Grotestraat 41 5431 DH Cuijk Cuijk kern

Hightlighted features

  • 818 m² living area
  • 1,927 m² plot size
  • 15 bedrooms
Map
€ 3,200,000 k.k.
Calculate monthly payment
Eyecatcher Klooster met koetshuis | gemengde bestemming | perfect onderhouden

Description

Bent u op zoek naar een multifunctionele, karakteristieke woning, welke een en al historie ademt? Dan is dit wat u zoekt. Wij bieden met trots een waanzinnig, uniek object in het Land van Cuijk aan.. Een voormalig klooster met koetshuis, ook wel bekend als "Huize de Mazenod" welke dateert uit 1874 aan de Grotestraat in Cuijk is op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Op 8 mei 1874 werd in opdracht van de heer Snoeck, destijds notaris, de eerste steen gelegd. Samen met zijn vrouw en vijf kinderen kwam hij in 1879 in de villa wonen. De villa heette destijds ‘Huize Carola’. Mogelijk omdat de tweede vrouw van een latere bewoner Carolina heette. De naam 'Huize Carola' is later uit de gevelsteen verwijderd. Uiteraard is er nog veel meer historie te vinden en te lezen over deze prachtige villa. Wat interessant is om te weten is dat in 1928 de villa grondig verbouwd is door Dr. van den Broek. De villa was zowel zijn thuis als zijn huisartsenpraktijk. Naast zijn werk als huisarts was hij ook actief voor diverse instellingen zoals het Wit-Gele Kruis, het Rode Kruis, de Burgerwacht en de Katholieke Actie. Uiteindelijk wordt de villa in 1947 geschonken aan de paters Oblaten. Zij veranderen de naam van de villa in Huize de Mazenod, naar de stichter van de orde der Oblaten. Het klooster ondergaat in 1949 opnieuw een grondige verbouwing. Zo worden op de eerste verdieping een kapel en een sacristie gecreëerd. Naar de zolder wordt een vaste trap gerealiseerd, waar vervolgens zes slaapkamers komen. Aan de buitenkant wordt het torentje verwijderd. Op de plaats waar altijd het koetshuis heeft gestaan, wordt een garage gebouwd. In 1964 worden aan de voorkant de pilaren met de kettingen verwijderd in verband met de verbreding van de Grotestraat. Uiteindelijk verlaat de laatste pater het klooster in 2009.

Zodra u door de riante poort de kloostermuren passeert ervaart u direct wat wij bedoelen. De vele unieke, imposante en zeker historische details maken het geheel tot een lust voor het oog. Met het achterliggende, schitterende stadspark treft u hier een oase van rust. Desondanks ligt dit alles op een A-locatie, nabij talloze faciliteiten, rivier de Maas en in de hoofdstraat van het gezellige Kuuk.

Zowel het klooster als het koetshuis hebben een gemengde bestemming en kunnen dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Wij geven u graag een indruk van de mogelijkheden en gaan graag met u kijken.

