• Under option

Park Weede kavel 9 3828 AG Hoogland De Bik

Hightlighted features

  • 200 m² living area
  • 527 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 1,070,000 v.o.n.
Calculate monthly payment

Description

Park Weede
Luxe laagbouw in het groen

Een plek voor rust en ruimte, een plek om thuis te komen. Zo geeft Park Weede, met haar 9 luxe bungalows, het leven vorm. Gelegen tussen Hoogland en Amersfoort, pal naast de groene long aan de Hamseweg, biedt de riante laagbouw uitkijk over uitgestrekte weilanden en een monumentale eiken houtwal. De 9 bungalows hebben een woonoppervlakte van 200m2 tot 255m2. Iedere bungalow beschikt over twee verdiepingen, de begane grond en onderkelderde verdieping. Dankzij innovatieve lichtoplossingen en grote raampartijen zijn de bungalows voorzien van veel daglicht en een schitterend uitzicht. Het ontwerp komt van het prijswinnende architectenbureau Powerhouse Company, wiens visie op functie en esthetiek leidt tot bijzonder vormgegeven ruimtes. “Onze benadering van functie is gebaseerd op de overtuiging dat iedere centimeter binnen en rond een gebouw moet bijdragen aan het algehele gevoel dat de ruimte je geeft”. De bungalows van Park Weede hebben een bijzonder horizontaal lijnenspel. De hoogwaardige materialen geven de woningen een luxe en moderne uitstraling. Met haar unieke ligging en moderne architectuur brengt het project natuur, stedelijk leven en een echt dorpsgevoel samen in comfortabel design.

Begane grond
De entree biedt middels een langgerekte hal toegang aan; een ruime aan de voorzijde gelegen studeerkamer, een toiletruimte, de berging, en een ruime slaapkamer met en suite badkamer inclusief eigen toilet. In de hal bevindt zich tevens een moderne uit beton gegoten trap die leidt naar de onderkelderde verdieping. Aan het eind van de hal betreed je via een verdiepingshoge taatsdeur de ruime living met open keuken en kookeiland. De unieke gebogen raampartij aan de achterzijde van de woning strekt zich uit van vloer tot plafond en biedt een schitterend vergezicht over de houtwal en weilanden. Daarnaast is tevens aan de buitenzijde van de woning een ingang naar de inpandige berging, en daarnaast een carport met plaats voor een enkele auto.

Kelder
De onderkelderde verdieping biedt ruimte aan een tweetal ruime slaapvertrekken, een kleiner slaapvertrek, een badkamer, een toiletruimte, en een ruime berging met plaats voor een wasmachine en -droger. Deze kelderverdieping wordt dankzij de innovatieve lichtoplossing royaal van daglicht voorzien.

Groen karakter
Om de belangrijke ontsluiting tussen de groengebieden en het karakter van Park Weede in ere te houden, is er een inventarisatie gemaakt van het bestaande begroeiing. Met respect voor het bestaande, ecologische systeem is een plan gemaakt voor de restauratie van de bestaande houtwal. Nieuwe beplanting helpt het zicht op het omliggende open landschap te waarborgen. De toegangsweg wordt een groene ruimte die voornamelijk wordt voorzien van karrespoor. Hierdoor wordt de straat geen massief verharde ruimte, maar een echt onderdeel van de schitterende groene omgeving. En worden diverse natuurwaarden met elkaar verbonden door de verschillende elementen.

Locatie
De projectlocatie vormt een belangrijk onderdeel van de groenstructuur die Hoogland omsluit, bestaande uit enerzijds het landbouwgebied ten westen, en anderzijds door Park Schothorst ten oosten. Precies tussen deze twee groene gebieden, op de rand van stad en land, bevindt zich deze schitterende locatie. De historie van deze locatie gaat terug naar de Late Middeleeuwen (13e tot 15e eeuw). Destijds stond op deze plek de lokaal bekende boerderij Groot Weede. Vorige eeuw huisde hier een agrarische school van het Wellantcollege. Park Weede vult op deze plek een nieuwe, groene kamer die wordt opgetrokken uit een gerestaureerde houtwal aan de zuidwestzijde en nieuw te plaatsen groenmassieven aan de oostkant.

Procedure
De woningen in Park Weede worden gebouwd via een gescheiden koop-aannemingsovereenkomst. U tekent met de grondeigenaar de koopovereenkomst voor de grond en de ontwikkeling van de woning. Voor de bouw tekent u een aparte overeenkomst met de aannemer.

1. Start verkoop
De inschrijving is geopend. Je hebt tot en met 5 april de tijd om de vragenlijst in te vullen en jouw inschrijving te voltooien. De inschrijving is te vinden op parkweede.osre.nl/mijn-omgeving/aanmelden.

2. Toewijzing
Zodra de inschrijfperiode is gesloten worden alle inschrijvingen beoordeeld en start het toewijzen van de woningen. Wij streven ernaar om alle kandidaten een zo hoog mogelijke voorkeur woning toe te wijzen.

3. Tekenen overeenkomsten
Wanneer je overgaat tot aankoop ontvang je de overeenkomsten en bijlagen ter inzage. Vervolgens teken je de koopovereenkomst op basis van de vraagprijs, vrij op naam. Deze is vooraf vastgelegd en bestaat uit de ontwikkelkosten, de prijs voor de grond en de bouwsom.

4. Wensen bespreken
Nadat alle overeenkomsten getekend zijn ga je in gesprek met de aannemer over jouw wensen en de mogelijke opties. De gemaakte keuzes worden vastgelegd in de meer-minderlijst met de aannemer.

5. Naar de notaris
Wanneer de koop- en aannemingsovereenkomst onherroepelijk zijn wordt er een afspraak gepland bij de notaris voor de overdracht van de grond.

6. Klantbegeleiding
Tijdens het gehele proces verzorgd de aannemer de klantbegeleiding. Bij hen kun je terecht met al uw vragen over uw wensen, de planning en de totale voortgang van het project.

7. Werkbare dagen
Zodra het fundament van de woningen is gelegd gaan de werkbare dagen waarbinnen de aannemer jouw woning zal bouwen lopen. Dit geeft je een realistische indicatie van het moment van oplevering.

8. Oplevering
De woning is af en je ontvangt de sleutel! In de daaropvolgende weken wordt er een onafhankelijke bouwcontrole uitgevoerd door BouwGarant.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,070,000 vrij op naam
Asking price per m²
€ 5,350
Listed since
2 months
Status
Under option
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Bungalow, detached residential property
Building type
New property
Year of construction
2021
Accessibility
Disabled access friendly and accessible for seniors
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
200 m²
Other space inside the building
22 m²
Plot size
527 m²
Volume in cubic meters
610 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Number of stories
1 story and a basement
Facilities
Skylight, smart home, optical fibre, mechanical ventilation, sliding door, TV via cable and solar panels

Energy

Energy label
A+++ What does this mean?
Insulation
Completely insulated
Heating
Complete floor heating, heat recovery unit and heat pump
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

HOOGLAND E 5786
Cadastral map
Area
527 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity, heating and running water
Insulation
Completely insulated

Garage

Type of garage
Carport

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Park Weede kavel 9

€ 1,070,000 v.o.n.