Koolmeesstraat 12 5409 AE Odiliapeel Odiliapeel

Hightlighted features

  • 153 m² living area
  • 585 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
Eyecatcher Ruime twee-onder-een-kap-woning met grote serre, carport en garage

Description

Ruime twee-onder-een-kap-woning met grote serre, carport en aangebouwd bijgebouw of garage, gelegen op zeer ruim woonperceel aan karakteristieke straat. Deze woning staat op korte afstand van de dorpskern met Coop supermarkt, basisschool, bibliotheek en peuterspeelzaal. Ook de bossen zijn in de directe nabijheid.
Het centrum van Uden is met 7 tot 10 autominuten te bereiken. De bushalte aan de Oudedijk is gelegen op 120 meter afstand met busverbindingen naar Uden (busstation) en Mill-Cuijk.

Kenmerken:
Gebruiksoppervlakte wonen: 153 m²
Inhoud woning met inpandige berging: 700 m³
Perceeloppervlakte: 585 m²
Bouwjaar 1965, uitgebouwd in 1990
HR-cv-ketel uit 2007

De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1965 en in 1990 fors uitgebouwd inclusief de eerste verdieping. Hierdoor is een royale woning ontstaan van maar liefst 153 m² gebruiksoppervlakte wonen en een inhoud van circa 700 m³ inclusief aangebouwde serre en aanbouw. De woning is al voorzien van kunststof en hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. Bij de achterbouw is in 1990 reeds muur- en dakisolatie toegepast. Dit heeft geresulteerd in een energielabel D. De serre is voorzien van zonwering en een radiator.

De serre geeft zicht op de 16 meter diepe achtertuin met verhoogd terras en achter in de tuin een zitje/overkapping.
De hele diepe voortuin is vanaf de straat bereikbaar door een elektrisch te openen smeedijzeren poort. Deze tuin leent zich voor het hebben van een prachtige siertuin op het zuiden met meerdere parkeerplaatsen maar natuurlijk ook voor een kindvriendelijke tuin.

Indeling woning: Hal met trapopgang en meterkast, verdiepte trapkast, keuken met inbouwapparatuur, 10 meter diepe woonkamer met erker aan de voorzijde voorzien van dubbele tuindeuren en aan de achterzijde dubbele deuren naar de grote serre. Tevens is er een bijkeuken met toegang tot de badkamer met inloopdouche en toilet. De serre is voorzien van een driedelige schuifpui, toegang tot het bijgebouw en een deur als achterom naar de carport.

Verdieping: overloop met deuren naar de drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer is 25 m², bevindt zich aan de achterzijde en is voorzien van twee grote dakvensters. Vanuit de kamer is er toegang tot de flinke badkamer met douchecabine, dubbele wastafel in badkamermeubel, toilet en groot dakvenster. De twee andere slaapkamers zijn 10 en 7 m² groot waarvan de grootste ook toegang heeft tot de badkamer.

Vliering: boven de oorspronkelijke hoofdbouw is een vliering die bereikbaar is vanuit een luik met vlizotrap boven de overloop. Het is mogelijk een vaste trap te plaatsen om deze vliering optimaler te gebruiken.

Bijgebouw: oorspronkelijk gebouwd als garage maar na het plaatsen van de brede carport geïsoleerd en met de zolderverdieping met vaste trap gebruikt als hobby- en vrijetijds ruimte. Hier is een gaskachel geplaatst. Het bijgebouw kan opnieuw als garage in gebruik worden genomen. De verdieping ligt boven de garage en een deel van de carport.

STARTERSVRIJSTELLING
Ben je meerderjarig en jonger dan 35 jaar? Dan kun je mogelijk een startersvrijstelling krijgen voor de overdrachtsbelasting (2-10,4%). Er gelden hoofdzakelijk 4 voorwaarden voor het verkrijgen van deze startersvrijstelling:

1. Je koopt de woning om er zelf voor langere tijd in te gaan wonen;
2. Je valt binnen de leeftijdscategorie van 18-35 jaar op het moment van ondertekening van de notariële akte van levering (transport van de woning);
3. De woningwaarde inclusief aanhorigheden mag niet hoger zijn dan € 440.000,=;
4. Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van deze startersvrijstelling.

Koop je de woning met iemand samen? Het kan ook zo zijn dat één van de twee recht heeft op de startersvrijstelling, De vrijstelling wordt dan berekend over zijn of haar deel van de woning.

ODILIAPEEL
Odiliapeel is een kerkdorp van de gemeente Maashorst, gelegen in een landelijk gebied met veel natuur. Tot 1920 was de plaats waar nu het dorp ligt een moerassige vlakte in De Peel. Het had destijds de naam ''Peelsche Heide'', en toen het ontgonnen was in 1921, kreeg het de naam ''Terraveen''. De peelontginningen hebben in Odiliapeel geleid tot het ontstaan van de zo typische vorkstructuur. Binnen deze structuur van rechte straten is voornamelijk een open woonbebouwing gerealiseerd.

Nadat er een aantal boerderijen, woningen, een school en een kerk gesticht waren kreeg op 5 mei 1930 het nieuwe kerkdorp zijn definitieve naam: Odiliapeel. Aan de zuidkant van Odiliapeel vind je een zeer mooi en gevarieerd bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Het is een gemengd ontginningsbos, waar tal van boomsoorten, o.a. beuken en eiken, zijn geplant.
Je kunt er heerlijk wandelen, er zijn diverse wandelpaden uitgezet. Er ligt ook een ruiter- en trimbaanroute. Het bos is maar klein van oppervlakte maar biedt een enorme afwisseling door de krachtige natuurontwikkeling. In het bos zijn ook nog overblijfselen te vinden van activiteiten van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoals een bunker en een loopgraaf.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 400,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,614
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available immediately

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1965
Accessibility
Modified residential property and accessible for seniors
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing, plastic and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
153 m²
Other space inside the building
33 m²
Exterior space attached to the building
23 m²
External storage space
53 m²
Plot size
585 m²
Volume in cubic meters
700 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 showers and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Outdoor awning, flue and sliding door

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Mostly double glazed, draft protection and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
HR Nefit Ecomline Classic (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

UDEN D 2191
Cadastral map
Area
430 m²
Ownership situation
Full ownership
UDEN D 3634
Area
155 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Front garden
268 m² (25,5 meter deep and 10,5 meter broad)
Garden location
Located at the west

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity
Insulation
No insulation

Garage

Type of garage
Attached brick garage and carport
Capacity
2 cars
Facilities
Loft, electricity and heating

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Koolmeesstraat 12

€ 400,000 k.k.