INDELING

KLOOSTER - Begane grond
Via de dubbele deuren maakt elke gast hier een grande entree. De glas-in-lood details, de fantastische trapopgang met perfect onderhouden traploper, de hardstenen vloer en het uitzicht op nog meer prachtige vertrekken maken dit geheel tot een ideaal, historisch plaatje. Of u hier nu wilt gaan wonen of werken, een meer inspirerende omgeving zijn wij nog niet tegen gekomen. Vanuit de ontvangsthal heeft u toegang tot de eerste twee ruimtes aan de voorzijde van de villa, de meterkast en de tweede hal. De eerdergenoemde twee ruimtes kunnen uiteraard dienst doen als kantoor, vergaderruimte maar zeker ook als woonkamer. De historische ornamenten maken het plafond alleen al tot een uniek plaatje, maar er is uiteraard nog meer om verliefd op te worden. De parketvloer, de glas-in-lood ramen en de marmeren schouw zijn zeer goed onderhouden en passen perfect in de ambiance. Daarnaast zijn er diverse vaste kasten, wastafels en nissen aanwezig. Via de eerdergenoemde ontvangsthal loopt u via de tussendeur, met glas-in-lood ramen, naar de tweede hal. Vanuit hier heeft u toegang tot de lift, de hal naar de tuinkamer, een kantoor cq. slaapkamer, badkamer en provisiekast, de woonkeuken, de eetkamer met serre, de hal naar nog een separaat toilet te vinden is alsmede tot de woonkamer met uitzicht op de zijtuin. De prachtige woonkamer heeft dubbele openslaande deuren naar het terras en biedt een waanzinnig uitzicht over de zijtuin en het park. Ook het koetshuis is vanuit hier goed te zien en snel te bereiken. Zoals u wellicht al wel verwacht zijn ook hier prachtige ornamenten, details en een schouw te vinden. Een rustgevende plek om te genieten van al het moois wat deze villa u biedt. De riante woonkeuken biedt toegang tot de wijnkelder. Hier zijn ook 3 CV-ketels geïnstalleerd. De woonkeuken is voorzien van een L-vormig keukenblok met vele kasten en lades. Uiteraard is deze ook voorzien van inbouwapparatuur. Hierbij kunt u denken aan een vriezer, koelkast, 8-pits gasfornuis en een brede afzuigschouw. Uiteraard ontbreken ook een vaatwasser, dubbele gootsteen en separate close-in boiler niet. De tegenovergelegen eetkamer heeft een serre-en-suite. Door de dubbele beglazing is het hier heerlijk vertoeven. Het uitzicht over de achtertuin en het park maken het zowel in de winter- als zomermaanden een van de fijnste plekjes in dit object. Het geheel is in zeer goede staat van onderhoud, echter dient de tuinkamer aan de noordzijde nog gerenoveerd te worden. Uiteraard zijn hier wel alle historische details behouden gebleven en zijn de renovatiewerkzaamheden voor de ruimte zeer beperkt.

KLOOSTER - Eerste verdieping
Via de imposante trapopgang in de ontvangsthal bereikt u de overloop met vanuit hier toegang tot 4 slaapkamers, een tussenhal naar een voormalige badkamer (welke nu dienst doet als wasruimte) en een separaat toilet, nog een tussenhal met vanuit hier toegang tot de kapel, de sacristie en als kers op de taart een hulpkapel. In bijna alle vertrekken zijn wastafels en vaste kasten te vinden. Maar ook op deze verdieping is de historie van het pand goed te voelen. Met diverse nissen, glas-in-lood ramen, hoge plafonds met ornamenten, segmentbogen en aan de voorzijde de dubbele openslaande deuren naar het balkon is ook deze verdieping een lust voor het oog. Op het balkon treft u een prachtig, gietijzeren hekwerk met vlaggenstokhouder. Een ware eyecatcher! Vanuit hier heeft u uitzicht over de gehele, recent gerenoveerde, hoofdstraat van Cuijk. Zowel de kapel, de sacristie als de hulpkapel zijn in originele staat behouden.

KLOOSTER - Tweede verdieping
Op de tweede verdieping zijn maar liefst 7 slaapkamers, een badkamer, diverse bergruimte, de machinekamer voor de lift en een inloopkast te vinden. Bijna alle slaapkamers zijn voorzien van een wastafel met zowel warm als koud water, vaste kasten en een parketvloer. Vanuit de slaapkamer aan de achterzijde is er een prachtig uitzicht over het park en rivier de Maas. De aan de voorzijde gelegen badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en een toilet. Door de klokgevel en dakkapellen zijn deze ruimtes ook als zeer royaal te omschrijven.

KLOOSTER - Kelder
Via de woonkeuken heeft u toegang tot de kelder. Deze is geschikt voor diverse doeleinden. Hier hangen eveneens 3 CV-ketels. Is uw droom een eigen wijnkelder? Daar leent deze ruimte zich perfect voor!

KOETSHUIS - Begane grond
Het koetshuis is zeer recent gemoderniseerd en gerenoveerd. Het heeft op de begane grond een zeer royale praktijk-/werkruimte met dubbele openslaande deuren, HR++ beglazing, nog twee separate ruimtes en een eigen entree. Indien u levensloopbestendig wilt wonen is dit hier zeker te realiseren, maar ook een atelier, mantelzorgwoning of studio behoort tot de opties. Aan de achterzijde van het koetshuis is er toegang tot de kelder. Deze royale ruimte is op dit moment niet in gebruik, maar is zeker geschikt als berging.

