• Sold under reservation

Dirkje Mariastraat 16 3551 SL Utrecht 2e Daalsebuurt en omgeving

Hightlighted features

  • 64 m² living area
  • 46 m² plot size
  • 2 bedrooms
Map

Description

Woning
Wonen in één van de leukste buurten van Utrecht?! Tussen de Amsterdamsestraatweg en het Wisselspoor ligt de Bloemenbuurt, onze favoriete wijk. Je woont namelijk dichtbij uitvalswegen en het centrum, maar net wat rustiger en in een hele sfeervolle omgeving. En dan ook nog eens in een karakteristiek huis! Van buiten is het goed onderhouden en je kijkt altijd uit op het groen, want er staat een prachtige boom voor de deur.

Beneden geven de zichtbare houten plafondbalken, de ingebouwde boekenkast naast het raam aan de voorkant plus de lichte houten vloer extra sfeer. Overdag schijnt hier heerlijk het zonnetje naar binnen, waardoor je minder stookkosten hebt. De tuin ligt op het zuidoosten. Hier zit je van 's ochtends tot 's middags in de zon en kun je 's avonds weer afkoelen. Ideaal voor de warme zomers van tegenwoordig. Achter de woonkamer vind je een moderne keuken met om het hoekje het toilet.

Boven liggen aan zowel de voor- als de achterkant van het huis een slaapkamer met daartussenin de badkamer. Door de dakkapellen zijn de slaapkamers erg licht en voelen ze ruim aan. Via een vlizotrap kun je naar de vliering, mét raam! Het is een flinke ruimte, waardoor je genoeg plaats hebt om spullen op te bergen.

Leuk weetje, de straat is vernoemd naar Dirkje Maria Mooy, echtgenote van aannemer Petrus Leenders, die de huizen aan de Dirkje Mariastraat heeft gebouwd. Hij vond de huizen zo mooi dat hij de straat heeft vernoemd naar zijn vrouw.

Omgeving
Dit knusse huis staat in de Bloemenbuurt, zoals gezegd onze favoriete wijk. We vertellen dan ook enthousiast over alles wat hier te vinden is. Allereerst de streetart: veel muren worden tegenwoordig opgevrolijkt door toffe kunstwerken van o.a. Jan is de Man. Je kunt een hele route doen langs alle muurschilderingen, waardoor je de buurt gelijk leert kennen. Daarnaast zit de wijk vol leuke winkels en horecagelegenheden, zoals Winkel voor Winkeltjes, Amazing Oriental, Gys, Bagels & Beans, Brandstof en Prem. Vraag tijdens de bezichtiging gerust naar onze aanraders als het op broodjes voor de lunch aankomt.

Als je een stukje de Amsterdamsestraatweg af loopt, kom je uit bij het Julianapark. Een fantastisch oud stadspark met een dierenweide, genoeg plek om te picknicken of te sporten, en je maakt er de mooiste wandelingen. Als je de andere kant van de Amsterdamsestraatweg af loopt, ben je zo bij Hoog Catharijne. In het weekend haal je lekkere hapjes op de Vredenburgmarkt en bekijk je wat leuke winkels. Je zit dan ook op 5 minuten fietsafstand van Utrecht Centraal. Verschillende uitvalswegen zijn ook dichtbij. Zo is het maar een half uurtje rijden naar Amsterdam!

Indeling
Begane grond: je komt binnen in de hal, waar de trapopgang naar boven zit. Door een deur loop je de open woon- en eetkamer in. Onder de trap naar boven, zit een kast. Achterin bevindt zich de keuken met deur naar de tuin. En achter de keuken is het toilet.

Eerste verdieping: boven kom je aan op de overloop met aan de voor- en achterkant van het huis een slaapkamer en daartussenin de badkamer.

Vliering: via een vlizotrap op de overloop van de eerste verdieping kun je de vliering bereiken.

Pluspunten
- Locatie ten opzichte van het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen
- Sfeervol en licht huis
- Fijne slaapkamers met dakkapel
- Grote vliering
- Leuke buurt met veel enthousiaste ondernemers
- Ontwikkelingen rondom de Amsterdamsestraatweg

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 375,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,859
Listed since
8 weeks
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1889
Type of roof
Mansard roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
64 m²
Plot size
46 m²
Volume in cubic meters
252 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
2 stories and a loft

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit HR (gas-fired combination boiler from 2019, in ownership)

Cadastral data

CATHARIJNE B 7976
Cadastral map
Area
46 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden
Back garden
5 m² (2,18 meter deep and 2,12 meter broad)
Garden location
Located at the southeast

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Dirkje Mariastraat 16

€ 375,000 k.k.