Kruisweg 6 2665 HB Bleiswijk Kruisweg

Hightlighted features

  • 232 m² living area
  • 1,328 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map

Description

In één woord: GE-WEL-DIG! Uniek in de Randstad, vrijstaande authentieke A-label woning. Rustig gelegen aan de rand van de polders aan een voor auto’s doodlopende weg, maar toch centraal bij uitvalswegen. Met veel mogelijkheden!

Algemeen
Dankzij het uitzonderlijk grote perceel van ca. 1.328 m2 is het gevoel van ruimte al direct merkbaar. Het uitgestrekte uitzicht aan de voorzijde en grote tuin rondom het huis dragen hieraan bij. Het perceel biedt eigen parkeerruimte voor meerdere auto’s. Als eerst valt direct de grote landelijke nieuwbouw/‘schuur’ (ca 130 m2) op die is geschakeld aan de woning. Op de begane grond hiervan bevindt zich een extra woonkamer, een grote garage en een volledig uitgerust zeer succesvol bed & breakfastappartement met eigen ingang, tevens geschikt voor kangoeroe of mantelzorgwoning. Boven de woonkamer en garage is er ook nog een flinke slaap/werkkamer. De garage geeft gelegenheid om voertuigen droog te stallen of om te gebruiken als klus-, hobby-, werk-, of opslagruimte. Een paardenstal is ook toegestaan. Via een glazen doorloop is de leefkeuken in het oorspronkelijke woonhuis bereikbaar. Vanaf daar komt u op de eerste verdieping bij drie slaapkamers, waaronder de master bedroom met ensuite badkamer en een inloopkast. Op het perceel staat ook nog een losse zelfstandige en zeer goed geïsoleerde ‘cottage’. Op het achterste perceel is het toegestaan om een paardenbak te realiseren. Deze plek ligt op een unieke omgeving met volop rust en natuur, maar tevens bij uitvalswegen en op fietsafstand van de (rand)stad.

LET OP: dit object is in het echt pas goed te ervaren.
We nodigen u graag uit voor een uitgebreide bezichtiging; laat u verrassen!

Indeling nieuwbouw
De inrit aan de zijkant van het perceel geeft toegang tot de ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. U komt daar via de nieuwe voordeur binnen in een ruime hal met toilet, aan de linkerhand de extra woonkamer van ca. 5.88 x 4.54 en rechtdoor komt u in de garage. In de woonkamer valt direct het grote hardhouten raamkozijn met 24 raampjes op waardoor u naar de ruime voortuin kijkt. Vanuit de hal is rechts met de trap de bovengelegen grote kamer van ca. 7.74 x 3.83 (gemeten op 1.50 hoogte) te bereiken. Deze ruimte is nu in gebruik als werkkamer. Eventueel is het mogelijk hier nog een dakkapel te plaatsen, waarmee het ook een uitstekende extra slaapkamer zou zijn.

Garage
Vanuit de hal is tevens binnendoor de grote garage te bereiken. Deze heeft een oppervlakte van 47 m2 (deels nokhoogte 6.00) en is ideaal als werkplaats of opslagruimte voor een bedrijf aan huis. Hier is ruimte voor meerdere auto’s, een camper of een caravan. De garage is voorzien van een geïsoleerde elektrische overheaddeur 3.08 x 2.81 die de daklijn volgt.

Indeling oorspronkelijke woonhuis
De oorspronkelijke woning is via een glazen doorloop met de extra woonkamer in de nieuwbouw verbonden. De begane grond van de woning heeft een oppervlakte van ca. 54 m2 en functioneert nu als leefkeuken. De keuken (2011) is opgesteld in een U-opstelling en voorzien van diverse apparatuur. De oorspronkelijke woonkamer geeft nu ruimte voor een bijna 4 meter lange eettafel! De openslaande tuindeuren geven toegang tot het ruime terras in de voortuin. Hier ervaart u desgewenst veel privacy. In de oorspronkelijke toegangshal bij de voordeur treft u het 2e toilet en een trapkast aan.

Op de eerste verdieping van de woning zijn naast de overloop, twee kamers aan de voorzijde, resp. ca. 2.91 x 2.10 en 3.26 x 2.20. De master bedroom aan de achterzijde van de woning is ca. 5.53 x 3.57 en geeft rechtstreekse toegang tot de royale badkamer met verdiept ligbad, aparte douche, toilet en wastafelmeubel. De badkamer is ook apart vanuit de overloop toegankelijk. Zowel de badkamer als deze slaapkamer zijn ruim van maatvoering vanwege de uitbouw aan de achterzijde van het huis. De master bedroom is ook nog voorzien van een inloopkast van ca. 2.11 x 1.78.

Zelfstandig appartement
Het appartement (2020) bevindt zich in de achterste 5 meter van de landelijke nieuwbouw en heeft een separate ingang aldaar. Het bevat een moderne keuken met o.a. vaatwasser en oven. Er is een badkamer met bad en op de bovenverdieping een extra geïsoleerde slaapkamer. Er is een eigen airco/warmtepomp (5kW) die voor verwarming en verkoeling zorgt.

