• Sold or rented under reservation

Reinkenstraat 59 A 2517 CR Den Haag Sweelinckplein en omgeving

Hightlighted features

  • 148 m² living area
  • 3 bedrooms
Map
€ 2,750 p/mo. € 750,000 k.k.

Description

Heerlijk ruim, uiterst sfeervol en licht dubbel bovenhuis met riant dakterras dat in 2020 bijna geheel is gerenoveerd in het hart van het gezellige Duinoord. Kernelementen: aangenaam ruimtelijk; heerlijk licht; doordachte indeling; moderne afwerking; bovengemiddeld veel buitenruimte; zonder opknapkosten te betrekken.

De Reinkenstraat is een gezellige winkelstraat met een ideale mix aan winkels en horeca. Er zijn ambachtelijke winkels, zoals onder andere een groenteboer, kaasboer, twee slagers en wel vier bakkers, waarvan twee Franse bakkers/traiteurs. Maar ook onder andere de schoenmaker, bloemisten, een drogist en slijterij ontbreken niet. Aan het einde van de straat is een beknopte supermarkt, zodat het heel eenvoudig is om boodschappen in de eigen straat te doen met kwaliteitsproducten. Daarnaast zitten in de straat gezellige horeca gelegenheden met meerdere restaurants, lunchrooms en bars. Daarmee is het echt een ouderwetse lokale winkelstraat die uitermate geliefd is en het hart van de wijk Duinoord vormt. Duinoord is goed bereikbaar met het openbaarvervoer met meerdere tramverbindingen naar de treinstations, het Centrum en het strand. Ook met de auto is de wijk goed aan te rijden en parkeren kan in de wijk met belanghebbenden vergunningen. 

Indeling (Zie voor de maatvoering bijgaande plattegronden):
Vanaf de Reinkenstraat geeft de gedeelde entree toegang tot een gezamenlijke hal met de meterkasten en een prettig lopende trap naar de eerste verdieping. Hier is een eigen voordeur, gevolgd door een tweede trap naar de tweede verdieping. Hier aangekomen is er een ruime overloop met toegang tot de vertrekken. Er is een berging en een separaat toilet met fonteintje. De drie kamers op deze verdieping zijn samengevoegd tot een heerlijk lichte en riante L-vormige living met originele lijsten en ornamenten, natuurstenen schouwen en een harmonicakozijn naar het eerste terras. Op de vloer ligt een warmgekleurde houten strokenvloer die doorloopt op de overloop. De voormalige voorzijkamer is bij de kamer getrokken, maar op een dusdanig doordachte manier dat er een thuiskantoor is met veel privacy. Bovenlichten zorgen hier voor extra licht op de overloop. Dankzij het al eerder genoemde harmonicakozijn wordt 's zomers het terras als extra woonruimte bij de woonkamer getrokken. Dit terras ligt op het Zuidoosten waardoor er aan het begin van de dag heerlijk veel zon is en heerlijk zonnig en heeft een prachtig uitzicht over het Sunny Court. De keuken is vernieuwd in 2020 en is met een grote taatsdeur met glas van de woonkamer gescheiden. Er is een uitgebreid keukenblok met onder- en bovenkasten en een kastenwand voor aangenaam veel werk- en bergruimte. Er is een inductiekookplaat met "downdraft" afzuiginstallatie, oven, magnetron en prachtig keramiek aanrechtblad. 
Door de huidige eigenaren is de trap verplaatst naar boven de bestaande trap. Hierdoor is de ruimte van het appartement beter te benutten. Deze prettig lopende trap leidt naar de derde verdieping waar een heerlijk lichte overloop is. Er is een tweede separaat toilet met fonteintje. De hoofdslaapkamer ligt aan de achterzijde van het huis en biedt meer dan voldoende ruimte voor een uitgebreide garderobe en volwaardig tweepersoonsbed. Openslaande deuren leiden naar het tweede terras. Aan de voorzijde liggen nog 2 slaapkamers, waarvan een nu is ingericht als thuis kantoor en de ander tweede slaapkamer, eveneens met een grote kastenwand. De originele spanten in het zicht geven deze kamers direct een sfeervolle uitstraling. Tussen de grote slaapkamers in ligt de luxe moderne badkamer. Deze badkamer beschikt over een ruime inloopdouche, vrijstaand designbad en wastafelmeubel met dubbele natuurstenen waskom. Ook is hier de opstelplaats voor wasmachine en droger. 
De verkopers hebben een dakterras laten aanleggen. Vanaf de overloop leidt een open trap tot een groot dakraam. Dit dakraam zorgt voor aangenaam veel licht in het trappenhuis en biedt toegang tot het riante, prachtige dakterras. Hier heeft men vrij uitzicht over de stad, onder andere richting de Skyline van Den Haag. Het terras biedt meer dan voldoende ruimte om heerlijk te zonnebaden en te dineren. 

Kernelementen: 
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 148 m2, gemeten conform BBMI: 
Gelegen op eigen grond; 
Het 3/8e aandeel in de actieve VvE met een maandbijdrage van € 70,69;
In 2020 inwendig verbouwd waarbij sanitair en de keuken zijn vernieuwd; 
Voorzien van houten kozijnen met HR++ beglazing, dak- en wandisolatie; 
Gezien het bouwjaar worden de lokaal gebruikelijke materialen- en ouderdomsclausules aan de koopovereenkomst toegevoegd; 
Aanvaarding in overleg; 

Kernelementen verhuur:
Huurprijs is exclusief gas/water/licht;
Eventueel behoort het tot de mogelijkheden het appartement ook gemeubileerd te huren tegen een huurprijs van € 3.000,- exclusief gas/water/licht;
Aanvaarding in overleg;

Interesse in dit uitzonderlijke dubbel bovenhuis met dakterras in het geliefde Duinoord? Neem je eigen NVM-aankoopmakelaar mee!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 750,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,068
Rental price
€ 2,750 per month (none service charges)
Deposit
€ 2,750 one-off
Rental agreement
Temporary rent
Listed since
5 months
Status
Sold or rented under reservation
Acceptance
Available in consultation
VVE (Owners Association) contribution
€ 70.69 per month

Construction

Type apartment
Upstairs apartment (double upstairs apartment)
Building type
Resale property
Year of construction
1907
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations) and partly furnished with carpets and curtains
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
148 m²
Exterior space attached to the building
33 m²
Volume in cubic meters
515 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath
Number of stories
2 stories
Located at
3rd floor
Facilities
Skylight, passive ventilation system and TV via cable

Energy

Energy label
A What does this mean?
Insulation
Roof insulation, double glazing, insulated walls and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit HR (gas-fired combination boiler from 2020, in ownership)

Exterior space

Location
In residential district
Balcony/roof garden
Roof terrace present and balcony present

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and resident's parking permits

VVE (Owners Association) checklist

Registration with KvK
Yes
Annual meeting
Yes
Periodic contribution
Yes (€ 70.69 per month)
Reserve fund present
Yes
Maintenance plan
No
Building insurance
Yes

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Reinkenstraat 59 A

€ 2,750 p/mo. € 750,000 k.k.