• Sold under reservation

Rozendaalseheide 36 6065 EB Montfort Montfort

Hightlighted features

  • 220 m² living area
  • 2,395 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map

Description

In het mooie plaatsje Montfort, in een bosrijke omgeving, ligt deze ruime, vrijstaande woning met dubbele garage(onderkelderd), en eventuele bouwmogelijkheid voor een tweede (vrijstaande) woning, in totaliteit op een perceel van 2.395 m².
De woning op ca. 695 m², heeft een ruime woonkamer met aansluitende tuinkamer en beschikt over maar liefst 5 slaapkamers.
Naast de woning ligt een kavel van ca. 1700 m². Deze biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een woning (uiterlijk juni 2026 bouwvergunning afgeleverd zijn).

Indeling:

Souterrain:
Provisiekelder bereikbaar vanuit de hal. Overige gedeelte van de woning is uitgerust met kruipruimte.

Begane grond:
Via de voordeur betreedt u de hal van woning met garderobe en meterkast. Deze geeft toegang tot de woonkamer en de hal. Tevens bevindt zich hier de volledig betegelde toiletruimte, welke voorzien is van een hangend closet en een fonteintje.
De ruime woonkamer is voorzien van een lichte tegelvloer en een balkenplafond. Tevens bevindt zich hier een sfeervolle gashaard. Middels een schuifpui is de gesloten veranda bereikbaar. Deze is rondom voorzien van ramen(kunststof kozijnen, dubbel glas) dus heeft veel lichtinval. De veranda is tevens voorzien van een lichte tegelvloer met vloerverwarming en inbouwspotjes.
De half open keuken is bereikbaar vanuit de woonkamer. Deze is voorzien van een keukenblok in hoekopstelling (2004) en is voorzien van een stenen werkblad en diverse inbouwapparaturen zoals een keramische kookplaat, koelkast, combi-oven en vaatwasser. Tevens is er vanuit de keuken en veranda prachtig zicht op de tuin. Via de hal is de slaapkamer en de berging bereikbaar. De slaapkamer is momenteel in gebruik als kantoor. De wasberging is uitgerust met inbouwkasten, c.v.-ketel Nefit Topline(2008) en aansluitingen voor het witgoed.

1e verdieping(betonnen dekvloer):
Middels de trap in de hal bereikt u de overloop op de 1e verdieping. Deze geeft u toegang tot de 4 slaapkamers, apart toilet en de badkamer. De slaapkamers zijn allen voorzien van vloerbedekking en zijn respectievelijk circa 8 m², 12 m², 17 m² en 17 m² groot. De volledig betegelde badkamer is voorzien van een whirlpool bad, een douche, en een wastafelmeubel. Tevens is deze voorzien van elektrische vloerverwarming. De aparte toiletruimte heeft een hangend toilet en een fonteintje.

2e verdieping(houten dekvloer):
Via vaste trap bereikbare 2e verdieping. Hier bevindt zich een ruime overloop en een slaapkamer van ca. 14 m², met inbouwkasten.

Tuin:
Via de hal en de veranda is de achtertuin bereikbaar. Deze is gelegen op het Noorden, is fraai aangelegd en voorzien van betegeld terras, klinkers, gazon, plantenborders en diverse bomen en hagen. In de tuin ligt een separate, dubbele garage met elektrische garagepoorten en kelder. Deze kelderruimte is voorzien van een tegelvloer en verwarming.
Aan de linkerzijde van de woning ligt een kavel van ca 1700 m². Deze biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een woning (uiterlijk juni 2026 bouwvergunning afgeleverd zijn). Momenteel is deze nog ingericht als tuin en voorziet in een beklinkerde oprit met parkeergelegenheid, diverse beplanting, weide/gazon en een ruim half-steens gemetseld bijgebouw met tegelvloer, houten kozjinen/dubbel glas en een grondwaterpomp. De bestemmingsplanregels kunt u terugvinden via en worden op eerste verzoek toegestuurd.

In de tuin bevinden zich op diverse plekken beregeningspunten.

Bijzonderheden:
- De woning is beschikbaar omstreeks januari 2023.
- De voor- en achterdeur van de woning worden nog vervangen. Bestelling hiervoor is reeds geplaatst.
- De serre is aangebouwd omstreeks 1998.
- Garage bouwjaar 1982
- Tuinhuis omstreeks 2012 gebouwd.

Ligging:
De landelijke ligging in Montfort biedt tal van mogelijkheden op het gebied van natuur- en sportrecreatie. In Montfort is een basisschool aanwezig alsmede een supermarkt en diverse winkels zoals o.a. een bakker, slager, drogist, kledingzaak en bloemist. Voorts beschikt Montfort over een voetbalclub, tennisclub en openbaar buitenzwembad. Het verenigingsleven in Montfort is zeer actief! Montfort is een dorp in Midden-Limburg, ten oosten van de Maas en ten zuiden van Roer en behoort tot de gemeente Roerdalen. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes. Deze regio werd al vroeg bevolkt, met name de restanten uit de Romeinse tijd zijn op diverse locaties teruggevonden. Enkele van deze vondsten staan tentoongesteld in het Roerstreekmuseum. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 635,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,886
Listed since
5 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1981
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
220 m²
Other space inside the building
29 m²
External storage space
52 m²
Plot size
2,395 m²
Volume in cubic meters
862 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement

Energy

Energy label
D 1.78 What does this mean?
Insulation
Mostly double glazed, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefti Topline (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Cadastral data

MONTFORT E 1046
Cadastral map
Area
695 m²
Ownership situation
Full ownership
MONTFORT E 238
Area
1.700 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
On the edge of a forest, alongside a quiet road, In wooded surroundings and rural
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
2 cars
Facilities
Electricity and heating

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Rozendaalseheide 36

€ 635,000 k.k.