• Rented

Deldenseweg 5 7251 PN Vorden

Hightlighted features

  • 190 m² living area
  • 3,200 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,600 p/mo.

Rental history

Listed since
May 13, 2022
Date of rental
June 1, 2022
Term
2 weeks

Description

--Gezien de overweldigende belangstelling, is het niet meer mogelijk om u in te schrijven voor deze woonboerderij.--

Genieten van groen in de Achterhoek – Monumentale krukhuisboerderij ’t Hietink met prachtige, bijbehorende hallehuisschuur

Lijkt u dat wat, wakker worden met een groen uitzicht rondom, met reeën, spechten, egels en eekhoorntjes in de tuin? Even verderop aan de rand van de tuin kabbelt de Vordense Vennegötte.
Namens Natuurmonumenten, die meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland beheert, mogen wij deze bijzonder fraaie krukhuisboerderij te huur aanbieden.
Deze monumentale boerderij is gebouwd in 1855, op de grondvesten van diens voorganger (en diens voorganger, want zo ging dat) en het is alles wat we ons voorstellen bij een Achterhoekse boerderij; een schitterende boerderij vol charme en originele details, met veel woon- en leefruimte, gezeten op een prachtige lap grond ( ca. 3.200 m2), met schöppe, en omgeven door oude loofbomen, beukenhagen, moestuin en siertuinen.
Het huis is onlangs nog gedeeltelijk gerenoveerd, waarbij de ‘natte ruimtes’ zoals de badkamers en WC’s geheel vernieuwd zijn, en al het houtwerk en de kamers boven geheel voorzien zijn van een nieuwe lik verf.
De boerderij is gebouwd als krukhuisboerderij, waarbij het woongedeelte haaks op de deel –waar vroeger de koeien stonden- staat, zodat er een L-vormig geheel ontstaat. Ook in de Achterhoek komen we deze hoevevorm veelvuldig tegen. Het interne programma volgt ook nog de oude opzet en heeft een grote, inpandige deel. Het totale oppervlak bedraagt een kleine 400 m², waarbij het woongedeelte zo’n 190 m² bestrijkt. Kortom, een zee van ruimte, voor u uw gezin, enkele huisdieren, hobby’s. Natuurmonumenten staat, in overleg, ook open voor de mogelijkheid om hier een kleinschalige en aan de bewoning ondergeschikte nevenactiviteit uit te voeren, in de boerderij of vanuit de schöppe.

Begane grond
De grote beuk heeft net weer een frisgroene tooi van duizenden nieuwe blaadjes gekregen en hangt als een vriendelijke omhelzing over de oprit. Aan de rechterzijde staat de prachtige schöppe, de hallenhuisschuur met gewolfde kap met vrolijk gekleurde kleipannetjes.
Links, pontificaal geplaatst, boerderij ’t Hietink. In het zicht de grote deeldeuren met gedateerde sluitsteen, de kleine deurtjes en de fraaie rieten kap. Het gezicht van het huis is op de tuin gericht. In de indrukwekkende voorgevel de hoge ramen met klassieke roedeverdelingen en de traditionele voordeur. Die voordeur werd maar twee keer gebruikt in het leven van de boer; om met de bruid naar binnen te gaan, en dan na het levenseinde met de kist naar buiten.
In de Achterhoek is het goed gebruik om de achterdeur als entree te gebruiken. De ontvangsthal is licht en functioneel met rechts de garderobe, de toegang tot de bijkeuken en de deel- en links de meterkast en de deur naar de keuken. Aansluitend de hal met daarin de trapopgang naar de verdieping, de volledig vernieuwde WC met fonteintje met daarnaast een prachtige nieuwe badkamer met ruime inloopdouche, wastafel en ligbad.
Vanuit de hal ook toegang tot de living annex woonkeuken; de keuken is geheel vernieuwd en doet alles wat een keuken moet doen. De woonkamer is prachtig met een lichte houten vloer, de lindegroene vensters en de prachtige haardplaats met het authentieke tegelwerk.
Aan de linker achterzijde van de gang de slaapkamer op de begane grond, met de lindegroene vensters en adembenemend uitzicht rondom.
De opkamer is een heerlijke werkplek of kinder(speel)kamer. Onder de opkamer de kelder voor de houdbare voorraad en uiteraard de wijnkelder. Aan de rechterzijde van de opkamer het kantoortje, maar deze zonnige ruimte met groot venster (die helemaal open kan) is ook een goede plek voor een studio/atelier of kantoor.
De bijkeuken is gesitueerd in de deel en heeft aansluitingen voor wasmachine en -droger, een pantry en hier hangt de ketel. Aansluitend nog een schitterende ruimte, te gebruiken als berging, maar uiteraard ook als kamer te gebruiken.
De deel is een fantastische ruimte; licht en met de authentieke planken en de intact gehouden hildes.

