Eind 21 6034 SM Nederweert-Eind Nederweert-Eind

Hightlighted features

  • 114 m² living area
  • 10,456 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

In het buitengebied van Nederweert-Eind, aan de doorgaande weg tussen Leveroy en Nederweert, bieden wij u een unieke locatie aan op een perceel van ca 1.04.56 hectare. Het geheel bestaat uit een riante vrijstaande woning met authentieke schuur, voormalig kippenhok, riante loods, bakhuis en landbouwgrond. Uitermate geschikt voor mensen die landelijk en toch centraal willen wonen en tevens rust en ruimte zoeken.

Omschrijving
De woning is gebouwd in 1880 en het jongste deel in 1959. De woning is deels in spouw gemetseld en deels steens gemetseld en is vanuit binnen geïsoleerd. Het dak is gedekt met pannen. Verder is de woning voorzien van kunststof kozijnen met dubbelglas en deels voorzien van rolluiken.

Indeling

Souterrain
Hier bevindt zich een authentieke provisiekelder.

Begane grond
Via de hal/entree is er directe doorgang naar de ruime woonkamer. De woonkamer is voorzien van schouw met rookkanaal, meterkast en is voorzien van een schrootjes plafond. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de keuken, voorzien van een eenvoudig keukenblok met los gasfornuis/oven en afzuigkap. Via de keuken kan men naar de gang/achterportaal tussen de keuken en het voormalige stalgedeelte. Daar bevinden zich een toilet en een douche. Via de keuken kunt de kelder en de opkamer bereiken. Bij de opkamer bevindt zich de trap naar de 1e verdieping. Op de begane grond is ook een slaapkamer aanwezig met een 2e toilet en wastafel. Deze slaapkamer is te bereiken via de woonkamer.
Het voormalig stalgedeelte is toegankelijk vanuit het achterportaal en voorzien van betonvloer en eenvoudig aanrechtblok. Hier bevinden zich een wastafel en bad, witgoedaansluitingen en voormalige cv-ruimte. Boven het voormalig stalgedeelte bevindt zich een voormalige hooizolder, voorzien van betondek en te bereiken middels vaste trap. Hier bevindt zich de cv-ketel.

1e verdieping
De verdiepingsvloer in het woongedeelte is van hout, het voormalig stalgedeelte is voorzien van een betonnen verdiepingsvloer. Er bevindt zich een overloop met doorgang naar 2 slaapkamers en ruime bergzolder. 1 slaapkamer is voorzien van een inloopkast. Naast de bergzolder is er boven het voormalig stalgedeelte een ruime zolder aanwezig die niet verder ingericht is.

Bijgebouwen

Schuur
Naast de woning is er een authentieke schuur aanwezig. Het gebouw is gedeeltelijk spouw gemetseld, voorzien van betonvloer, houten spanten/gebinten en het dak is gedekt met pannen. Er zijn geen isolerende voorzieningen.
Indeling: carport/deel/voormalige veestal/paardenstal/opslagruimte.
Oppervlakte: ca 243 m2

Loods/voormalig kippenhok
De loods is gebouwd in 1973, is steens gemetseld, voorzien van stalen spanten met stalen staanders, betonvloer en het dak is gedekt met abc-golfplaten. De loods is van binnenuit geïsoleerd met glaswol deken en eterniet dakbeschot. Tevens is de loods voorzien van water- en elektriciteitsaansluiting.
Indeling: voormalig eierlokaal/opslagruimte
Oppervlakte: ca 513 m2

Kippenhok/Werkplaats/Garage
Het kippenhok is opgetrokken uit houten spanten/staanders, houten wanden en gedekt met dakpannen. Het kippenhok is voorzien van water en elektriciteit.
Oppervlakte: ca 211 m2

Bakhuis
Bij de woning is een authentiek bakhuis gesitueerd. Dit is gebouwd van steen, voorzien van betonvloer en met dakpannen gedekt.
Oppervlakte: ca 20 m2

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Voldoende groepen aanwezig, slimme meter en krachtstroom
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig
• Riolering: Aanwezig
• Glasvezel: Aanwezig
• Kozijnen: Kunststof
• Energielabel: F
• Centrale verwarming: Nefit Ecomline cv-ketel ca 2006
• Warm watervoorziening: via CV ketel

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Nederweert’ van de gemeente Nederweert. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘agrarisch’, de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’ en de functieaanduiding ‘Wonen’.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.
Voor verdere informatie of specifieke vragen betreffende de (on-)mogelijkheden verwijzen wij u door naar de gemeente Nederweert, bereikbaar via 0495-677111.

Diversen:
Op dit moment wordt een gedeelte van het perceel niet te koop aangeboden. Indien gewenst kunnen hierover nader afspraken worden gemaakt.
De op het perceel aanwezig snijmais is niet bij de koop inbegrepen.
Bodemonderzoek aanwezig welk op verzoek kan worden ingezien door geïnteresseerden.

Ligging
De woning is gelegen binnen de bebouwde kom van Nederweert-Eind, een van de vele woonkernen van de gemeente Nederweert. In de nabijheid liggen het kanaal (Noordervaart) en diverse fraaie natuurgebieden, o.a. Schoorkuilen, De Banen en De Kwegt. De op- en afrit naar de snelweg A2 is op enkele minuten afstand gelegen.
Op de grens van Limburg en Brabant, op het snijpunt van drie waterwegen, ligt aan de A2 de gemeente Nederweert. Een stukje Nederland waar u zich makkelijk thuis voelt. Of u nu bewoner, ondernemer of werknemer bent. De gemeente heeft de ruimte om te wonen en te werken en is rijkelijk bedeeld met bedrijven, winkels, scholen, verenigingen, bezienswaardigheden en sportfaciliteiten. Dit alles binnen gerieflijke kerkdorpen en woonwijken met veel groen op een oppervlakte van ruim 10.000 hectare. Midden tussen landerijen, natuur- en bosgebieden vindt u in het uitgestrekte buitengebied ook veel agrarische bedrijven met verschillende bedrijfstakken.
Als vakantieganger, natuurliefhebber of bezoeker bent u in Nederweert ook op de juiste plaats: een mooie, landelijke omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur.
Op korte afstand ligt de stad Weert. Weert heeft voor de omgeving een regio functie. Weert ligt aan nationale en internationale wegverbindingen en heeft een intercity NS-station. Gelegen langs de A2: de autosnelweg van Amsterdam via Eindhoven naar Maastricht, Heerlen en Duitsland, België of Frankrijk. Ook via het spoor is Weert uitstekend bereikbaar. Het centrum van Weert biedt veel winkel- en horecavoorzieningen, niet alleen voor de eigen inwoners maar voor de hele streek en voor het Belgische achterland. Weert kent ongeveer 500 detailhandelsvestigingen. Een groot deel daarvan ligt aan aantrekkelijke promenades in het centrum van de stad of in het overdekte winkelcentrum De Munt. De stedelijke voorzieningen in een dorps karakter is de reden waarom men zich in Weert direct thuis voelt.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 595,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,219
Original asking price
€ 655,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1880
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
114 m²
Other space inside the building
174 m²
External storage space
956 m²
Plot size
10,456 m²
Volume in cubic meters
435 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Rolldown shutters

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Ecomline (gas-fired combination boiler from 2006, in ownership)

Cadastral data

NEDERWEERT R 1792
Cadastral map
Area
10.456 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden, surrounded by garden and front garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity and running water

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity and running water

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Eind 21

€ 595,000 k.k.