Lheebroek 35 7991 PM Dwingeloo Lheebroek

Hightlighted features

  • 303 m² living area
  • 9,898 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Open House

  1. Saturday, April 1 from 11:00 AM to 3:00 PM (NVM Open House Day)

Description

Een fraai gelegen, solide gebouwde woonboerderij (1935) met een onbelemmerd vrij uitzicht over de landerijen naar het Dwingelderveld, een boomgaard met allerlei fruitbomen, twee terrassen en een geweldige tuin met vijver in landschapsstijl, op een ruime kavel van maar liefst 9.898 m2.

Wilt u graag landelijk wonen, op loopafstand van slechts 1 km. van uitgestrekte natuur- en stiltegebieden, maar toch op slechts 3,5 km. afstand van één van de leukste dorpen van Drenthe? Dan zou dit zo maar eens uw droomhuis kunnen zijn. In de woonkamer aan de achterzijde, gesitueerd op het zuidoosten, kunt u eindeloos genieten van de natuur, waar geregeld reeën een bezoek brengen, hazen, allerlei vogels en wat al niet meer. U kijkt uit over uw eigen vijver, een schitterende tuin, de achtergelegen landerijen en vervolgens het Dwingelderveld. Wat wil een mens nog meer? Tot rust komen gaat hier geheel vanzelf.

Naast de boerderij bevindt zich een boomgaard met verschillende fruitbomen, zoals pruim-, appel- peren-, walnotenbomen etc., met tevens vanaf de weg via een eigen stalen landhek toegang. Bij de aanleg van de tuin is het zand uit de vijver gebruikt voor het creëren van wallen waardoor u optimale privacy ervaart op uw eigen perceel. Via een houten overkapping bij de fraaie vijver met goudkarpers kunt u ook beschut van de tuin en het landschap genieten. In december 2021 is het gehele perceel professioneel gesnoeid. Wilt u graag uw eigen dieren houden, zoals paarden, schapen of geiten? De woning is zo ingericht, dat u ook vanuit huis optimaal van uw dieren kunt genieten. Maakt u per paard graag lange rondritten door uitgestrekte bossen en over eindeloze heidevelden? Dit is een ideale startbasis om er met uw paard op uit te gaan.

Het voorhuis is gedekt met pannen, het achterhuis is gedekt met riet (2001). In 2021 is het riet waar nodig bijgestopt. Er is gedeeltelijk isolatie aangebracht. Er is dubbele beglazing. De verwarming wordt geregeld middels CV (2012). Tevens is er een schotelantenne aansluiting.

De indeling van de woonboerderij is als volgt:
Hal met zijentree, toiletruimte en trap naar de verdieping.
Aan de voorzijde is een woonkamer gesitueerd met open haard en vrij uitzicht van ca. 3,5 km. tot aan het Leggelerveld met natuurgebied het Blauwe Meer! Er is een serre aangebouwd met zonnescherm op het dak, om optimaal van de tuin en omgeving te kunnen genieten. De aansluitende woonkeuken is enigszins gedateerd, maar biedt daardoor wel de mogelijkheid om uw nieuwe droomkeuken te realiseren. De huidige keuken is voorzien van een koelkast, vernieuwde oven, gaskookplaat en afzuigkap. De aangelegen bijkeuken ligt in het midden van de boerderij. Vandaar is er toegang tot het schuurgedeelte.
Vanuit de keuken biedt een gang toegang tot drie slaapkamers (veelal voorzien van een tuindeur), een badkamer, voorzien van ligbad, dubbele wastafel, douche en toilet en de reeds eerder genoemde woonkamer aan de achterzijde met houtkachel. Deze ruimte biedt deels door de hogere plafonds met dakramen een bijzondere sfeer en heeft een fantastisch uitzicht!

Op de eerste verdieping is een overloop, twee keurige slaapkamers en een badkamer aanwezig, voorzien van staand toilet, een douchecabine en een wastafel. Ook is hier een ruime zolderberging, om eventueel nog meer slaapkamers te realiseren.

De inpandige schuurruimte is voorzien van een degelijke gebintconstructie, elektrisch bedienbare (garage)deuren aan de voorzijde en biedt volop gebruiksmogelijkheden.

Aan de noordoostzijde van de woonboerderij bevindt zich houten schuurruimte gedekt met metaal damwandplaten, bestaande uit twee delen. Ideaal als opslagruimte, maar ook voor het houden van dieren.

Ook is een bakhuisje aanwezig met schoorsteen.

De fraaie tuin is in landschapsstijl aangelegd. Vanuit de keuken en slaapkamer heeft men direct toegang tot één van de twee terrassen. De oprit is voorzien van een afsluitbaar houten hek. Er is een nieuwe houten schutting aangebracht tussen de boerderij en de schuur.

Het brinkdorp Dwingeloo biedt aan en rondom de Brink tal van restaurantjes, gezellige terrassen, leuke winkels, maar ook supermarkten, brede basisschool, huisartsenpraktijk en allerhande (sport) verenigingen. Qua uitvalswegen zit men hier ook goed. De woonboerderij is gelegen op ca. 6 km. afstand van de A-28 bij Beilen (met regiofunctie), maar ook op ca. 6 km. afstand van de A-28 bij Spier, via de mooie Spieregerweg; dwars door het bos. Ook naar huis rijden is dus al genieten!

Bestemming: wonen voormalige boerderijpanden.
Oplevering: in overleg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 845,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,789
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1935
Accessibility
Accessible for seniors
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
303 m²
Other space inside the building
118 m²
External storage space
145 m²
Plot size
9,898 m²
Volume in cubic meters
1,950 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Flue and satellite antenna

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler, wood heater and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Atag (gas-fired combination boiler from 2012, in ownership)

Cadastral data

DWINGELOO M 2073
Cadastral map
Area
9.526 m²
Ownership situation
Full ownership
DWINGELOO M 2783
Area
372 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Sheltered location, In wooded surroundings, rural and unobstructed surrounding view
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Lheebroek 35

€ 845,000 k.k.