• Sold under reservation

Prinses Marijkestraat 81 1111 EJ Diemen Centrum Oost

Hightlighted features

  • 86 m² living area
  • 136 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

In het centrum van Diemen, direct om de hoek van het winkelcentrum en op loopafstand van Amsterdam Watergraafsmeer, staat deze leuke en geheel naar eigen smaak te moderniseren 5-kamer hoekwoning met voor- en achtertuin! De woning heeft een woonoppervlakte van 86,2m2 met daarnaast een grote zolder van 23,5 m2 oppervlakte. Door het plaatsten van dakkapellen op de zolder creëert u gemakkelijk meer woonoppervlakte. De woning is gelegen op een perceel van 136m2 eigen grond, beschikt over 3 ruime slaapkamers, een ruime zolderverdieping, een woonkamer, een keuken en een badkamer. Kortom, een woning met veel potentie die zeker een bezichtiging waard is!

Ligging en omgeving:
Uiteraard is ook de locatie belangrijk en deze is meer dan uitstekend te noemen. De woning is gelegen in het centrum van Diemen. Zo bent u met de fiets binnen 5 minuten in de Watergraafsmeer of u neemt tramlijn 19 direct naar het centrum van Amsterdam.
Ook de ligging in Diemen is ideaal. Zo bevindt zich het winkelcentrum "Diemerplein" met o.a. een Hema, een AH XL, Keurslagerij, de bakker, Douglas, Kruitvat en nog veel meer, op loopafstand. Zo zijn de boodschappen snel en gemakkelijk gedaan. Iedere woensdag is er een weekmarkt met een diversiteit aan aanbod. Daarnaast zijn er diverse sportaccommodaties (voetbal, tennis, hockey) in de buurt en hoeft u zeker niet stil te zitten! In de omgeving zijn er diverse opstapplaatsen voor het openbaar vervoer (bus, tram 19 en de trein). Allen met een directe verbinding met Amsterdam, Schiphol en 't Gooi. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid en er zijn diverse uitvalswegen in de buurt (A1, A2, A10). Kortom, de bereikbaarheid is uitstekend en dit op nog geen 12 minuten van hartje Amsterdam en 10 minuten fietsen van Science Park! Zoekt u de rust? Dan is het Diemerbos zeker iets voor u.

Indeling:
Via uw voortuin bereikt u de voordeur met entree tot de woning. Bij de entree bevindt zich het separate toilet. Het toilet is deels betegeld, staand uitgevoerd en voorzien van een raampje voor daglicht. Vanuit de entree heeft u toegang tot de hal, welke u toegang geeft tot de meterkast, de woonkamer, de keuken en de open trap naar de 1e verdieping. De meterkast is voorzien van voldoende groepen met aardlekschakelaars. Vanuit de hal lopen we door naar de lichte woonkamer. De woonkamer is voorzien van een vaste kast. De vloer is voorzien van een houten vloer. Via de openslaande deuren betreden we de achtertuin. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de keuken. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning. De keuken heeft de beschikking over een aanrechtblad met diverse boven- en onderkastjes. In de keuken heeft u eveneens de beschikking over een vaste kast voor allerlei spullen. Tevens is er in de keuken een boiler aanwezig voor het warme water, alsmede de aansluiting voor de wasmachine en droger. Zowel vanuit de keuken als de openslaande deuren in de woonkamer heeft u toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping:
Via de open trap bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Hier heeft u toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. Twee slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde van de woning en hebben beide inbouwkasten. De derde slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en is net zoals de andere slaapkamers van goed formaat. Ook deze slaapkamer is voorzien van een inbouwkast en vloerbedekking. De badkamer is voorzien van een inloopdouche met mengkraan, het tweede staand uitgevoerde toilet en een vaste wastafel met spiegel. Via het aanwezige raam heeft u ventilatie mogelijkheden.

Tweede verdieping:
Via de vaste trap bereikt u de tweede verdieping. Hier treft u de zolderverdieping. Het betreft een ruime zolderverdieping welke u, eventueel door plaatsing van dakkapellen, goed kunt gebruiken als bijvoorbeeld 4e slaapkamer en/of werkkamer.
De zolderverdieping is deels voorzien van vloerbedekking en dakramen voor de nodige daglichttoetreding.

Tuin:
Deze hoekwoning beschikt over een voor- en achtertuin. De achtertuin is deels voorzien van tegelwerk en beschikt over een separate stenen berging. De berging is van goed formaat (circa. 8m2) en is de ideale plek voor onder andere uw fietsen. Doordat de achtertuin gelegen is op het Westen kunt u hier nog tot laat heerlijk genieten van de zon.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 475.000,- kosten koper;
- Bouwjaar 1957;
- Woonoppervlakte 86,2 m2 excl. zolderverdieping! Woning is conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig;
- De woning is gelegen op eigen grond met een perceel oppervlakte van 136m2;
- Betreft een 'Klus-woning" welke geheel naar eigen smaak en ideeën is te moderniseren;
- Warm water middels een elektrische boiler (Bosch, eigendom en bouwjaar 2021);
- Verwarming middels een gashaard;
- De woning is voorzien van houten kozijnen met enkele beglazing;
- Hoekwoning met achtertuin gelegen op het Westen met berging;
- Gelegen in hartje Diemen Centrum;
- Parkeren middels een bewoners-ontheffing à € 96,- voor 2 jaar;
- Verkoper zal een Asbest-, Ouderdoms-, en Niet-eigen-bewoningsclausule opnemen in de koopovereenkomst
(gezien ouderdom van de woning);
- De woning wordt geleverd 'as is';
- Oplevering in overleg;
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie en/of vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met IB makelaars.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 475,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,523
Listed since
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1957
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
86 m²
Other space inside the building
24 m²
External storage space
8 m²
Plot size
136 m²
Volume in cubic meters
350 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Skylight

Energy

Energy label
G What does this mean?
Heating
Gas heater
Hot water
Electrical boiler

Cadastral data

DIEMEN F 1237
Cadastral map
Area
136 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, in center and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
58 m² (9,9 meter deep and 5,85 meter broad)
Garden location
Located at the west

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Prinses Marijkestraat 81

€ 475,000 k.k.