Stroovledder 17 7991 SB Dwingeloo Stroovledder

Hightlighted features

  • 363 m² living area
  • 19,070 m² plot size
  • 8 bedrooms
Map
€ 1,495,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Te midden van slingerende klinkerwegen, karakteristieke eiken en prachtige riet gedekte Drentse boerderijen treft u deze GEMODERNISEERDE WOONBOERDERIJ met RECREATIEACCOMODATIES aan.

De woning is gelegen op een ruim bemeten perceel van bijna twee hectare nabij het Brinkdorp Dwingeloo direct grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld. De serene rust, het historische landschap en de weidse vergezichten maken deze plek zeer bijzonder. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de huidige eigenaren met deze locatie in november 2018 het tv-programma 'Bed & Breakfast' van Omroep Max hebben gewonnen.

Deze voormalig boerderij is gebouwd in 1930, het achterhuis is oorspronkelijk gebouwd in 1895. Het pand is in de afgelopen jaren op diverse punten verbeterd waarbij stijlkenmerken uit het begin van de vorige eeuw behouden zijn gebleven. Zo wordt de woning gesierd door stoere gebinten, een rietkap en paneeldeuren. Bij alle verbouwingen is rekening gehouden met het wooncomfort van nu. Zo is de begane grond grotendeels uitgevoerd met vloerverwarming, is de gehele woning geïsoleerd en beschikt één van de bijgebouwen over maar liefst 85 zonnepanelen die ca. 20.000 kWh op jaarbasis opleveren. Dit alles heeft geresulteerd in een keurig label C.

Buiten is geïnvesteerd in de zaken die wonen in het buitengebied zo prettig maakt. In de tuin bevinden zich meerdere terrassen, fruitbomen en een buitenkeuken. Op meerdere plekken in de tuin kunt u genieten van de ondergaande zon, reeën die door de tuin lopen en de serene rust. Het hobbymatig houden van vee behoort dankzij drie aanwezige paardenstallen op de royale kavel ook tot de mogelijkheden.

Dankzij de aanwezigheid van een slaapkamer en een badkamer op de begane grond is het huis volledig levensloopbestendig. De aanwezigheid van meerdere slaapkamers en badkamers maakt het mogelijk om de woning met meerdere huishoudens te bewonen. Tegelijkertijd betreft het de ideale woning voor grote gezinnen.

Momenteel zijn de bijgebouwen en de woonboerderij (gedeeltelijk) in gebruik als vakantiehuis (zen) onder de naam 'Het Bonte Paard'.

De verdeling is als volgt:

De Bosuil is geschikt voor geschikt voor 14 personen en bestaat uit een vrijstaande accommodatie met 6 slaapkamers en 3 badkamers. Er is een ruime living met een volledige ingerichte keuken aanwezig. Buiten zijn er meerdere terrassen een buitenkeuken, loungebanken en een zwembad.
De Bosuil is onderverdeeld in 2 aparte gedeelten:
- De IJsvogel is geschikt voor 6 personen en beschikt over 3 slaapkamers en 2 badkamers met een woonkamer met een open keuken. Buiten beschikt deze accommodatie over een terras en eigen.
- De Ransuil is het achterste gedeelte en is geschikt voor 8 personen. Dit deel beschikt over een buitenkeuken, woon- eetkamer, keuken met Frans La Canche fornuis, houtkachel, groot terras, 3 slaapkamers (waarvan één met vliering waar 2 kinderen kunnen slapen) en een badkamer. En een prachtig uitzicht over de landerijen.

De Bonte Specht is geschikt voor 8 personen en bevindt zich in het voorhuis van de boerderij met een sfeervolle living, eetkeuken, terras en meerdere slaapkamers.

De recreatiegebouwen, de vergaderruimte met horecakeuken, en de uitbreidingsmogelijkheden maken het mogelijk om voldoende inkomen te genereren om het geheel te bewonen én te exploiteren.
Naast de bovengenoemde huidige bestemming lenen de gebouwen zich ook uitstekend voor andere doeleinden. Denk hierbij aan het geven van workshops, trainingen, cursussen, meditatie en/of praktijk aan huis.

Bent u ondernemer en wilt u op één plek wonen én werken, heeft u een lang gekoesterde droom om bijvoorbeeld cursussen te geven of heeft u gewoon behoefte aan veel woonruimte? Alles is mogelijk aan de Stroovledder 17!

De unieke eigenschappen van deze woning en dit perceel zijn niet te vatten in teksten en foto’s maar moet u echt zelf ervaren. De makelaar nodigt u van harte uit voor een bezichtiging. Neem direct uw NVM aankoopmakelaar mee.

Goed om te weten:

- Enkelbestemming recreatie 5 van toepassing;
- Het verkrijgen van goedkeuring van het toekomstig gebruik en de inpassing daarvan binnen het vigerende bestemmingsplan is voor verantwoording van de koper;
- De oppervlaktes in de advertentie hebben betrekking op de hoofdwoning. De bijgebouwen zijn opgemeten, het meetrapport is ter inzage.
- Er is een goedgekeurde brandinstallatie (Fieten en Roos) aanwezig in de boerderij.
- De horecakeuken is voorzien van o.a. een Roeder gasfornuis.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,495,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,118
Original asking price
€ 1,595,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1930
Accessibility
Disabled access friendly and accessible for seniors
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
363 m²
Other space inside the building
12 m²
External storage space
14 m²
Plot size
19,070 m²
Volume in cubic meters
1,300 m³

Layout

Number of rooms
12 rooms (8 bedrooms)
Number of bath rooms
4 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 baths, 4 showers and 4 toilets
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
C What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 1998, in ownership)

Cadastral data

DWINGELOO M 2501
Cadastral map
Area
18.990 m²
Ownership situation
Full ownership
DWINGELOO M 2373
Area
80 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location, outside the built-up area, In wooded surroundings, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Possibility for garage and parking place

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Stroovledder 17

€ 1,495,000 k.k.