Mariastraat 65 7311 HJ Apeldoorn Binnenstad

Hightlighted features

  • 92 m² living area
  • 232 m² plot size
  • 3 bedrooms
Map

Description

Gelegen aan één van de leukste straten rondom de authentieke binnenstad van Apeldoorn ligt deze vrijstaande woning. Mariastraat 65 betreft een sfeervolle woning uit 1909 waar u een perfecte balans ziet tussen originele/karakteristieke- en moderne elementen. Het gehele woonhuis is tussen 2017 en 2022 volledig gerenoveerd. Uiteraard beschikt de woning hierdoor over een moderne keuken en badkamer echter hebben de eigenaren net zoveel aandacht besteed aan het behoud van originele details. De woning beschikt over een woonoppervlakte van circa 87 m2 en daarnaast is een bijgebouw aanwezig ter grootte van circa 15 m2. De kavel is 232 m2 groot en beschikt over een oprit waar u een drietal auto’s kunt parkeren.

De Mariastraat is een geliefde straat op loopafstand van het centrum van Apeldoorn. Zo woont u hier dicht op de voorzieningen van het centrum. Daarnaast betreft het een verkeerluwe straat (rondom éénrichtingsverkeer).

Indeling
Vanaf de straatzijde springt de opvallende gevel direct in het oog. Gekleurd glas, siermetselwerk, dak overstekken al met al een plaatje. Via de entree staat u in de hal waar de toon van de woning direct wordt neergezet.

Hal
De trapopgang geniet van een prachtige aanzicht door het sierlijke hout- en smeedwerk. Boven de trapopgang is een lichte pui aanwezig die tezamen met de hoogte zorgt voor een eyecatcher bij binnenkomst. In de hal is verder de vernieuwde meterkast (gehele elektra installatie + leidingen + schakelwerk is vernieuwd in 2017) en het moderne toilet aanwezig. Het hangende toilet is volledig betegeld.

Woonkamer/Eetkamer
De woonkamer beschikt over een voor- en achterkamer die worden gescheiden door een schuifdeur en suite en voorzien van glas-in-lood. Beide vertrekken zijn tot in de puntjes afgewerkt en beschikken over verschillende functies. Aan de straatzijde van de woning is een gezellige zitopstelling gecreëerd hier kijkt u heerlijk weg over het stadse leven. De erker zorgt voor fijn daglicht inval en maakt dat u hier een speelse zitopstelling kunt plaatsen. Zowel in de hal en woonkamer ligt een bijzondere eikenhouten visgraatvloer (2022) die goed past in het interieur van de woning. Het vertrek is verder volledig gestukt en beschikt over gestucte lijsten en prachtige ornamenten in het plafond.
Te midden van de begane grond is de eetopstelling gecreëerd tegen de keuken aan die zich in een uitbouw bevindt. Hier treft u een tweede erker die wederom zorgdraagt voor prettig daglichtinval binnen deze ruimte. In lijn met de voorkamer treft u hier ook sierlijk stukwerk en ornamenten in het plafond.

Keuken
Aan de tuinzijde van de woning is de keuken en bijkeuken gerealiseerd waar u uitzicht heeft over de achtertuin. De moderne keuken dateert uit 2019 en is voorzien van alle gemakken: hardstenen werkblad, vaatwasmachine, koelkast, Quooker, fornuis met afzuigschouw. Vanuit de keuken is de toegang naar de bijkeuken waar de was-/droogopstelling en de C.V.-ketel zich bevinden. Vanuit hier is de achtertuin bereikbaar.

Verdieping
Via de charmante trap in de hal is de verdieping bereikbaar waar u uitkomt op de overloop die toegang geeft tot twee slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de masterbedroom, deze heeft een speelse raampartij en voelt zeer ruimtelijk doordat het plafond doorloopt tot de nok van de woning. De tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft hierdoor zicht op de achtertuin. De kamer is voorzien van een deur die toegang geeft tot het dakterras.

De recent vernieuwde badkamer is volledig betegeld in wit- en grijstinten. In de nis is een dubbele douche geplaatst daarnaast is er een dubbele wastafel en een toilet aanwezig.

De stadse tuin is een besloten tuin, gelegen op het zuiden en ingericht met een terras, gazon met border en de garage die bereikbaar is via de oprit langs de woning.

Elke ruimte in de woning is voorzien is van bekabelde rookmelders en een netwerkaansluiting (hiermee voldoet de woning aan de nieuwe regels). Er zijn ook twee koolstofmonoxidemelders (bijkeuken en voorkamer).

Bent u ook enthousiast geworden, neem dan contact op met uw Dorpsmakelaar!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 549,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,967
Listed since
5 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1909
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
92 m²
External storage space
15 m²
Plot size
232 m²
Volume in cubic meters
393 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
2 stories and a basement
Facilities
Optical fibre, mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and insulated walls
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Proline NXT (gas-fired combination boiler from 2017, in ownership)

Cadastral data

APELDOORN U 521
Cadastral map
Area
232 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center and in residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
84 m² (7 meter deep and 12 meter broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Garage

Type of garage
Detached wooden garage
Capacity
1 car

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property and public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Mariastraat 65

€ 549,000 k.k.