Driebokstraat 12 6021 RV Budel Verspreide huizen Berg en Toom

Hightlighted features

  • 195 m² living area
  • 4,500 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map

Description

Bent u op zoek naar een ruime vrijstaande woning met mogelijkheden?
Dan is dit een unieke kans!

Deze authentieke woonboerderij (type langgevelboerderij) is gelegen aan de Driebokstraat 12 te Budel. U woont hier landelijk, maar zeker niet afgelegen, want het gemoedelijke centrum van Budel met alle basisvoorzieningen ligt op een steenworpafstand.

Wat een ruimte heeft deze woonboerderij u te bieden!
De rechterzijde van de boerderij is in gebruik als woongedeelte en de linkerzijde is in gebruik als (voormalige) stalruimte/berging. De boerderij is gebouwd omstreeks 1937. Het woongedeelte inclusief achterhuis heeft een inhoud van ca. 1.880 m³ met een woonoppervlakte van ca. 195 m². Het woongedeelte is opgetrokken uit baksteen (steens) en met pannen gedekt. De kap is met (asbesthoudende) eterniet platen onderschoten. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton, de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.

Het woongedeelte beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar onbekend, merk Vaillant); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel. Voorzien van houten kozijnen met gedeeltelijk dubbele beglazing. Verder zijn geen isolerende maatregelen getroffen.

Al met al een uitdagend object waar de handen nog uit de mouwen dienen te worden gestoken!

Woongedeelte
Bij de achterdeur (volgens "Brabants" gebruik) betreedt u de woning. Op de begane grond zijn een ruime keuken, woonkamer, slaap-/werkkamer, wasruimte, badkamer en opkamer gesitueerd. Vanuit de hal, bereikbaar vanuit de keuken, is toegang naar een recreatie-/werkruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping (via vaste trap bereikbaar) treft u een overloop, twee slaapkamers en een ruime bergzolder.

(Voormalige)stalruimte/berging (achterhuis)
Het achterhuis is zowel vanuit het woongedeelte als vanaf buiten bereikbaar. Diverse loopdeuren maar ook twee grote openslaande houten deuren aan de voorzijde biedt u toegang tot de diverse (berg)ruimtes. Het achterhuis is voorzien van een betonvloer, gedeeltelijk met putten. Daarnaast is de ruimte voorzien van een houten verdiepingsvloer.

Bijgebouwen
Op het perceel staan verder 4 (praktische) bijgebouwen.

Garage
Direct achter het woongedeelte staat een vrijstaande garage. De garage heeft een oppervlakte van ca. 38 m² en is opgetrokken uit betonnen elementen. De garage is met pannen gedekt en voorzien van een stalen kantel-kiep deur.

Berging
Direct achter het achterhuis staat een vrijstaande berging. De berging is opgetrokken uit betonelementen en met asbesthoudende golfplaten gedekt. De berging is voorzien van een kunststof loopdeur en gedeeltelijk open front. Totale oppervlakte ca. 50 m².

Loods I
Links achter op het erfperceel staat een grote loods met een oppervlakte van ca. 350 m². Deze loods is opgetrokken uit sandwichpanelen. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De loods is voorzien van een betonvloer. De ruimte is opgedeeld in 3 compartimenten ieder voorzien van een eigen loop- en/of roldeur. De loods is thans in gebruik ten behoeve van opslag.

Loods II
De tweede loods is rechts gesitueerd op het perceel en heeft een oppervlakte van ca. 245 m². Deze is opgetrokken uit baksteen (gedeeltelijk spouw, gedeeltelijk steens) en met asbesthoudende golfplaten gedekt. De loods is voorzien van een betonvloer en afsluitbaar door middel van een stalen schuifdeur. De ruimte is thans in gebruik ten behoeve van opslag.

