• Rented

Hoogstraat 12 D 6001 EV Weert

Hightlighted features

  • 87 m² living area
  • 1 bedroom
Map
€ 1,300 p/mo.

Rental history

Listed since
November 14, 2022
Date of rental
November 25, 2022
Term
11 days

Description

Turn-key en stijlvol wonen in hartje centrum!

Het object gelegen aan de Hoogstraat 12 is in de jaren ’70 gerealiseerd als winkelpand. Na een lange periode van leegstand krijgt het object met een transformatie naar 5 unieke lofts eindelijk een tweede leven. En hoe?! Geen casco oplevering zoals bij reguliere (ver)nieuwbouw, maar nagenoeg volledig verhuisklaar!

Het gebouw valt sinds zijn realisatie op in het straatbeeld door zijn uitgesproken karakter met de verspringende glazen pui met daarboven trapeziumvormige RVS cassettes. Dit gevelbeeld is door de gemeente Weert aangemerkt als ‘potentieel gemeentelijk monument’. Een visie die door Niels Derckx van Studio Boomm in samenwerking met de ontwikkelaar SMART Real Estate Development volledig omarmt wordt. In het ontwerp is dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden met het bestaande karakter van het object. Het openen van het dak biedt de mogelijkheid om ook lofts aan de achterzijde te creëren. Het resultaat van de ontwikkeling omvat vijf appartementen in industrieel-chique loftstijl. Typerend voor de lofts zijn de grote raampartijen van vloer tot plafond, rauwe elementen als stalen balken, spiltrappen en bakstenen muren en een speelse indeling met vides en verspringende hoogtes.

Highstreet Lofts
5 unieke Lofts in de Hoogstraat in Weert
De Highstreet Lofts vormen het bewijs dat grootte geen vereiste is voor luxe. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte en de daken te gebruiken voor zelfstandige buitenruimten, ontbreekt het je aan niets. Een combinatie van rauwe industriële elementen uit het bestaande winkelpand in combinatie met luxe keukens en badkamers en hoogwaardige materiaalkeuze zorgt voor unieke appartementen met een kenmerkende loftsfeer die het beste te typeren is als industrieel-chique met een vleugje Scandinavisch design.

The Manor House - loft 2
Deze unieke loft is feitelijk een hip herenhuis van drie verdiepingen midden in de stad. Dat betekent dus geen onderburen en geen bovenburen. En dat in hartje centrum. Als kers op de taart bevindt zich bovenop deze 3 verdiepingen een dakterras van ruim 60 m² met uitzicht op de Oude Markt, de Oelemarkt en de Hoogstraat. De drie verdiepingen hebben elk hun eigen functie: keuken en berging op de begane grond, woonkamer op de 1e verdieping en slaapverdieping op de 2e verdieping (mogelijk te verdelen in twee slaapkamers).

De loft is afgewerkt o.a. met een prachtige visgraat PVC vloer, heeft een stucwerk wandafwerking en beschikt over een luxe zwarte keuken met 4-pits ''Bora'' kookplaat met ingebouwde afzuiging en ''Siemens'' inbouwapparatuur (combi-oven, koelkast, vriezer en vaatwasser). De loft is daarnaast voorzien van een luxe badkamer met inloopdouche en beschikt over een high-end design verlichtingspakket van ''Pro-Light''.

Parkeren:
Wilt u parkeren in een van de parkeergarages in de binnenstad? Dan kunt u een parkeerabonnement aanvragen: Parkeerabonnement Weert. Een parkeervergunning voor de parkeergarage onder het voormalig stadhuis (binnen 250 meter loopafstand) is aan te vragen bij de gemeente. De kosten van zo’n parkeervergunning bedragen EUR 50,- per maand. Voor het stallen van je fiets kan gebruik worden gemaakt van de eigen berging, de fietsenrekken in de patio of de gratis bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat.

Berging:
In de lofts zijn in beperkte mate zelfstandige bergruimten opgenomen. Slim gebruik maken van de beschikbare ruimte is daarbij het credo binnen deze ontwikkeling. De bergruimte is echter beperkt. Hoe minder bergruimte, hoe minder ruimte om niet noodzakelijke spullen op te bergen. Less is more.

Huurkenmerken
Huurprijs: € 1.300,-- p.m.
Servicekosten: € 25,-- p.m.
Waarborgsom: € 2.600,-- (eenmalig)
Geen huisdieren toegestaan
Huurtermijn: maximaal 24 maanden
Aanvaarding per direct

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 1,300 per month (excluding service charges à € 25,00 p/mo.)
Deposit
€ 2,600 one-off
Rental agreement
Indefinite duration
Status
Rented

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1971
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Flat roof covered with asphalt roofing

Surface areas and volume

Areas
Living area
87 m²
Exterior space attached to the building
63 m²
Volume in cubic meters
309 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (1 bedroom)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Optical fibre, mechanical ventilation and TV via cable

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, energy efficient window, insulated walls, floor insulation and completely insulated
Heating
CH boiler and complete floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired combination boiler from 2022, in ownership)

Exterior space

Location
In center

Parking

Type of parking facilities
Paid parking

Involved real estate agent

NVM letting agent

Saelmans Makelaardij

Call 0495-533893

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.