Levantkade 98 1019 BG Amsterdam Oostelijk Havengebied

Hightlighted features

  • 256 m² living area
  • 300 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,750,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Op een superlocatie aan de Levantkade 98 wordt een van de mooiste woonschepen van Amsterdam aangeboden, het unieke en historische schip *NOSTALGIE*, een “must see”!

Nadat het fraai gelijnde, voormalige passagierschip als *RHY-BLITZ* vanaf 1933 tot 1993 vanuit Basel dagtochten op de Rijn heeft gevaren en daarna enkele tientallen jaren op verschillende locaties dienst heeft gedaan totdat het in 2015 werd opgemerkt door de huidige eigenaar, die het tussen 2015-2018 volledig liet ombouwen tot woonschip door BOOTWERK te Woudsend. Het eindresultaat is en zeer bijzonder woonschip met een netto woonoppervlak van 256 m2 en inpandige terrassen van ruim 37 m2, hoogwaardig afgewerkte woonruimte met door het hele woonschip ruim voldoende stahoogte variërend van 265 tot 220 cm. De Nostalgie ligt op een hoekplaats waardoor het uitzicht over de Ertshaven wijds en spectaculair is. Er is volop gelegenheid tot het afmeren van een pleziervaartuig, de vaarmogelijkheden zijn eindeloos. Vanuit de bouw is het woonschip supergoed geïsoleerd, in combinatie met de moderne warmtepomp-installatie vv. een groot buffervat, voldoet het woonschip aan de moderne verwachtingen qua energieverbruik. Ofschoon het schip zeer grondig is vernieuwbouwd ademt het nog immer de klassieke, chique sfeer van weleer.

Indeling:
Begane grond: Entreehal van waaruit links een zelfstandig te bewonen, naar keuze al dan niet van de hoofdwoning af te sluiten appartement over twee verdiepingen met terras op het achterdek, eigen badkamer en pantry. Toegang tot de hoofdwoning met kantoor, gang met fraaie vide, keuken met aangrenzende eetkamer en iets lager gelegen woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar het ruime terras op het voordek. Er zijn drie trappen naar de benedenverdieping waar we de master-bedroom vinden met royale walk-in-closet, grote badkamer, gang met -2- slaapkamers, tweede badkamer, hal en vide, technische ruimte en afsluitbare tussendeur naar het zelfstandig te bewonen appartement. Kijk voor indelingsdetails op de uitgebreide plattegronden.

De ligplaats betreft een in 2017 in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven waterkavel van ca. 300 m2 waarvan de erfpacht volledig is afgekocht! Over de waterkavel is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Dit is het ultieme wonen op het water, op 12 fietsminuten vanaf het centrum, dicht bij uitvalswegen, gezellige restaurants en terrassen, winkels en scholen,
Allemaal onder handbereik!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,750,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,836
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Houseboat, detached residential property
Building type
New property
Year of construction
1933

Surface areas and volume

Areas
Living area
256 m²
Other space inside the building
6 m²
Exterior space attached to the building
37 m²
Plot size
300 m²
Volume in cubic meters
722 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
Not available
Insulation
Roof insulation, double glazing, energy efficient window, insulated walls and floor insulation
Heating
Heat pump

Cadastral data

AMS B 6791
Cadastral map
Area
300 m²

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Levantkade 98

€ 1,750,000 k.k.