Dorpsstraat 82 7261 AX Ruurlo Everwenninkhoek

Hightlighted features

  • 190 m² living area
  • 460 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

VOORNÁÁM
De voorname centrale ligging en de karakteristieke jaren-30 uitstraling zijn twee kenmerken die het meest in het oog springen. Dit is zo’n woning waar je al zo vaak langsgelopen bent en dolgraag eens binnen zou willen kijken. Wij mochten de ronde maken op een fraaie zomerse dag en waren enthousiast over de oerdegelijke karakteristieke bouw, het perfecte onderhoud en ook het plekje. Lees snel verder en raak net als wij enthousiast.

VOORDEUR
Het is al een feestje als we de auto in het begin van de Dorpstraat parkeren en de laatste meters richting nummer 82 lopen. De geur van vers brood bij de bakker, de gezellige volle terrasjes en de bloemist, die zijn mooiste waren uitstalt. Hier is leven in de brouwerij en dat voelt goed. De voordeur staat uitnodigend open als we aan komen lopen. We doorkruisen de hal met originele tegelvloer en komen in de Z-vormige woonkamer met massief houten vloer. Aan de voorzijde, met zitgedeelte, kijk je erg leuk weg door de straat. Aan de achterzijde is plaats voor een riante eettafel. Ook dalen we af in de praktische kelder met stahoogte (voor de meeste mensen). Heerlijk koel en meer dan genoeg ruimte voor je wijncollectie.

De gesloten keuken om de hoek is lekker ruim met genoeg kastruimte en alle benodigde apparatuur tot je beschikking. Plannen om de keuken bij de kamer te trekken zijn er ook geweest, leuk om hier samen over na te denken. Vanuit de keuken kun je via de zij-ingang naar buiten. Terug in de woonkamer pakken we de deur naar de hal aan de andere zijde van de woning, hier treffen we ook het toilet met fontein. In de achtergelegen bijkeuken staan de wasmachine en de droger opgesteld. Hier zijn ook de meterkast (14 groepen) en de CV-ruimte (Nefit combiketel 2003) te vinden. In de aanbouw aan de achterzijde is ook genoeg ruimte voor de fietsen, wat hobbyen en meer van die zaken. Kijkend naar de plattegronden zou in deze aanbouw ook een slaapkamer met naastgelegen badkamer gerealiseerd kunnen worden, best interessant!

VERDIEPINGEN
Terug in de hal nemen we de trap naar boven. We stappen beurtelings 3 ruime slaapkamers binnen. Allemaal voorzien van mooie paneeldeuren, vaste kasten en nieuw HR++ glas uit 2021.
De heerlijk ruime badkamer is een fijne plek om de dag te beginnen of relaxed af te sluiten. We noteren een wel heel riant ligbad, een ruime inloopdouche, dubbele wastafel en een 2e toilet. Natuurlijk is er mechanische ventilatie maar ook de deur naar het platte dak is handig bij tijd en wijle.

We stomen middels een vaste trap op naar de 2e verdieping. Een erg leuke ruimte zo met de kapconstructie in het zicht. Verder veel ruimte achter de knieschotten en prima te gebruiken als vierde slaapkamer of fraaie thuiswerkplek.

VOOR EN ACHTERTUIN
Via de oprit, aan de Wildenborchseweg, parkeer je twee auto’s op de eigen oprit. We lopen op het gemak een ronde door de groene, op het zuiden gelegen, tuin. Fraai aangelegde borders met een verscheidenheid aan planten en struiken en drie prominent geplaatste bomen die zorgen voor schaduw en een vrije zit. De L-vormige vijver is speels en ’s avonds kunnen de sproeiers (op grondwater) aan om alles zo fris groen te houden.

VOOR HET OVERZICHT
• Multifunctioneel pand met veel leef- en hobbyruimte.
• In 2021 voorzien van spouwmuurisolatie, in zomer 2022 rondom geschilderd.
• Grondwatervoorziening met sproei-installatie.
• Gezellige straat met verscheidenheid aan woningen, winkels en buurtbewoners.
• Oplevering in overleg mogelijk.

VRAAG MAAR RAAK
Mogen wij van Iets Anders Makelaars je rondleiden door dit karakteristieke pand, waarbij we je alle mogelijkheden kunnen laten zien? We nemen ruim de tijd en sluiten af met een kop koffie en wat lekkers.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 498,082 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,621
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1936
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
190 m²
Other space inside the building
9 m²
Plot size
460 m²
Volume in cubic meters
681 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Optical fibre, mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Mostly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Excellent ( combination boiler from 2003, in ownership)

Cadastral data

RUURLO I 2486
Cadastral map
Area
460 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Surrounded by garden

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Dorpsstraat 82

€ 498,082 k.k.