• Sold

Bogortuin 179 1019 PE Amsterdam Oostelijk Havengebied

Hightlighted features

  • 109 m² living area
  • 2 bedrooms
Map
€ 675,000 k.k.

Sales history

Listed since
October 21, 2022
Date of sale
November 18, 2022
Term
4 weeks

Description

Wonen in een stoer driekamer appartement van circa 109 m² op de vijfde verdieping in het markante gebouw “Hoogkade” met een fantastisch uitzicht door de unieke, autovrije ligging pal voor het Java-eiland in het water van de IJ-haven!

Een woning gekenmerkt door veel licht, privacy en een spectaculair uitzicht vanuit ieder vertrek op rustige en zeer centrale locatie. De vraagprijs is inclusief een eigen parkeerplaats.

English summary
Living in a nice three-room apartment of approximately 109 m² on the fifth floor in the striking building "Hoogkade" with a fantastic view due to the unique, car-free location right in front of Java Island in the water of the IJ-haven!

An apartment characterized by lots of light, privacy and spectacular views from every room in a quiet and very central location. The asking price includes a private parking space.
English layout below.

Het gebouw
Het royale appartement is gelegen in gebouw “Hoogkade” ontworpen door de Zwitserse architecten Diener & Diener, nieuw gebouwd in 2001 en daarmee goed geïsoleerd. Het appartement wordt verwarmd middels stadsverwarming (gasloos!) en heeft mechanische ventilatie. Onder het gebouw is een grote parkeergarage waardoor het rond het gebouw vrijwel autovrij blijft. Het moderne gebouw ligt ingeklemd tussen het water en een plantsoen, ondanks het stedelijke karakter woon je in een waterrijke, groene omgeving. De Bogortuin is een mooi plantsoen direct aan de IJ-haven waar vooral zomers volop gebruik van wordt gemaakt en er wordt in de zomer veel gezwommen.
Het hart van het gebouw wordt gevormd door een groot gemeenschappelijk terras aan het water, het terras ligt pal zuid en is alleen toegankelijk is voor bewoners.

De omgeving
Het Oostelijk Havengebied in Amsterdam Stadsdeel Oost ligt aan het IJ. Ooit een belangrijke haven van Amsterdam en later ontwikkeld tot een fantastische woonomgeving met een ligging naast het Centrum van Amsterdam, nabij alles wat Amsterdam Oost zo leuk maakt en met het pontje vanaf het Azartplein ben je zo in het bruisende Noord. Er zijn plannen voor een fietsbrug tussen Amsterdam-Noord en het Azartplein, zo wordt de bereikbaarheid nog beter.

Je woont op loopafstand van winkelcentrum Brazilië voor de dagelijkse boodschappen, leuke restaurantjes met bijvoorbeeld Café de Zuid naast de deur.

Tram 7 stopt bijna voor de deur als je een keer niet de auto of fiets wil pakken. Het Amsterdam Centraal Station is op circa 10 minuten fietsen. Met de auto ben je vanuit de parkeergarage onder het gebouw binnen 5 minuten op de Ring. Via de A10 ben je met de auto snel op weg naar o.a. Schiphol, Amsterdam, Haarlem en Utrecht.

Indeling
Begane grond: Centrale entree met bellentableau en plaats voor de fiets.
Vijfde verdieping: Entree, ruime hal, meterkast en plaats voor de stadsverwarmingsunit. De overloop biedt toegang tot alle vertrekken. Aan de plantsoenzijde liggen twee gelijkwaardige slaapkamers, beide kamers hebben een fantastisch uitzicht over de Bogortuin, het Java-eiland en zelfs het IJ. Badkamer met wastafelmeubelen en een ligbad.
Royale living aan de waterzijde met een half open keuken, De living en keuken grenzen aan de loggia over de volle breedte. De loggia is veelzijdig, in de winter hoort het bij de living en in de zomer kun je er door de grote schuiframen genieten van de zon. Vanuit elke hoek van de living, keuken en loggia heb je een geweldig uitzicht over het brede water van de IJ-haven, dat het gebouw echt in het water staat maakt het extra spectaculair. Overigens is de waterzijde de zonnige zuidzijde. De keuken in eenvoudig, berging met plaats voor de wasmachine en de mechanische ventilatie. Tenslotte bevindt zich in de onderbouw een privé berging en een eigen parkeerplaats.

