Parkietstraat 7 5451 XE Mill Mill-West

Hightlighted features

  • 249 m² living area
  • 1,562 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

De prachtig sierlijke uitstraling van deze villa komt in het rustige straatbeeld sterk naar voren. Het blijkt typerend te zijn voor de zogenoemde Kempische stijl. Natuurlijke materialen met historie, afgeronde ornamenten en een rustgevend uiterlijk blijken centrale karakteristieken te zijn. In het prachtige metselwerk komt het allemaal nadrukkelijk terug. En het nodigt zeker uit voor voor een nadere introductie.

Het onthaal in de representatieve hal is dan een vloeiende voortzetting van de kennismaking. De hoge vide met open houten trap en balustrade zetten meteen de ruimtelijke toon. Een toon waarin modern wooncomfort en een klassieke toonzetting hand in hand gaan. Het aansluitende leefgedeelte met zitkamer, eethoek en kookgedeelte is daarvan het prachtige bewijs.

Hierbij komen achter ensuite-deuren de extra’s van een televisiekamer en een kantoor. Het zijn beide multifunctionele ruimtes die op allerlei manieren dienst kunnen doen. Diezelfde flexibiliteit vind je vervolgens op de verdiepingen. De royale slaapkamers en de grote bergzolder kunnen in dat verband ook zeker een waardevolle bijdrage zijn.

Qua flexibiliteit en multifunctionaliteit heeft het bijgebouw echter de hoofdrol. Voorzien van alle gemakken en faciliteiten kan hier een complete tweede woning worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld voor mantelzorg is het pand een ideale aanvulling op het totale pakket. Maar ook voor bedrijfsactiviteiten is dit bijgebouw uitermate geschikt.

Bij dit spectrum aan woonkwaliteiten hoort uiteraard een passende tuin. Door de riante afmetingen en de ligging met veel zon, privacy en vrijheid voldoet de achtertuin helemaal aan de hoge verwachting. Het terras bij de woning, het grote vijverbassin en het sfeervolle prieel achterin vormen een centrale as met veranda’s aan beide zijkanten als heerlijk beschutte plekken.

De energiezuinige woning is na toekenning van het energielabel B nog recent voorzien van 11 zonnepanelen.

De villa maakt deel uit van een rustige woonomgeving met een landelijk karakter. Tegelijkertijd heb je snelle routes naar allerlei voorzieningen. In het dorp bevinden zich verschillende scholen en twee supermarkten. Verder heb je snelle aansluitingen op de N-wegen in de omgeving. Die zorgen voor verbindingen met plaatsen als Uden en Grave. Ook geven ze een vlotte aansluiting op zowel de A50 als de A73.

Pluspunten

+ Ruim parkeren voor meerdere auto’s op eigen opritten aan weerszijden en in inpandige garage. De garage is aan de voorzijde toegankelijk via openslaande boogdeuren. Naast een beschutte parkeerplek biedt de garage ook veel mogelijkheden voor berging.

+ Met dubbele sierhekwerkpoort afgesloten pad door fraai aangelegde voortuin leidt naar overkapte voordeur. Binnenkomst in ruimtelijke hal met vide, trapopgang, garderobe-nis meterkast, kelderkast en toiletruimte. De toiletruimte bevat een wandtoilet, urinoir en fonteintje. In de kelderkast is een waterontharder geplaatst.

+ In de eethoek, zitkamer, televisiekamer en kantoor ligt een lichte eiken vloer In de hal, het kookgedeelte, tussenportaal en inpandige garage ligt een plavuizenvloer met vloerverwarming.

+ Televisiekamer aan voorzijde heeft ensuite-deuren naar de zitkamer en grote ramen met bovenlichten van glas-in-lood. De ramenrij aan de voorzijde en het zijvenster laten het daglicht volop binnen.

+ Zitkamer, eethoek en keuken vormen een open leefgedeelte. Waarbij de zitkamer en leefkeuken door een doorzichthaard met stijlvolle schouw optisch van elkaar worden gescheiden. Driemaal openslaande tuindeuren geven een directe doorgang naar het terras bij de woning. Ook in de zitkamer is een venster met bovenlicht van glas-in-lood.

+ In het luxe kookgedeelte staat centraal een groot kookeiland. Tegen de wand bij het kookeiland bevindt zich een uitgebreid keukenmeubel en onder een ramenrij richting eigen tuin is nog een tweede keukenblok geplaatst. De keuken is uitgevoerd met een inductiekookplaat, vrijhangende roestvrijstalen schouwafzuigkap, heteluchtoven, magnetron, koelkast, vriezer en vaatwasser. In het lichtgetinte balkenplafond is spotverlichting geïntegreerd.

