Deckersstraat 12 6091 NG Leveroy Deckerstraat-Bergdijk

Hightlighted features

  • 178 m² living area
  • 13,075 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Een zeer royale langgevel boerderij met maar liefst 1,3 hectare perceelgrond! De woning heeft meerdere stallen aan de achterzijde en is ideaal geschikt voor de paardenliefhebber. De woning uit 1926 dient gemoderniseerd te worden maar biedt een uitstekende basis om landelijk te wonen in de buurt van uitvalswegen.

De boerderij bestaat uit een woonhuis welke plaats biedt aan royale leefruimtes waaronder een woonkamer, kantoor, leefkeuken, veranda, bijkeuken, badkamer opkamer en berging op de begane grond alsmede diverse slaapkamers en een tweede badkamer op de verdieping. Daarnaast zit aan het hoofdgebouw een voormalig koeienstal (in gebruik als berging) en een paardenstal. De diverse bijgebouwen bestaan o.a. uit een royale paardenstal, voormalig kippenstal en carport en garage. Het achtergelegen weiland is ideaal voor het houden van paarden!

Ligging:
De woning is gelegen aan de Deckersstraat nabij de T-splitsing die de verbinding legt tussen Leveroy, Kelpen-Oler en Nederweert-Eind. Op vijf fietsminuten afstand is de kern van het kerkdorp Leveroy (in het Limburgs: Leivere) te vinden. Het dorp beschikt over een gunstige ligging t.o.v. de A2 richting Eindhoven en Maastricht. In het karakteristieke dorp is een basisschool aanwezig. Voor de meer uitgebreide winkelvoorzieningen is men aangewezen op Heythuysen of Nederweert, beide op steenworp afstand gelegen.

Indeling hoofdwoning:
Binnenkomst via de ontvangsthal alwaar de meterkast is gelegen (5 groepen en krachtstroom). De ontvangsthal geeft toegang tot zowel de woonkamer, kantoorruimte als de leefkeuken. De woonkamer is traditioneel ingericht met gestoffeerde vloeren en beschikt tevens over een allesbrander (kachel). De kantoorruimte is eventueel te gebruiken als slaapkamer op de begane grond. De leefkeuken is ruim van opzet en beschikt over een zeilvloer en een basisopstelling. Dankzij de close-in boiler van Daalderop beschikt de keuken over snel warm water. Vanuit de keuken is er toegang tot de voorraadkelder, de verdieping en een tochtportaal.

Op de verdieping zijn twee royale slaapkamers te vinden welke beide zijn voorzien van een gestoffeerde vloer en horren bij de ramen. De badkamer is in een prima staat en is voorzien van een toilet, douche, ligbad, vloerverwarming, radiator en dubbele wastafel. Als laatste is er nog een bergruimte op de verdieping alwaar de centrale verwarmingsinstallatie zich bevindt (Nefit Ecomline HR).

Het portaal op de begane grond geeft toegang tot een royale dichte veranda met tegelvloer en elektrisch zonnescherm. Via het portaal is tevens een tweede badkamer te bereiken met een douche, wastafel en witgoedaansluiting. Tevens is er nog een bijkeuken, toiletruimte, berging en werkruimte te vinden en geeft het portaal toegang tot de buitenruimte. De berging was de voormalig koeienstal van de boerderij en vanuit hier is er tevens toegang tot een voormalig paardenstal en hooistal met traditionele hooizolder. Al met al beschikt de hoofdwoning over zeer veel leefruimte die grotendeels nog naar wens gemoderniseerd dient te worden.

Bijgebouwen:
Via de tuin zijn de diverse bijgebouwen bereikbaar. De bijgebouwen bestaan uit een garage, twee kippenhokken (waarvan één heel ruim) en een royale paardenstal met plaats voor maar liefst vier paarden. De paardenstal en het ruime kippenhok beschikken beide over een watertoevoer. Verder is er ook nog een voormalig paardrijbak met lichtmasten.

Algemeen:
Het perceel heeft een agrarische bestemming met functieaanduiding ‘wonen’. De woning is deels voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Zowel in het hoofdgebouw als op een aantal bijgebouwen is er gebruik gemaakt van asbesthoudende materialen. Een woning die ideaal is geschikt voor mensen die graag in het buitengebied wonen en het niet erg vinden om nog te klussen!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 590,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,315
Original asking price
€ 645,000 kosten koper
Listed since
4 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1926

Surface areas and volume

Areas
Living area
178 m²
Other space inside the building
139 m²
Exterior space attached to the building
37 m²
External storage space
258 m²
Plot size
13,075 m²
Volume in cubic meters
1,474 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Nefit Ecomline HR (gas-fired combination boiler from 2006, in ownership)

Cadastral data

NEDERWEERT T 470
Cadastral map
Area
13.075 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden and front garden
Back garden
10.000 m² (110 meter deep and 150 meter broad)
Garden location
Located at the north accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Carport and detached brick garage
Capacity
2 cars
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Deckersstraat 12

€ 590,000 k.k.