Ambtmanstraat 9 A 4001 MC Tiel Binnenstad

Hightlighted features

  • 129 m² living area
  • 2 bedrooms
Map

Open House

  1. Saturday, April 1 from 11:00 AM to 3:00 PM (NVM Open House Day)

Description

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen!

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvest. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire- roccostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis wordt getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-, deur-en vloerafwerking van uw eigen appartement bepalen en uit (laten) voeren.
De algemene ruimten zijn volledig afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden.
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin.
* Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom;

APPARTEMENT A met aangesloten voormalig 'Maagdenhuisje"

INDELING:

Na binnenkomst in de ruime centrale hal bevindt zich links naast de monumentale trap de voordeur van dit grote appartement van ruim 129 m².

Als u de eigen voordeur bent gepasseerd komt u in de private hal met origineel marmeren vloer. Deze ruimte is centraal gelegen en biedt toegang naar de woonkamer, de keuken, de hoofdslaapkamer, de toiletruimte en de badkamer.

De woonkamer heeft een rijk versierd plafond en een authentieke hardstenen schouw. De originele glazen schuifdeuren bieden ruim zicht op de Ambtmanstuin en het romantisch overdekte terras. De vroegere toegangsdeur is behouden gebleven en brand- en geluidwerend gemaakt; deze heeft echter geen functie meer.

De ruime keuken van dit appartement bevindt zich op de oorspronkelijke plek, in het vroegere “Maagdenhuisje”. Het originele balkenplafond en de houten rabatdelen geven het een authentieke uitstraling en ook de grote schouw draagt daartoe bij. In de keuken bevindt zich een voorraadkast en trap naar de slaap-/werkkamer op de eerste verdieping. Buiten wordt een ruim terras gerealiseerd op tuinniveau.

De slaapkamer op de begane grond is zeer stijlvol dankzij de hoge ramen en ornamenten op het plafond. Deze ruimte wordt voorzien van “achterzet-ramen” die open kunnen maar tocht en geluidsoverlast van de straat tegen houden.

In de hal treft u een praktische ruimte aan met aansluitpunt voor wasmachine en condens droger. De badkamer wordt uitgevoerd met een dubbele wastafel en een inloopdouche.

Via de romantische houten trap die zich bevindt achter de kralenplanken wand in de keuken komt u uit op de eerste verdieping en waant u zich terug in de tijd.

Onder de eeuwenoude houten spanten en de fraaie dakconstructie bevindt zich een opmerkelijk grote en lichte kamer die te gebruiken is als hobbykamer, slaapkamer, werkkamer of wat u maar wilt. Er is zelfs voldoende ruimte om een tweede badkamer te realiseren als meerwerk-optie, waarbij nog voldoende ruimte over blijft voor de inrichting van een sfeervolle één- of tweepersoons (logeer)kamer.

De kap is geïsoleerd uitgevoerd en de ruimte wordt verwarmd door nieuwe radiatoren en vloerverwarming die een behaaglijke temperatuur kunnen halen. De ramen aan de achterzijde zijn voorzien van dubbele beglazing. De ramen op de begane grond (slaapkamer) aan de voorzijde zijn voorzien van "achterzetramen". De ramen in de woonkamer zijn voorzien van dubbele beglazing (monumentenglas).

De twee bestaande dakramen zijn voorzien van dubbel glas en hebben een ventilaties- stand beluchting van de ruimte.
De ruimteafwerking wordt u aangeboden in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Wel zullen er op een aantal logische plaatsen nog wandcontactdozen worden toegevoegd.

Dit appartement geeft u door zijn verbondenheid met het voormalig Maagdenhuisje de echte beleving van het rijke historische leven van een Tielse Patriciër.

LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 625,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,845
Original asking price
€ 595,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
VVE (Owners Association) contribution
€ 370.00 per month

Construction

Type apartment
Ground-floor apartment (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
2021
Specific
Listed building (national monument) and monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
129 m²
Exterior space attached to the building
12 m²
Volume in cubic meters
500 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (2 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
2 stories
Located at
Ground floor
Facilities
Skylight, mechanical ventilation and passive ventilation system

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation, completely insulated and secondary glazing
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2021, in ownership

Cadastral data

TIEL E 4475
Cadastral map
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Garden
Back garden and location

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 370.00 per month)
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
Yes
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Ambtmanstraat 9 A

€ 625,000 k.k.