpje met ongeveer 90 inwoners en ligt binnen de gemeente Borger-Odoorn. Het dorp grenst aan de Hondsrug; de overgang van veen naar zand. De omgeving kenmerkt zich door z’n schitterende natuur, waaronder “Het Drouwenerzand” en het kanaal Buinen-Schoonoord. In Bronnegerveen zelf zijn geen voorzieningen, maar Drouwen ligt dichtbij met onder andere een basisschool. Voor uitgebreidere voorzieningen zijn de inwoners van Bronnegerveen voornamelijk georiënteerd op Borger (ca. 5 km) en Stadskanaal (ca. 10 km). Mocht je toch deze droomplek soms moeten verlaten, dan bereik je met de auto vlot goede uitvalswegen met aansluiting op provinciale wegen.

Kortom: Genieten! We kunnen concluderen dat je je hier bevoorrecht zult voelen om zo te mogen wonen. Rust, vrijheid, ruimte en privacy worden hier met hoofdletters geschreven.

Dit object valt in woorden niet volledig te beschrijven. Daarom plannen wij graag een afspraak met je in voor een uitgebreide rondleiding, zodat je zelf de prachtige ligging evenals de gezelligheid van het huis en de ruimte van de bijgebouwen kunt ervaren.

Disclaimer
Deze vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 585,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,926
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1937
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
149 m²
Exterior space attached to the building
30 m²
External storage space
93 m²
Plot size
19,430 m²
Volume in cubic meters
577 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Optical fibre, passive ventilation system and flue

Energy

Energy label
D What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Bosch HR Combi (gas-fired combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

BORGER N 1701
Cadastral map
Area
6.170 m²
Ownership situation
Full ownership
BORGER N 325
Area
13.260 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, alongside water, In wooded surroundings, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Carport and detached wooden garage
Capacity
2 cars
Facilities
Loft and electricity
Insulation
No insulation

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agents

Mr. van der Vorst
Weermaadsdijk 6
9.8
I would recommend this agent.
Van Dam heeft een fijn team van accurate dames die, altijd constructief meewerken. Een fijne ervaring tijdens een spannende periode.
Expertise
10
Knowledge of the local market
10
Price / quality
9
Service and guidance
10

NVM buying agent

De Boer + Ten Hoeve

Call 0521-515358

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.