Jeroen Boschtuin 5 5211 MS Den Bosch Binnenstad-Oost

Hightlighted features

  • 124 m² living area
  • 80 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
Eyecatcher Ruime, energiezuinige woning aan rustig stadspark vlakbij St. Jan

Description

Genieten van het Goede Leven! Op een voor Bossche begrippen unieke en bijzonder idyllische locatie, midden in het oude centrum, aan de voorzijde direct aan het fraaie stadspark "Jeroen Boschtuin" gelegen, ruime (maar liefst 4 slaapkamers) en speelse tussenwoning met een terras op de begane grond en een besloten dakterras.

Indeling

Begane grond

We komen deze bijzondere tussenwoning binnen aan de voorzijde, waar we middels de hal binnenlopen in de ruime leefruimte, bestaande uit de living en de keuken, welke in open verbinding staan met elkaar.
We starten in de keuken, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het groen van de Jeroen Boschtuin; alle seizoenen ervaart u mede vanaf deze plek!
De keuken is ingericht met een in U-vorm opgesteld modern keukenmeubel, dat uiteraard is voorzien van de nodige apparatuur, o.a. een kookplaat met afzuigkap, quooker, vaatwasser (miele 2021) en oven.

De door de vele ramen en de grote schuifpui heerlijk lichte woonkamer is over de volle diepte van de woning gelegen en biedt diverse mogelijkheden voor een speelse indeling van de ruimte.
Gezeten hetzij voor de schuifpui, dan wel op het erachter gelegen terras (Zuid) heeft u een bijzondere doorkijk richting de voor 's-Hertogenbosch zo kenmerkende torens van de Sint Jans kathedraal. U zit hier heerlijk beschut en u kunt de deur open laten.
Tussen de keuken en de living is een tweede hal, die toegang biedt tot het toilet met fontein en de bijkeuken/berging met de aansluitingen voor de was-apparatuur en de nodige bergruimte.

Eerste verdieping

Via de open trap is de ruime, lichte eerste verdieping bereikbaar. De overloop biedt toegang tot 3 ruime slaapkamers, de badkamer en het dakterras. Een van de slaapkamers aan de voorzijde heeft toegang tot de op de verdieping gelegen vide, deze is middels de trap in de betreffende slaapkamer bereikbaar. De slaapkamer aan de achterzijde biedt weer een mooie doorkijk op de Sint Jan's kathedraal.
Op de overloop is nog een aparte bergkast met de opstelling van de CV-ketel.
Het mooie dakterras met veel privacy mede vanwege de blauwe regen is bereikbaar vanaf de overloop en eveneens op het zuiden gelegen, het dakterras biedt u een werkelijk uniek uitzicht op de Sint Jans Kathedraal alsmede op het karakteristieke Zwanenbroedershuis.
De lichte badkamer is uitgerust met een ligbad, wastafelmeubel en een 2e toilet.

Tweede verdieping

Heerlijk rustig met eveneens een fraai uitzicht op het stadspark treffen we met een vaste trap te bereiken een mooie study/werkkamer(in 2019 gecreëerd); uiteraard zijn meerdere functies zoals bijvoorbeeld een vierde slaapkamer ook een goede optie!

Algemeen

Een zeldzame combinatie; een van oorsprong rustig middeleeuws stadswijkje, waar tussendoor de Binnendieze stroomt en anderzijds via het fotogenieke straatje in den Boerenmouw: de dynamische stad. Direct om de "hoek" treffen we de St. Jan en de stadse drukte en alle voorzieningen zoals de winkelpromenade Hinthamerstraat, de bakker, de Parade, het Museumkwartier, de bibliotheek etc. etc. Overigens zijn ook natuurgebied 't Bossche broek en het Centraal Station nabij. Direct achter de woning ligt een parkeerterrein voor vergunninghouders. Parkeren kan (met abonnement) ook in de Sint Joseph parkeergarage, die ca. 100 m van de woning is gelegen.
Vanuit de voorzijde van het huis heeft men een uniek zicht op het voormalige klooster aan het Redemptoristenpad.

Het unieke van deze woning is dat de meeste woningen hier op erfpacht grond gebouwd zijn, maar deze woning niet! Het betreft hier eigen grond en de maandelijkse betaling van een erfpachtcanon is dan ook niet aan de orde.

De woning is reeds voorzien van zonnepanelen (5760 Wp), wat uiteraard voor lage energiekosten zorgt: erg prettig dat de maandelijkse energierekening laag blijft!

Zeer recent is de voorgevel tezamen met de rechterburen geheel gerenoveerd en opnieuw gevoegd, kortom dit buiten onderhoud is de komende jaren geen zorg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 589,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,750
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1990
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Shed roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
124 m²
Exterior space attached to the building
25 m²
Plot size
80 m²
Volume in cubic meters
361 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Solar panels

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Combination boiler

Cadastral data

'S-HERTOGENBOSCH H 6628
Cadastral map
Area
80 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
17 m² (8,42 meter deep and 2 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Built-in

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Jeroen Boschtuin 5

€ 589,000 k.k.