• Sold under reservation

Heezerweg 141 5614 HD Eindhoven Tuindorp

Hightlighted features

  • 123 m² living area
  • 132 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

Ben jij op zoek naar een gemoderniseerde vooroorlogse, karakteristieke woning in Stratum? Dan is dit herenhuis een uitgelezen kans! In het verleden is dit herenhuis uitgebouwd, waardoor de woonkamer spectaculair is vergroot en bij de verbouwing van de 1e en 2e verdieping zijn er maar liefst 4 riante slaapkamers en een luxe badkamer gerealiseerd.

De mooie erker, de prachtige glas-in-lood ramen, de robuuste raamkozijnen en de authentieke voordeur verraden direct dat deze woning stamt uit de tijd van voor de oorlog. In combinatie met de uitstekende ligging is dit behoorlijk uniek te noemen!

Wat betreft de ligging voldoet deze woning eigenlijk aan alle eisen die je maar kunt stellen. De woning ligt binnen een straal van 200 meter nabij een tweetal basisscholen, diverse middelbare scholen zijn op fietsafstand, nabij een natuurgebied en binnen 5 minuten fiets je naar het centrum van Eindhoven, centraler kan eigenlijk niet. Als we daar bij optellen dat winkelgebied "Boulevard zuid" (o.a. Albert Heijn, Lidl, Etos, slager, bakker, Wibra en Kruidvat) en het openbaar vervoer en diverse uitvalswegen om de hoek van deze woning liggen, kunnen we met recht zeggen dat dit een toplocatie is!

INDELING
BEGANE GROND
De karakteristieke voorgevel springt meteen in het oog. De ruime hal is voorzien van een authentieke granieten vloer, stucwerk wanden en een houten plafond. In de hal bevindt zich een modern toilet voorzien van stucwerk wanden en een houten plafond, een hangend closet alsmede een fonteintje.

De riante living geniet veel lichtinval door de erker met authentieke glas-in-lood ramen aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde is de living uitgebouwd en middels twee openslaande deuren en een loopdeur is er toegang tot de diepe achtertuin. De living is uitgerust met een fraaie houten vloer, een sfeervolle houtkachel en stucwerk wanden- en plafond.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de open keuken. De recent vernieuwde, moderne keukeninstallatie in wandopstelling herbergt veel kastruimte d.m.v. de vele onderkasten en laden. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft diverse inbouwapparatuur, o.a. een breed fornuis met wok brander + oven, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser, een fraai hardstenen werkblad, losse Amerikaanse koel-/vriescombinatie, een kokend waterkraan (Grohe) en een rvs spoelbak.

De onderhoudsvriendelijke achtertuin heeft erg veel te bieden, want ondanks de royale uitbouw van de begane grond is deze nog altijd circa 13 meter diep. De hier aanwezige berging (voorzien van elektra) is groot en via een poort is het achter de tuin gelegen pad te bereiken.

EERSTE VERDIEPING
De ruime overloop biedt toegang tot twee ruime slaapkamers en een luxe badkamer. Beide slaapkamers zijn ruim bemeten en herbergen veel bergruimte achter de knieschotten en zijn voorzien van een radiatorombouw. De ouderslaapkamer (voorheen 2 slaapkamers) is zeer royaal en momenteel verdeeld in een slaap- en een kastruimte. De originele indeling is redelijk eenvoudig weer te herstellen. Beide slaapkamers zijn voorzien van een nette laminaatvloer.

De recent vernieuwde, moderne badkamer is voorzien van een tweede toilet met een hangend closet, handdoekenradiator, nis met planken, een inloopdouche met thermostaatkraan + rainshower + handdouche en een breed wastafelmeubel met twee kranen +laden + spiegel +verlichting. Een raam zorgt voor een prettige lichtinval en natuurlijke ventilatie.

TWEEDE VERDIEPING
Deze verdieping is via een vaste trap toegankelijk. Hier bevinden zich ook twee ruim bemeten slaapkamers en de was-/stookruimte. Beide ruimtes genieten veel lichtinval door de diverse dakramen. Boven de slaapkamers bevindt zich een grote praktische bergzolder, deze is via een luik op de overloop bereikbaar. Alle ruimtes zijn voorzien van een nette laminaatvloer.

In de separate was-/stookruimte bevindt zich de opstelling van de cv-combiketel (Remeha Calenta, 2015) en aansluiting t.b.v. wasapparatuur.

ALGEMEEN
- Instapklare, karakteristieke vooroorlogse woning met authentieke glas-in-lood ramen;
- Zeer praktische, verdiepte kelderruimte, met vernieuwde aansluiting gas/water/elektra;
- Houten binnenkozijnen, uitgevoerd met stompe deuren (deels paneeldeuren);
- Dak grotendeels nageïsoleerd en nagenoeg geheel uitgevoerd met isolerende beglazing;
- Badkamer en keuken zijn recentelijk vernieuwd;
- Circa 13 meter diepe achtertuin voorzien van sierbestrating (onderhoudsarm) en schuttingen aan beide zijden;
- Aan de rand van het centrum van Eindhoven;
- Op loop-/fietsafstand van scholen en de sportvelden;
- Goede ontsluiting naar uitvalswegen.

WERKWIJZE:
Graag even uw aandacht voor onze werkwijze en voorwaarden bij de verkoop van deze woning:

De eigenaar van deze woning heeft ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning maar ook over de financieringsmogelijkheden en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning. Uiteraard is het aan te bevelen de deskundige hulp van een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Wij helpen u graag bij uw keuze voor een eigen aankoopmakelaar die uw belangen als koper optimaal zal behartigen.

Het verkopen van een woning is voor de verkoper een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen n.a.v. uw bezichtiging, zodat wij de verkoper over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na de totstandkoming van de koopovereenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom. Verkoper beroept zich ten allen tijde op het schriftelijkheidsvereiste bij de verkoop van zijn woning. Tevens is het bedrag voor een financieringsvoorbehoud wat in de koopovereenkomst opgenomen kan worden, niet hoger dan de vraagprijs van de woning.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Een mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en een particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als een particuliere verkoper en een particuliere koper een koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Wanneer er onderhandelingen worden aangegaan met een professionele partij en er wordt een mondelinge overeenstemming bereikt, wordt eveneens vastgehouden aan het schriftelijkheidsvereiste.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 439,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,569
Listed since
8 weeks
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1934
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
123 m²
External storage space
11 m²
Plot size
132 m²
Volume in cubic meters
440 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight, optical fibre, mechanical ventilation, passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, mostly double glazed, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
HR Remeha Calenta (gas-fired combination boiler from 2015, in ownership)

Cadastral data

STRATUM E 1392
Cadastral map
Area
132 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center and in residential district
Garden
Back garden and sun terrace
Back garden
68 m² (13 meter deep and 5,25 meter broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Heezerweg 141

€ 439,000 k.k.