• Sold

Nieuweweg 219 4811 LW Breda City

Hightlighted features

  • 265 m² living area
  • 160 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 985,000 k.k.

Sales history

Listed since
January 13, 2023
Date of sale
February 6, 2023
Term
3 weeks

Description

Nog even geduld en dan is hij klaar! "De nieuwe Mark van Breda". Dit betekent straks wonen in een voor Breda uniek grachtenpand direct aan het water met veel groen. De werkzaamheden zijn in volle gang op dit moment.

Direct tegen de historische binnenstad van Breda gelegen en onder fraaie architectuur gebouwd royaal grachtenpand/herenhuis van vier woonlagen met twee (dak-)terrassen, een fraai aangelegde achtertuin en een direct vanuit de woning bereikbare garage/berging in de onder het complex gelegen parkeerkelder.

Indien gewenst is er ook nog een extra parkeerplaats in de onder het complex gelegen parkeerkelder te koop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de makelaar.

Aan de achterzijde van de woning staan vier monumentale herenhuizen en een fraaie kapel die samen tot een uniek 5 sterren design hotel zijn getransformeerd. "Hotel Nassau Breda".

De woning bevindt zich op loopafstand van de Grote Markt en de winkels, waaronder een supermarkt, en verschillende kunst/theater- en cultuurcentra.

Met de auto zit u in korte tijd op de verbindingswegen naar Antwerpen, Eindhoven en de Randstad.

Naast royaal wonen biedt de opzet van het huis en het huidige bestemmingsplan ook uitstekende mogelijkheden om wonen en werken onder 1 dak te combineren.

Bouwjaar: ca. 2007
Perceel oppervlakte: ca. 110 m² (Het betreft hier een appartementsrecht)
Inhoud: ca. 970 m³
Woonoppervlakte: ca. 265 m²
Dakterras 1e woonlaag: ca. 30 m²
Dakterras 4e woonlaag: ca. 26 m²
Plafondhoogte alle etages: 2.70 m.
Isolatie: De woning is optimaal geïsoleerd
Aanvaarding: in onderling overleg

Souterrain

Direct vanuit de woning toegankelijke garage/berging ca. 5.90x3.20m. met garagekanteldeur en loopdeur waarmee men in de algemene parkeerkelder van het complex komt. In die parkeerkelder heeft de huidige eigenaar een extra parkeerplaats, welke eventueel ook kan worden aangekocht indien men wil beschikken over twee parkeerplaatsen bij de woning.

Bel etage

Entree, trap naar souterrain, meterkast en trap naar hal, centrale gang met trappenhuis, geheel betegelde toiletruimte met wandcloset voorzien van inbouwreservoir en fonteintje en een praktische provisie-/ trapkast, riante living ca. 54 m² met een hard houten (Robijn) parketvloer, openslaande deuren naar het terras van ca. 30 m² en tuin van ca. 48 m², een open keuken met plavuizen vloer voorzien van een moderne keukeninrichting (SieMatic) met de volgende (Bosch) inbouwapparatuur: Gaskookplaat, rvs-afzuigschouw, koelkast, combi-magnetron en een vaatwasser.

Eerste verdieping

Overloop met trappenhuis, geheel betegelde toiletruimte met wandcloset voorzien van inbouwreservoir en fonteintje, geheel betegelde badkamer ca. 4 m² met douche, vaste wastafel, designradiator en aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur, zeer royale master bedroom (mogelijkheid tot 2 slaapkamers) ca. 56m² met een hard houten (Robijn) parketvloer, en openslaande deuren met Frans balkon aan de achterzijde van de woning, een tussenruimte en een werkkamer met erker aan de voorzijde.

Tweede verdieping

Overloop met trappenhuis, geheel betegelde toiletruimte met wandcloset voorzien van inbouwreservoir en fonteintje, tweede living ca. 62 m² met erker en een fraaie hard houten (Jatoba) parketvloer, aan de voorzijde en een luxe pantry met plavuizen vloer voorzien van een moderne keukeninrichting (Next met Miele inbouwapparatuur) en een werk- en vergaderruimte aan de achterzijde.

Derde verdieping

Overloop met trappenhuis en toegang tot ruim en zonnig dakterras ca. 26 m² aan de tuinkant, inloopkast met c.v.-combiketel voorzien van direct gestookte boiler, twee units ten behoeve van de mechanische ventilatie en bergruimte, geheel betegelde badkamer ca. 2.80x3.50 m. met ligbad, aparte douche en vaste wastafel, achterslaapkamer ca. 2.85x2.90 m. met hard houten (Jatoba) parketvloer en een slaapkamer ca. 2.85x4.65 m. met hard houten (Jatoba) parketvloer en openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde.

Algemeen

- De via het terras van ca. 30 m² bereikbare fraai aangelegde achtertuin van ca. 48 m² is voorzien van sierbestrating, gelegen op het noord-oosten, en is ook bereikbaar via een pad achterom dat afgesloten is met een hek waarvan alleen bewoners een sleutel hebben.
- De woning is optimaal geïsoleerd en beveiligd volgens politiekeurmerk.
- De woning maakt onderdeel uit van het complex "De Marquant". De servicekosten bedragen ca. € 185,75 per maand. (voor de eventuele extra parkeerplaats ca. € 31,21 per maand) In de servicekosten zijn onder andere begrepen het onderhoud van de gezamenlijke parkeerkelder, de opstalverzekering en het onderhoud/schilderwerk van de buitenzijde van het complex.
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen.
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke bevestiging daarvan, rechten ontlenen.
- Deze vrijblijvende informatie is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen zijn slechts indicatief en kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 985,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,717
Status
Sold

Construction

Kind of house
Property alongside canal, row house
Building type
Resale property
Year of construction
2007
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
265 m²
Other space inside the building
19 m²
Exterior space attached to the building
59 m²
Plot size
160 m²
Volume in cubic meters
970 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 3 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and 2 showers
Number of stories
4 stories and a basement
Facilities
Mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha Calenta 35DS ACE (gas-fired combination boiler from 2022, in ownership)

Cadastral data

BREDA A 9451
Cadastral map
Area
160 m²
Ownership situation
Right of membership

Exterior space

Location
Alongside water, sheltered location, in center and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and sun terrace
Back garden
48 m² (8 meter deep and 6 meter broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present and balcony present

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity
Insulation
Completely insulated

Garage

Type of garage
Garage and underground parking
Capacity
1 car
Facilities
Electrical door and electricity
Insulation
Completely insulated

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

Involved real estate agent

NVM selling agent

Van de Water Makelaars

Call 076-5242400

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.