Het appartement wordt goed lopend verhuurd via Booking en Airbnb, als appartement zonder ontbijt. Het geheel is over te nemen incl. boekingen en Booking.com website met positieve reviews (gemiddeld een 9). De bezettingsgraad, inkomsten en ervaringen zijn bij serieuze interesse beschikbaar. Het appartement is als Bed&Breakfast goedgekeurd door de gemeente. Overname inventaris etc. is bespreekbaar.

Cottage
In de achtertuin staat een los tuinhuis van ca. 19 m2 met een eigen keukenblok en toilet/douche. Vloer, wanden en dak zijn zeer goed geïsoleerd. Ook de cottage is voorzien van een airco/warmte pomp (2,5kW) die dient voor verwarming en verkoeling. Het tuinhuis biedt veel mogelijkheden om als zelfstandige ruimte gebruikt te worden of eventueel als losse kantoorruimte, coachruimte, studio o.i.d.

Buurtschap de Kruisweg
Dit unieke aanbod ligt in buurtschap De Kruisweg. Dit buurtschap bestaat uit ca 1km lintbebouwing langs een vaart. Hier is het nog mogelijk om uw buren te leren kennen en er is een gezellige en actieve buurtvereniging. Er wonen ca. 200 mensen. De Kruisweg valt net als Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs onder de gemeente Lansingerland. Het poldergebied tegenover het huis is door de gemeente als blijvend groen bestempeld. Het buurtschap ligt langs de provinciale weg N209. Een 5 meter hoog geluidsscherm schermt de Kruisweg daar af. De winkels en scholen van Moerkapelle, Zoetermeer en Bleiswijk liggen op ca. 5 minuten met de auto. Het treinstation Lansingerland (Randstadrail en NS) ligt op 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen.

Van de eigenaar
“Toen we hier in 2009 kwamen wonen wisten we eigenlijk niet precies wat ons te wachten stond, maar we zijn hartelijk ontvangen in een open en vriendelijke omgeving. We hebben onze plek mogen laten groeien van de eengezinswoning die het was, met eerst een uitbouw en toen de nieuwbouw, naar wat het nu is. We hebben er zeer van genoten om dit te ontwikkelen en zeker ook om hier te wonen. Voor ons is het tijd voor een volgende stap en nu is het aan iemand anders om dit bijzondere plekje te mogen ervaren en alle mogelijkheden verder te benutten.”

Bijzonderheden
- Vrijstaande woning met diverse (bij-)gebouwen.
- Landelijke ligging maar toch centraal gelegen midden in de Randstad, dicht bij uitvalswegen.
- Ca. 232 m2 woonoppervlakte, incl. appartement.
- Het geheel bestaat uit drie percelen, tezamen ca. 1.328 m2.
- Op het achterste perceel tevens de mogelijkheid een paardenbak te hebben.
- De garage mag functioneren als paardenstal (beiden vastgelegd in bestemmingsplan).
- Energielabel A, gebaseerd op oorspronkelijke woonhuis, glazen doorloop en nieuwbouw.
- De woning is oorspronkelijk uit 1957, energiezuinig gemaakt en uitgebouwd in 2010.
- De landelijke nieuwbouw is ook energiezuinig en gebouwd in 2018.
- De glazen doorloop tussen beide gebouwen is gerealiseerd in 2019.
- De garage heeft een driefase-aansluiting die b.v. elektrisch laden (380v) mogelijk maakt.
- De losse ‘cottage’ in de achtertuin stamt uit 2021.
- Schilderwerk 2020.
- Twee HR ketels aanwezig (2010 en 2020).
- De nieuwbouw is onderheid en het gehele oppervlakte hiervan is voorzien van vloerverwarming, inclusief de garage.
- Garage is voorzien van overhead-roldeur welke het dak volgt, met afstandsbediening via app
- In 2022 zijn er op de zuidkant van het bijgebouw 38 zonnepanelen geplaatst met een jaaropbrengst afgelopen jaar
van ca. 12.500 kWh.
- Electrische installatie in 2009 grotendeels vernieuwd.
- Vijf airco/warmtepomp units (2020/22) aanwezig, zowel voor verwarmen als koelen.
- Glasvezel internet met goed dekkend wifinetwerk (2021).
- Het bestemmingsplan geeft mogelijk ruimte voor nog een groot bijgebouw.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 975,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,203
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1957
Specific
Double occupancy possible
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
232 m²
Other space inside the building
50 m²
External storage space
18 m²
Plot size
1,328 m²
Volume in cubic meters
1,111 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
2 baths, 2 showers and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Air conditioning, outdoor awning, optical fibre and solar panels

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, triple glazed, double glazing, energy efficient window, insulated walls, floor insulation and completely insulated
Heating
CH boiler, partial floor heating and heat pump
Hot water
CH boiler
CH boiler
HR Combiketel Vaillant (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Cadastral data

BLEISWIJK D 2244
Cadastral map
Area
453 m²
Ownership situation
Full ownership
BLEISWIJK D 2838
Area
345 m²
Ownership situation
Full ownership
BLEISWIJK D 3425
Area
530 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Loft, electricity, heating and running water
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation

Garage

Type of garage
Built-in
Capacity
2 cars
Facilities
Electrical door, loft, electricity, heating and running water
Insulation
Roof insulation and insulated walls

Parking

Type of parking facilities
Parking on gated property, parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Kruisweg 6

€ 975,000 k.k.