Ambtmanstraat 9 E 4001 MC Tiel Binnenstad

Hightlighted features

  • 137 m² living area
  • 3 bedrooms
Map

Open House

  1. Saturday, April 1 from 11:00 AM to 3:00 PM (NVM Open House Day)

Description

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen!

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvest. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire- roccostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis wordt getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-,
deuren vloerafwerking van uw eigen appartement bepalen en uit (laten) voeren. De algemene ruimten zijn volledig afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy doordat het op de hoogste etage is gelegen. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden;
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin;
* Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom.

APPARTEMENT E (LOFT)

Op de eerste verdieping vindt u de voordeur naar de Loft op de tweede verdieping. Dit uiterst ruime appartement van circa 137 m² bestrijkt de oppervlakte van vrijwel het gehele Patriciërshuis en bevindt zich onder de beide kapconstructies.

Achter de nieuwe voordeur zult u verrast worden door de ruime, lichte hal die u geheel naar eigen smaak kunt inrichten; naast een garderobe is er ruimte voor een kast, een zitje of meer dan mens-hoge planten. Dit geeft al direct een persoonlijke sfeer en maakt het direct uw thuis.

De nieuwe houten trap naar De Loft heeft een comfortabele loop en bij elke trede die u of uw bezoekers verder stijgen komt er meer zicht op de imposante en monumentale dakconstructie, die geheel in het zicht blijft!

Het ruimtelijke effect van de bijna 6 meter hoge kap is enerzijds indrukwekkend maar wordt dankzij de houten spanten en sporen ook direct als heel huiselijk ervaren.

Daarnaast is er opmerkelijk veel bruikbare en beloopbare vloeroppervlakte omdat de kap op ruime hoogte boven de vloer begint.

Dankzij de vrijdragende constructie van de hoge kap is de hoofdruimte relatief vrij in te delen en zijn indelingswanden ook in de toekomst nog te verplaatsen of weg te halen.

De plattegrond in de brochure moet dan ook gezien worden als één van de vele mogelijke indelingen, maar u kunt bij de aankoop van dit appartement uw eigen creativiteit aanboren en een voor u meest passende indeling aan ons voorleggen. Onze architect helpt u graag om uw plan passend te maken binnen het pand en de regelgeving!

De al aanwezige wanden van de Loft zijn in de bestaande situatie gestukadoord en de plafondafwerking bestaat uit witte, geïsoleerde beplating; samen met de houten balken geeft dit een aantrekkelijk geheel.

Aan de zijde van de Ambtmanstraat worden twee nieuwe en geïsoleerde dakkapellen aangebracht, zodat naast de aanwezige dakramen extra licht, lucht en zicht gecreëerd wordt.

In de westgevel bevindt zich nu één groot raam dat zal worden uitgebreid met een extra raam aan de zijde waar de keuken gedacht is. Dit geeft naast extra daglicht en ventilatiemogelijkheden ook meer uitzicht en contact met buiten.

De ruimtelijkheid van dit appartement wordt verrassend versterkt doordat een doorgang aanwezig is naar een tweede, lagere kapconstructie. Voorheen had dit gedeelte van het Patriciërshuis de functie van een droogzolder, echter dankzij een beperkt aantal slimme aanpassingen in de dakconstructie kan als kopers wens ook hier bruikbare ruimte gerealiseerd worden voor een extra slaap- of badkamer.

De slaap-/werkkamer is ruim van opzet en afgescheiden van de woonkamer door een halfhoge wand (circa 2.20 meter), waardoor de gehele kap goed zichtbaar blijft. Naast de slaap-/werkkamer is in een verhoging het glas-in-lood van het plafond van het hoofd trappenhuis geplaatst. Dit is een monumentaal belangrijk onderdeel van het pand en zal gehandhaafd blijven. Het wordt aan de bovenzijde voorzien van een sterke brandwerende glasplaat, wat een uniek en sfeervol hoekje in de Loft vormt.

De Techniekruimte van één van de eerste liften van Nederland is nog geheel compleet en monumentaal beschermd.

Uiteraard hoort bij een Loft/Penthouse een buitenruimte. Deze wordt gerealiseerd als “Loggia” tussen de beide daken van het appartement; de oppervlakte is naar wens uit te breiden naar links en/of rechts.

De Loggia zal fungeren als een open ruimte die een grote hoeveelheid licht en lucht in het appartement brengt. Hierdoor wordt het besloten karakter speels doorbroken en kunt u toch genieten van volledige privacy.

De ruim bemeten afmetingen, de grote mate van vrije indeelbaarheid en de sfeer die het van zichzelf al heeft, maakt deze Loft tot een fantastische en unieke mogelijkheid om al uw woonwensen te realiseren.

Een unieke eigen plek midden in het centrum van Tiel met alle faciliteiten op een steenworp afstand. Dromen van rust en ruimte in de warme geborgenheid van een luxe monumentaal pand; dat kan met dit appartement omgezet worden in werkelijkheid!

LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 625,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,562
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
VVE (Owners Association) contribution
€ 386.00 per month

Construction

Type apartment
Penthouse (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
2021
Specific
Listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
137 m²
Exterior space attached to the building
17 m²
Volume in cubic meters
649 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories
Located at
3rd floor
Facilities
Skylight, mechanical ventilation and passive ventilation system

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation, completely insulated and secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2021, in ownership

Cadastral data

TIEL E 4475
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 386.00 per month)
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
Yes
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Ambtmanstraat 9 E

€ 625,000 k.k.