De vereniging van eigenaren
De woning maakt deel uit van een actieve, goed functionerende Vereniging van Eigenaren. De administratie wordt gevoerd door een professionele partij, Newomij. De servicekosten bedragen € 219,87 per maand voor de woning en € 43,20 per maand voor de parkeerplaats.

Kortom; zorgeloos wonen in een modern appartement met een schitterend uitzicht in een markant gebouw!

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte circa 109 m² (meetrapport aanwezig);
- Twee slaapkamers;
- Fantastisch uitzicht;
- Deze woning heeft een eigen woning website: bogortuin179.nl;
- Groot, zonnig gemeenschappelijk terras aan het water;
- Inclusief een eigen parkeerplaats en berging in de ondergelegen parkeergarage van het gebouw.
- Bouwjaar 2001, dus moderne bouw, goed geïsoleerd en gasloos (stadsverwarming);
- Het betreft een voortdurend recht van erfpacht welke is afgekocht tot 30 juni 2049. Verkoper heeft tijdig een aanvraag gedaan voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige voorwaarden;
- De servicekosten VVE bedragen € 219,87 per maand voor de woning en € 43,20 per maand voor de parkeerplaats.
- Notariskeuze aan koper met dien verstande dat het een notaris uit de regio Amsterdam/ Amstelveen dient te zijn en er een koopovereenkomst door de notaris conform het model Ring Amsterdam zal worden opgesteld.

English text
Layout
Ground floor: Central entrance with doorbells and space for the bicycle.
Fifth floor: Entrance, spacious hall, meter cupboard and space for the district heating unit. The landing provides access to all rooms. There are two equal bedrooms on the park side, both rooms have a fantastic view over the Bogortuin, Java Island and even the IJ. Bathroom with washbasin furniture and a bath.
Spacious living room on the water side with a semi-open kitchen. The living room and kitchen are adjacent to the loggia over the full width. The loggia is versatile, in winter it belongs to the living room and in summer you can enjoy the sun through the large sliding windows. From every corner of the living room, kitchen and loggia you have a great view over the wide water of the IJ harbor, that the building really stands in the water.

This information has been compiled by us with due care. However, on our part, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 675,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,193
Service charges
€ 263 per month
Status
Sold
VVE (Owners Association) contribution
€ 263.00 per month

Construction

Type apartment
Upstairs apartment (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
2001
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
109 m²
External storage space
5 m²
Volume in cubic meters
331 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
1 story
Located at
6th floor
Facilities
Elevator, mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Double glazing
Heating
District heating
Hot water
District heating

Cadastral data

AMSTERDAM A 7805
Cadastral map
Ownership situation
Municipal long-term lease (end date of long-term lease: 30-06-2049)
Fees
Paid until 30-06-2049
Ownership situation
Long-term lease (end date of long-term lease: 30-06-2049)
Fees
Paid until 30-06-2049

Exterior space

Location
Alongside park, on navigable waterway, alongside water and in residential district

Storage space

Shed / storage
Storage box
Facilities
Electricity

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 263.00 per month)
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
Yes
Building insurance
Yes

Involved real estate agents

Fred Tromp
Bogortuin 179
10.0
I would recommend this agent.
Goede communicatie met de makelaar. Uitstekend advies hoe de woning verkoop-klaar te maken en een uitstekende inschatting van het verkoopproces en verkoopprijs
Expertise
10
Knowledge of the local market
10
Price / quality
10
Service and guidance
10

NVM buying agent

Von Poll Real Estate

Call 020-2159988

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.