• Sold

Dorpsstraat 940 1566 JH Assendelft Waterrijk

Hightlighted features

  • 78 m² living area
  • 94 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
€ 310,000 k.k.

Sales history

Listed since
September 7, 2022
Date of sale
October 19, 2022
Term
6 weeks

Description

Deze vriendelijke hoekwoning aan de Dorpsstraat in Assendelft nodigt uit om verder te kijken. Schoonheid zit immers van binnen. Nou, hier klopt dat zeker! De grootste pluspunten springen niet direct in het oog, maar zijn wel degelijk te voelen. Nieuwe fundering met vloerverwarming, isolatiemaatregelen, groepenkast up to date gemaakt. Gericht op comfort. Op gevoel dus.

De prioriteiten na ruim honderd jaar wonen zijn uitstekend gesteld. Niet alleen cosmetisch aanpakken, maar een grondige verbetering vanaf de basis. De fundering. Stevig, rechtop en strak in de verf. Klaar voor minstens nog een eeuw tevreden bewoning. Dat is wat deze woning uit het begin van de vorige eeuw, aan het eind van het lange dorpslint uitstraalt.
Wat aan de voorzijde meteen in het oog springt, zijn de geveltuin en authentieke dakkapel. Dat ziet er origineel uit. Achter zijn echter rigoureuze uitbreidingen gedaan en straalt het strakke schilderwerk. De gevel is recht de dwarskap opgetrokken, inclusief een derde kamer boven de stenen uitbouw. Nu wordt die benut als mega-inloopkast voor de grootste slaapkamer. Een functie als babykamer of werkplek ligt net zo goed voor de hand. De voorslaapkamer is gewoon gezellig. Alle technische en facilitaire kanten van het huishouden zijn smaakvol weggewerkt. Klaar voor gebruik, maar niet per se in het zicht. Dat geldt ook voor de kerstversiering, de skikoffer en de bungalowtent (bij wijze van spreken). Deze kunnen prima op de zolder worden bewaard tot ze weer nodig zijn.
Beneden is de uitbouw benut voor de keuken. Een nuttige plek met een tikkie nostalgische uitstraling, geholpen door het massief houten werkblad en de klassieke paneelfronten in hoekopstelling. De deelbare achterdeur doet ook een rustieke duit in het zakje. In de woonkamer heerst echter een strakke en stoere uitstraling, met name door het stucwerk. De na het funderingsherstel geïsoleerde en verwarmde vloer vertegenwoordigt behaaglijkheid. Dubbele openslaande deuren leiden ook naar de besloten buitenruimte.

Deze woning is compact, maar toch groter dan je op het eerste gezicht ziet. Door slim uitbouwen en indelen zijn er drie slaapkamers gerealiseerd. Prima uitrusting voor de keuken, een lekker lichte woonkamer met directe verbinding naar de buitenruimte, het tweede toilet in de badkamer en het fundament voor een (toekomstig) gezinsleven is gelegd.

Indeling:
Begane grond: entree. Hal met meterkast en garderobe. Fris betegeld toilet met wandcloset en fontein. Glas-in-staal binnendeur naar L-vormige doorzonwoonkamer met verwarmde houtlaminaatvloer en recent gestucte wanden. Open trap. Dubbele openslaande deuren naar achtertuin. Keuken met facettegels en inbouwleds in stenen uitbouw. Hoekopstelling met houten werkblad. Ingebouwde gaskookplaat met wasemkap, combi-oven en vaatwasser. Deelbare achterdeur naar geheel bestrate en betegelde achtertuin op het noordwesten. Houten schuur en achterom.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering. Voorslaapkamer met dakkapel. Vaste kast met aansluitingen wasmachine en -droger. Vaste (kleding-)kast. Geheel betegelde badkamer met wandcloset, halfronde douchecabine en wastafel met spiegelkast. Achterslaapkamer in L-vorm, voorzien van inbouwleds. Vaste kast voor opstelling CV-installatie. Derde slaapkamer in uitbouw. Alle loop- en leefvertrekken zijn belegd met houtlaminaat.
Tweede verdieping: bergvliering.

De Dorpsstraat in Assendelft is een van de langste straten in Noord-Holland. Het voormalige lintdorp loopt van zuid naar noord, helemaal vanaf het Noordzeekanaal. Onderweg passeer je een hele geschiedenis. Fraaie stolpen, eeuwenoude herenhuizen maar ook veel authentieke arbeidershuizen zoals deze woning. De sfeer is uniek.
Dit deel van de Dorpsstraat, vrijwel grenzend aan Krommenie, ligt zeer centraal ten opzichte van uitvalswegen en voorzieningen. Je loopt in 9 minuten naar het station maar fietst in dezelfde tijd naar hartje Krommenie of Wormerveer. Zaanstad is wel uitgestrekt maar niet groot. De bereikbaarheid per fiets en auto is uitstekend. Assendelft heeft een rechtstreekse aansluiting op de snelweg A8, waarmee de oversteek over het spoor kan worden vermeden.
Scholen, zowel basis- als voortgezet onderwijs, liggen in de buurt. Net als kinderopvang en sport- en spelgelegenheden. Het oude dorp, het nieuwe Saendelft, de nabijheid van Krommenie... Voor alle dagelijkse beslommeringen heb je de keuze uit veel mogelijkheden!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 78 m2;
- inhoud 283 m3;
- perceelgrootte 94 m2 eigen grond;
- fundering hersteld, vloer geïsoleerd en vloerverwarming aangelegd;
- achtergevel opgebouwd, inclusief uitbouw;
- goed onderhouden; buitenschilderwerk vernieuwd in 2021;
- dichtbij alle voorzieningen van Assendelft, Saendelft en Krommenie;
- aanvaarding in overleg.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 310,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,974
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1910
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
78 m²
External storage space
5 m²
Plot size
94 m²
Volume in cubic meters
283 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
G What does this mean?
Insulation
Double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas (gas-fired combination boiler from 2011, in ownership)

Cadastral data

ASSENDELFT A 4115
Cadastral map
Area
91 m²
Ownership situation
Full ownership
ASSENDELFT A 4268
Area
3 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside busy road and in residential district
Garden
Back garden
Back garden
40 m² (5 meter deep and 8 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.