Bovenverdieping
Boven een overloop met daaraan grenzend twee slaapkamers, een berging en zolder, een splinternieuwe badkamer met een inloopdouche en wastafel en een separate WC. De slaapkamers zijn voorzien van Velux dakramen, dus daglicht genoeg hier.

Buitenruimte
Aan de voorzijde en zijkant van het huis een prachtig zonneterras, voor een kopje koffie in de zon bij de keuken. De zon draait gedurende de dag om het huis dus er is altijd een plekje in de zon.
De hallehuisschuur is een bijzonder element in de erfopzet; zo gaaf komen we ze helaas niet vaak meer tegen. De combinatie van deze fraaie schuur en de prachtige hoeve is daarom een waardevolle combinatie. De schuur dateert uit de 19e eeuw. Hier stonden dieren en spullen droog, maar vandaag de dag kunt u hier uw tuinspullen, hobbytrekker, fietsen en de oldtimer kwijt.
In de prachtige tuin rondom is genoeg ruimte om uw eigen stempel te drukken. Een moestuin, een pluktuin en een siertuin; het kan allemaal en allemaal tegelijk, want er is ruimte genoeg.
Bent u imker of overweegt u de wereld van bijen te gaan onderzoeken? Er is hier een prachtige bijenstal, bij de grote magnolia, waar bijenkasten stonden. Er zijn diverse cursussen in de buurt en onder begeleiding kunt u hier de fijne kneepjes leren van het prachtige imkervak.

Kortom, zulke sprookjes kom je zelden tegen. ’t Hietink is buitencategorie mooi. We kunnen ons goed voorstellen dat u in gedachten de meubels al aan het plaatsen bent. Zin gekregen in een rondleiding? Neem contact met ons op en dan plannen we een bezoek in.

Algemeen:
- Bouwjaar : 1855, daarna is het voorhuis nog diverse malen verbouwd
- Onderhoud : Goed tot uitstekend
- Ligging : In het buitengebied op 1 km van de bebouwde kom van Vorden
- Isolatie : Gevel
- Beglazing : Voorzetramen
- CV-ketel : Atag 2019
- Garage : Inpandig, stalling van meerdere voertuigen mogelijk
- Schuur : Vrijstaand steen
- Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen grond
- Overig : Minimale huurperiode van 2 jaar
Verhuur bij inschrijving
Gunning onder voorbehoud
Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 01 augustus 2022
Kleine huisdieren toegestaan (o.a. hond, kat, kippen)

Inhoud : 1.682 m³
Woonoppervlakte : 190 m²
Overig inpandige ruimte : 184 m²
Externe bergruimte : 119 m²
Perceeloppervlakte : ca. 3.200 m²
Energielabel : Vrijgesteld van een energielabel, omdat het hier een gemeentelijk monument betreft.
Aanvaarding : in overleg

Huurprijs : bieden vanaf € 1.600, = per maand (exclusief verbruikslasten)

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 1,600 per month (none service charges)
Deposit
€ 1,600 one-off
Rental agreement
Indefinite duration
Status
Rented

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1855
Specific
Listed building (national monument)
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles and cane

Surface areas and volume

Areas
Living area
190 m²
Other space inside the building
184 m²
External storage space
119 m²
Plot size
3,200 m²
Volume in cubic meters
1,682 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and 2 showers
Number of stories
2 stories
Facilities
Optical fibre and mechanical ventilation

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Insulated walls and secondary glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Atag (2019)

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and rural
Garden
Surrounded by garden

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.