Buiten/tuin
Het gehele perceel heeft een totale oppervlakte van ca. 4.500 m² grond (bestemming "Wonen") Deze grond is toe te wijzen aan ondergrond van de woonboerderij en bijgebouwen, tuin en erf. Zowel links als rechts van de woonboerderij is een oprit. De erfverharding bestaat gedeeltelijk uit gebroken puin, betonklinkers en asfalt. De grond rondom het woongedeelte is aangelegd als siertuin met gazon, hagen, diverse borders en een prieeltje. De setting van het prieeltje is sfeervol en een plek om vaak te vertoeven.

Bodem
Op de locatie zijn in het verleden diverse bodemonderzoeken verricht. Uit deze onderzoeken bleek sprake te zijn van verontreiniging. In 2018 is de bodem door een daartoe gecertificeerd bedrijf gesaneerd en uit de BUS beschikking
blijkt dat de verontreiniging in zijn geheel is afgegraven. Let wel, deze sanering is doorgezet tot aan de perceelsgrenzen. Alle rapporten zijn bij ons kantoor op te vragen.
Voor (mogelijke) bodemverontreiniging buiten de perceelsgrenzen wordt geadviseerd contact op te nemen met de gemeente Cranendonck.

Bestemmingsplan
Het object is gedeeltelijk (ondergrond woonboerderij en bijgebouwen, tuin en erf) gelegen in het bestemmingsplan "Driebokstraat 12 Budel" van de gemeente Cranendonck en heeft daarin gedeeltelijk de enkelbestemming "Wonen" en gedeeltelijk de enkelbestemming "Agrarisch met waarden - 1". Daarnaast rust er op de percelen de dubbelbestemming gedeeltelijk "Waarde - Archeologie 3" en gedeeltelijk "Waarde - Archeologie 4".

Het gedeelte van het perceel met de enkelbestemming "Agrarisch met waarden 1" beschikt over de functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch met waarden - Kwetsbare soorten. Twee van de vier aanwezige bijgebouwen (totale oppervlakte ca. 675 m²) beschikken over de functieaanduiding "opslag". Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 25 maart 2020 en nadien in werking getreden.

Bijzonderheden bestemmingsplan
In de bijlagen van de verkoopbrochure zijn de regels van de diverse bestemmingen opgenomen en daarmee op de eventuele mogelijkheden van deze locatie. Waaronder de voorwaarden voor een eventuele woningsplitsing.

Onderhoudstoestand
Het object verkeert bouwtechnisch in een zeer matige staat van onderhoud. Potentiële kopers dienen rekening te houden met forse (verbouwings)kosten vanwege renovatie, modernisering en verduurzaming. Potentiële kopers kunnen zelfs herbouw overwegen.

Landbouwgrond
Achter het object is een perceel landbouwgrond gelegen. Deze grond ca. 1.32.81 hectare is eventueel bij te kopen. Indien deze grond separaat wordt verkocht zal een recht van overpad worden gevestigd op een deel van het perceel van het object.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Budel, op korte afstand van de kern van Budel (ca. 400 meter). Budel is een gemoedelijk Kempisch dorp en telt een kleine 10.000 inwoners. Het dorp beschikt over alle basisvoorzieningen waaronder supermarkten, scholen (zowel basis- als middelbaar onderwijs) en diverse actieve sportverenigingen. Het object ligt zeer centraal op korte afstand van de Belgische grens alsmede op korte afstand van de rijksweg A2 waardoor het centrum van Eindhoven alsmede de bedrijvigheid van Brainport binnen 20 autominuten te bereiken is. Tevens is het treinstation van Maarheeze binnen 10 minuten te bereiken.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 575,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,949
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1937
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
195 m²
Other space inside the building
190 m²
External storage space
680 m²
Plot size
4,500 m²
Volume in cubic meters
1,878 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Skylight and passive ventilation system

Energy

Energy label
Not available
Insulation
No insulation
Heating
CH boiler and fireplace
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

BUDEL H 699
Cadastral map
Area
4.500 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Outside the built-up area and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Attached brick garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Driebokstraat 12

€ 575,000 k.k.