+ Extra kamer heeft grote ramen aan twee zijden. Dit is een ideale ruimte voor gebruik als kantoor of hobbykamer.

+ Tussenportaal annex bijkeuken vormt de doorgang tussen garage, leefkeuken en achtertuin. In het portaal is een uitstortgootsteen aanwezig.

+ Riante achtertuin kent door zijn afmetingen en ligging veel zon- en schaduwplekken. Bij de woning is een ruim terras gemaakt dat aansluit op gazongedeeltes met een groot centraal vijverbassin. Achter in de tuin is een fraai begroeid prieel met beschut zitje. Aan beide zijkanten van de achtertuin zijn brede houten veranda’s. Een van de veranda’s heeft een buitenkeuken. In de andere is een jacuzzi geplaatst. Poort tussen woning en bijgebouw geeft een directe achterom vanaf de oprit.

+ Sierlijke houten trap naar overloop met balustrade en dakkapel. Op de verdieping zijn drie slaapkamers, een inloopkast, wasruimte en badkamer. Houten vloer op de overloop gaat verder in twee slaapkamers, het tussenportaal en de inloopkast.

+ De zeer royale - een trede lager gelegen - hoofdslaapkamer heeft een zijvenster en openslaande balkondeuren naar een loggia aan de achterzijde. Verder is er via een ruim tussenportaal met bergkast toegang tot een grote inloopkast met dakkapel.

+ De twee andere slaapkamers op eerste verdieping hebben ook ruime afmetingen en een prettige lichtinval door gevelvensters en dakkapellen. Beide kamers zijn voorzien van inbouwkasten en spotverlichting.

+ Complete badkamer (voorzien van vloerverwarming) is uitgevoerd met een dakkapel, ligbad, inloopdouche met regendouche, wandtoilet en twee wastafels.

+ In aparte wasruimte (eveneens voorzien van vloerverwarming) is plaats voor wasmachine en droger op een vaste verhoging. Een dakkapel geeft inval van daglicht. In de ruimte ligt een plavuizenvloer.

+ Vaste trap naar tweede verdieping. Hier is een royale vierde slaapkamer met hoog plafond en rond gevelvenster.

+ Op grote voorzolder is veel bergruimte beschikbaar. Hier zijn de grote boiler en de CV-ketel geïnstalleerd.

+ Alle ramen boven zijn voorzien van horren en zonwering.

Vrijstaand bijgebouw

+ Het bijgebouw is gebouwd in dezelfde stijl als de villa. Het pand is voorzien van plafonds met spotverlichting en onderverdeeld in drie ruimtes.

+ Een royale ruimte met tegelvloer is aan weerszijden afgesloten met openslaande deuren. Aan de zijkant van deze ruimte is een afgesloten berging met uitgifteloket. Luik met vlizotrap geeft toegang tot de bergzolder.

+ Tweede grote ruimte heeft vier ramen die een fraai uitzicht geven op de achtertuin. Door de fijne lichtinval kan deze ruimte prima gebruikt worden als woonkamer of kantoor. In deze ruimte ligt een laminaatvloer.

+ In de derde ruimte met tegelvloer staat onder een raam een aanrecht met natuurstenen werkblad en verzonken spoelbak. Er is een compacte badkamer met klapraam, wandtoilet en inloopdouche. Verder zijn in een meterkast de afzonderlijke elektrische installatie en de VR-combiketel geïnstalleerd. Buitendeuren geven een doorgang naar de oprit en de achtertuin.

Aanvaarding
In nader overleg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 975,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,916
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
2004
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
249 m²
Other space inside the building
20 m²
Exterior space attached to the building
10 m²
External storage space
75 m²
Plot size
1,562 m²
Volume in cubic meters
1,108 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Alarm installation and mechanical ventilation

Energy

Energy label
B What does this mean?
Insulation
Roof insulation, energy efficient window, insulated walls, floor insulation and completely insulated
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2004, in ownership)

Cadastral data

MILL F 4271
Cadastral map
Area
1.562 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden
Back garden
1.081 m² (47 meter deep and 23 meter broad)
Garden location
Located at the northwest
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Loft, electricity, heating and running water

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Parkietstraat 7

€ 975,000 k.k.