• Sold under reservation

Discusstraat 3 1L 1076 VK Amsterdam Stadionbuurt

Hightlighted features

  • 50 m² living area
  • 1 bedroom
Map

Description

Wonen in Amsterdam Oud-Zuid met EEUWIGDUREND AFGEKOCHT ERFPACHT? Zoek dan niet verder!
In de Discusstraat (Stadionbuurt) mogen wij u dit ruimtelijke, lichte en zeer goed onderhouden 2-kamer appartement te koop aanbieden! U hoeft echt alleen uw koffers uit te pakken en kunt hier meteen heerlijk genieten zonder enige vorm van klussen. Het appartement is gelegen op de 1e verdieping en heeft een woonoppervlakte van ruim 50m2. De woning beschikt over een ruime slaapkamer, een nette badkamer, heerlijke half open keuken met inbouwapparatuur en een royale en lichte woonkamer. De woning is in 2012 deels gerenoveerd en is altijd netjes onderhouden. Wij vergeten u bijna te vertellen dat u nog een externe bergruimte van ca. 18m2 tot uw beschikking heeft. Kortom een erg leuk appartement welke u zeker gezien moet hebben!

Ligging en omgeving:
De Discusstraat is een rustige straat tussen de Stadionweg en de Olympiaweg, vlakbij het Olympisch Stadion. Het appartement is (boven de poort, een unieke locatie) gelegen in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam stadsdeel Oud-Zuid. Binnen enkele minuten fietsen bent u in het centrum van Amsterdam. In de nabije omgeving bevinden zich vele winkels voor de dagelijkse boodschappen, waaronder een Albert Heijn, Etos en Gall&Gall op het Stadionplein. Uiteraard mogen ook speciaalzaken, zoals bakkerij Le Fournil en fromagerie l'Amuse, niet ontbreken. Ook zijn er diverse leuke en gezellige horecagelegenheden, zoals Bar Baut, Café Marathonweg en Restaurant Neni. Bent u de drukte even zat, dan is het Vondelpark en het nabijgelegen Beatrixpark ideaal. U kunt hier lekker sporten en ontspannen. Ook het Amsterdamse Bos ligt op minder dan 10 minuten fietsafstand. Uiteraard is ook de bereikbaarheid uitstekend te noemen. Er zijn namelijk diverse tram- en bushaltes in de nabije omgeving die in alle richtingen vertrekken. Ook om de hoek bij de Amstelveenseweg treft u nog een metro station. De uitvalswegen waaronder de Ring A10 is ook binnen mum van tijd te bereiken. Kortom een heerlijk appartement op een goede locatie!

Indeling woning:
Algemeen trappenhuis (omstreeks 2017 gerenoveerd) met toegang tot de woningen.

1e verdieping:
Direct bij binnenkomst voelt u de fijne sfeer en het mooie afwerkingsniveau van de woning. In de ontvangsthal treft u de garderobe en de intercom. Vanuit een klein trappetje heeft u toegang tot de woonkamer. Laten we beginnen bij de royale en lichte woonkamer. De woonkamer is zeer licht door de raampartijen en is voorzien van een nette laminaatvloer. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de half open keuken. Deze nette en moderne keuken is voorzien van een koelkast, oven, vaatwasser (2021), 4-pits gasfornuis met RVS afzuigkap (re-circulatie), spoelbak met mengkraan en diverse boven- en onderkastjes, alsmede opbergladen. Tevens beschikt de keuken over een groot raam voor de nodige daglichttoetreding en een kast waarin zich de CV-combiketel bevindt. Een heerlijke keuken! Vanuit de woonkamer/keuken heeft u middels een deur toegang tot de gang, waar zich het separate toilet, de separate wasruimte en de nette badkamer zich bevinden. Het separate toilet is deels betegeld, staand uitgevoerd en tevens voorzien van een fonteintje. De separate wasruimte is voorzien van de wasmachine- en drogeraansluiting, waarbij de vloer netjes is betegeld. De badkamer is voorzien van een granieten vloer en beschikt over een inloopdouche met mengkraan, een glazen wand en een vaste wastafel met meubel en spiegelkast. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een raam voor de nodige daglichttoetreding en extra ventilatiemogelijkheid. Last but not least de slaapkamer. De slaapkamer is van goed formaat, voorzien van een nette laminaatvloer en heeft tevens de beschikking over een raampartij voor daglicht en ventilatie.

De gehele woning is volledig voorzien van modern stukwerk en een nette vloerafwerking.

Berging:
Het appartement beschikt over een eigen grote privé berging van circa 18m2, welke zich op de zolder bevindt. Ideaal voor de opslag van diverse spullen.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 425.000,- k.k.;
- Bouwjaar 1930;
- Gelegen op erfpacht grond, welke eeuwigdurend is afgekocht;
- Woonoppervlakte 50,5m2 met daarbij een separate berging van circa 18m2 (NEN 2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- De keuken en de vloer zijn in 2012 gerenoveerd;
- Verwarming en warm water middels een eigen CV-combiketel (Intergas, bouwjaar 2005, gasgestookt en eigendom);
- Het appartement is voorzien van mechanische ventilatie;
- De gehele woning is voorzien van glad gestuukte wanden en plafonds;
- Het betreft een goede en actieve VvE, welke professioneel wordt beheer door Minerva Beheer (alle documenten, zoals een MJOP, notulen en jaarrekeningen zijn aanwezig);
- De maandelijkse servicekosten bedragen ca. € 147,87 per maand;
- De gehele woning is voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing;
- De VvE heeft recentelijk (omstreeks 2019) het trappenhuis gerenoveerd;
- Betaald parkeren voor de deur. Bewoners kunnen een ontheffing aanvragen bij de Gemeente voor € 142,20 euro per 6 maanden. Een tweede parkeervergunning kost € 355,51 per 6 maanden. Op dit moment zijn de vergunningen direct beschikbaar. Voor een laatste update verzoeken wij u de status te controleren via de website van de gemeente Amsterdam;
- Verkoper zal in de koopovereenkomst een Ouderdoms- en Asbestclausule opnemen (ivm het bouwjaar van de woning);
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar;
- Oplevering in overleg, kan snel.

Bent u net zo enthousiast geworden als wij? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Wij geven u graag een rondleiding in deze leuke woning.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek.
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 425,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 8,500
Service charges
€ 148 per month
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Type apartment
Upstairs apartment (apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1930
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
50 m²
External storage space
18 m²
Volume in cubic meters
161 m³

Layout

Number of rooms
2 rooms (1 bedroom)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
1 story
Located at
1st floor
Facilities
Mechanical ventilation

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas (gas-fired combination boiler from 2005, in ownership)

Cadastral data

AMSTERDAM AC 1342
Cadastral map
Ownership situation
Long-term lease
Fees
Bought off for eternity

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district

Storage space

Shed / storage
Built-in

Parking

Type of parking facilities
Resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
Yes
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Discusstraat 3 1L

€ 425,000 k.k.