KOETSHUIS - Eerste verdieping
Via de ontvangsthal heb je toegang tot een berging met wasruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping. Het koetshuis is perfect gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. U kunt hierbij denken aan vloerverwarming, een riante woonkeuken, een nieuwe badkamer en een elektrische sfeerhaard. Daarnaast is deze woning volledig gasloos en optimaal geïsoleerd. Via de overloop is de woonkamer, het toilet, de badkamer alsmede de slaapkamer te bereiken. De slaapkamer heeft een sfeervolle schuifdeur, waardoor er efficiënt omgegaan is met de ruimte. De prachtige visgraatvloer en spotjes maken het plaatje compleet! De nieuwe badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, een inloopdouche, een wastafel met meubel en uiteraard mechanische ventilatie.

OMGEVING
Cuijk is het culturele hart van het Land van Cuijk en heeft een bruisend centrum. Deze gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant ligt direct aan de A73, rivier de Maas en op korte afstand van Nijmegen. De faciliteiten in de omgeving zijn eindeloos. Hierbij kunt u onder andere denken aan diverse scholen, kinderdagverblijven, winkels, haven Cuijk, de imposante Martinuskerk, het Ceuclummuseum en de Mookerheide. Maar ook het Maasplein is als cultureel, toeristisch horecaplein een gezellige plek waar u heerlijk kunt eten en drinken. Aan dit plein bevindt zich ook de Industry Bioscoop en de schouwburg. De naam Cuijk is afgeleid van het Keltische woord 'Keukja', wat kromming of bocht betekent. Dit duidt op de kromming of bocht in de Maas ter hoogte van Cuijk. 'Keukja' werd later verbasterd tot 'Ceuclum', waaruit uiteindelijk de naam Cuijk ontstond.

HIGHLIGHTS:
- 3 percelen (totaal 1.927 m²);
- gemengde bestemming;
- zeer goed onderhouden;
- geschikt voor dubbele bewoning;
- eveneens geschikt als kantoor, atelier etc.;
- het koetshuis is volledig gerenoveerd;
- karakteristiek object (gemeente Cuijk);
- beveiligingsinstallatie;
- originele details;
- A-locatie.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 3,200,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 3,912
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property (official/company house or apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1874
Accessibility
Disabled access friendly and accessible for seniors
Specific
Double occupancy present, double occupancy possible and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles
Quality marks
Brandveiligheid

Surface areas and volume

Areas
Living area
818 m²
Other space inside the building
39 m²
Exterior space attached to the building
2 m²
Plot size
1,927 m²
Volume in cubic meters
3,786 m³

Layout

Number of rooms
27 rooms (15 bedrooms)
Number of bath rooms
3 bathrooms and 4 separate toilets
Bathroom facilities
Bath, 3 showers and 3 toilets
Number of stories
5 stories and a basement
Facilities
Alarm installation, skylight, optical fibre, elevator, mechanical ventilation, passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Roof insulation, triple glazed, double glazing, partly double glazed, no cavity wall, mostly double glazed, energy efficient window, insulated walls, floor insulation and secondary glazing
Heating
CH boiler, electric heating, possibility for fireplace, fireplace and partial floor heating
Hot water
CH boiler and electrical boiler
CH boiler
Intergas Kompakt Solo HRE 30 A / 48 A (gas-fired combination boiler from 2015, in ownership)

Cadastral data

CUIJK C 5928
Cadastral map
Area
1.260 m²
Ownership situation
Full ownership
CUIJK C 6035
Area
119 m²
Ownership situation
Full ownership
CUIJK C 6034
Area
548 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside park, alongside a quiet road, alongside water, in center and in residential district
Garden
Back garden, side garden and sun terrace
Side garden
540 m² (18 meter deep and 30 meter broad)
Garden location
Located at the north
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage
Facilities
Loft, electricity, heating and running water
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls, floor insulation, completely insulated and secondary glazing

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, parking on gated property, parking on private property and public parking

Commercial property

Office space
(built-in)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Grotestraat 41

€ 3,200,000 k.k.