• Sold under reservation

Ringkade 1 a 6658 AV Beneden-Leeuwen Kern Beneden-Leeuwen

Hightlighted features

  • 192 m² living area
  • 1,505 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map
Eyecatcher Woonboerderij met grote tuin en zicht op waterpartij / park 'De Wiel'

Description

Eigenlijk kan niets tegen deze locatie op, want je hebt vanuit deze prachtige woonboerderij aan de Ringkade 1a in Beneden-Leeuwen zowel uitzicht op waterplas De Wiel en de dijk als een park en een molen. Dit huis is bovendien gelegen aan een rustige eenrichtingsweg met veelal bestemmingsverkeer. Hoe pittoresk? Maar daarnaast sta je hier ook binnen vijf wandelminuten in de bruisende Zandstraat met al haar voorzieningen.

Alleen voor deze unieke plek midden in het groen en tóch midden in het dorp zou je de verhuisdozen al willen pakken. En dan hebben we het nog niet eens over het huis zelf gehad…

Woonkamer

De woonboerderij uit ca. 1850 voldoet niet meer aan de laatste isolatienormen en de nieuwste woontrends, maar het huis is meer dan prima bewoonbaar. Je kunt hier dus op je gemakje de boel moderniseren, maar je kunt er ook voor kiezen om het (voorlopig) zo te laten.

De huidige staat van de woning zorgt namelijk ook voor veel sfeer. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de woonkamer. Deze bestaat uit twee delen en is opvallend licht voor een boerderij van deze leeftijd. Door de ramen heb je een fantastisch uitzicht. De schouw met de gezellige houtkachel, de mooie vloer, het opvallende plafond zijn elementen die de woonkamer extra jeu geven.

Keuken

De keuken is prima bemeten en is dus met recht een woonkeuken te noemen. De nostalgische keuken heeft een mooie authentiek groene kleur en biedt genoeg werk- en opbergruimte. Ook hier vind je weer dat bijzondere balkenplafond.

Vanuit de keuken loop je zo naar het overdekte terras. Hier heb je een prachtig view op de tuin. Datzelfde uitzicht heb je ook in de naastgelegen serre waar je zelfs met pokkenweer prinsheerlijk zit.

Bovendien is er nog een ruime bijkeuken waar je eventueel een extra koel- of vrieskast kwijt kunt. Deze biedt ook toegang tot een kleine kelder.

Wonen en slapen

Maar er is meer (veel meer!) op de begane grond. Hier zijn namelijk ook twee lichte slaapkamers gesitueerd. Tevens vind je hier een nette badkamer met douche, wastafel en wasgoedaansluiting. Dus ook voor mensen die graag gelijkvloers willen wonen, is dit huis zeker een optie.

Verder biedt het enorme achterhuis mogelijkheden voor een kantoor aan huis, een speelkamer of een andere bestemming.

Boven is er nóg een flinke slaapkamer plus een grote zolder. Aan ruimte geen gebrek dus. Genoeg mogelijkheden om extra (slaap)kamers te creëren.

Buitenleven

Dat deze woonboerderij de perfecte locatie heeft, is al benadrukt, maar ook de directe ruimte om het huis is in alle opzichten geweldig. De kavel is na kadastrale uitmeting ongeveer 1505 m2 groot, dus hier heb je alle ruimte om te tuinieren, kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en naast het huis en de bomen zijn er ook mogelijkheden voor het houden van dieren.

Dromen kunnen waar worden met deze droomboerderij op een droomplek!

Goed om te weten, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van het object worden er 2 nieuwbouw woonhuizen gerealiseerd. In de fotopresentatie is een artist impression toegevoegd van de situatie na realisatie van deze 2 woningen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend, maar geven een indicatie van de voorgenomen plannen weer. 

Het Land van Maas en Waal

Het gezellige Beneden-Leeuwen behoort tot de gemeente West Maas en Waal. Het dorp ligt binnen de stedenvierhoek ARNHEM – NIJMEGEN – ’S-HERTOGENBOSCH - UTRECHT en wordt omringd door natuur. Je kunt hier langs de rivier of door de polders en bossen eindeloos wandelen en fietsen. Daarnaast lig het waterrecreatiegebied De Gouden Ham met zijn jachthavens op een steenworp afstand. Genoeg kwaliteiten om je elke dag heerlijk vrij te voelen en te genieten!

Beneden-Leeuwen heeft een hoog voorzieningenniveau. Er zijn twee basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs. Het dorp heeft tevens zijn een eigen bibliotheek. Ook voor allerlei sportactiviteiten en een bloeiend verenigingsleven hoef je het dorp niet uit. In het centrum bevinden zich veel winkels waaronder drie grote supermarkten.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 500,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 2,604
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1850
Specific
Renovation project
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles
Quality marks
Energie Prestatie Advies

Surface areas and volume

Areas
Living area
192 m²
Other space inside the building
22 m²
Exterior space attached to the building
13 m²
Plot size
1,505 m²
Volume in cubic meters
784 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Number of stories
2 stories
Facilities
Skylight and optical fibre

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

WAMEL K 1381
Cadastral map
Area
1.505 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and alongside water
Garden
Surrounded by garden

Garage

Type of garage
Not yet present but possible

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Ringkade 1 a

€ 500,000 k.k.