Mr. Rendorplaan 32 * 1181 PM Amstelveen

Hightlighted features

  • 253 m² living area
  • 247 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 6,500 p/mo.

Description

Uniek! Vrijstaand wonen in de voormalige pastorie van de Pauluskerk in het geliefde Elsrijk. Vanwege de bijzondere architectuur en unieke status betreft het een Gemeentelijk monument.
Deze karakteristieke vrijstaande villa die omstreeks 2008 respectvol en met een oog voor detail hoogwaardig is gerenoveerd staat pal naast de Pauluskerk, vrijwel aan het monumentale park De Braak.

English summary
Unique! We offer you the former rectory of the Paulus church in the much loved Elsrijk area. This spacious, characteristic detached villa is a municipal monument because of the architecture and unique status.
The villa was renovated in 2008 with respect to the character and with an eye for detail and is situated next to the church and right next to monumental park De Braak. [English text below]

Historie
De Pauluskerk en daarmee ook de voormalige pastorie zijn gebouwen zoals we dat veel tegenkomen in de twintiger en dertiger jaren. De invloed van de Amsterdamse School is duidelijk zichtbaar in het gebruik van baksteen, de hoge puntdaken en het glas in lood.

De villa
Het betreft een bijzondere en tot in de puntjes verzorgde vrijstaande villa. Met vijf royale slaapkamers, een wel heel bijzondere -verstopte- werkkamer in de punt, twee badkamers, een riante living met twee erkers en verdeeld door en suite deuren, een gezellige woonkeuken, een knusse, beschutte, zonnige stadstuin en een terras is het een statig familiehuis.

Veel details in dit gemeentelijke monument zijn behouden, zoals paneeldeuren en originele tegels in de vestibule. Bij de renovatie zijn diverse glas-in-lood ramen toegevoegd of in ere hersteld. Wengé en eiken parketvloeren in de vertrekken, terrazzo vloeren in de keuken, het sanitair en de centrale entree, tezamen met de erkers, de en suite deuren en luxe traplopers versterken het monumentale karakter van de voormalige pastorie.

De omgeving
Wonen in een schitterende leefomgeving op niveau aan het schitterende heempark De Braak met een uitstekende bereikbaarheid.

Het park De Braak is in de jaren dertig aangelegd. De Braak stond aan de basis van de Amstelveense heemparktraditie en is om deze reden een rijksmonument. Het park is ooit bedacht om een groene omgeving te creëren voor bewoners die de drukke stad Amsterdam wilden ontvluchten.

Naast De Braak bieden het Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse bos veel sportieve en recreatieve mogelijkheden zoals hardlooproutes, het kinderzwembad en de zwemvijver. In de directe nabijheid zijn hockey-, cricket-, tennis- alsmede voetbalvelden gelegen.

Voor de dagelijkse boodschappen zijn er de winkels aan de Amsterdamseweg maar ook het zeer nabij gelegen Stadshart van Amstelveen. Hier vindt u talloze winkels, de favoriete weekmarkt, de Biologische markt, een ultramoderne bibliotheek en tal van uitgaansmogelijkheden zoals de bioscoop, de Schouwburg, het Cobra Museum, en vele restaurants. Een basisschool en meerdere crèches zijn op loopafstand gelegen, evenals dat Internationale scholen binnen 5 tot 10 minuten bereikbaar zijn.

Directe uitvalswegen naar zowel de A9 als de A10 (de ring rondom Amsterdam) en de aanwezigheid van diverse bushaltes zorgen ervoor dat het openbaar vervoer optimaal is (Amsterdam en Schiphol zijn binnen 10 minuten bereikbaar). Ook op de fiets bent u binnen een kwartier in Amsterdam zuid en op de Zuidas.

De indeling
Begane grond: voortuin, entree, vestibule met origineel tegelwerk, centrale hal met toiletruimte. Gezellige woonkeuken aan de tuinzijde. De keuken is landelijk met lichte fronten en hardstenen werkbladen. Uiteraard is de keuken van alle gemakken voorzien waaronder twee Smeg ovens, een Miele vaatwasser, een Gaggenau koelkast en vierpits gasfornuis met teppanyaki plaat. In het verlengde van de keuken bevindt zich de bijkeuken met plaats voor de wasmachine en de cv-ketel, kelder met een ideaal klimaat voor het opslaan van wijn.

De eetkamer is tuingericht, heeft een erker en staat in verbinding met de living middels fraaie en suite deuren. Dubbel openslaande deuren naar de tuin. De tuin is verzorgd, heeft een fraai terras met drainage en is heerlijk privé, beschut en zonnig.

De living aan de voorzijde is met en suite deuren verdeeld in een lounge- en televisiekamer. In de hal, keuken en bijkeuken liggen terrazzo vloeren (gedeeltelijk vloerverwarming) en de vertrekken zijn voorzien van een wengé parketvloer.

Eerste verdieping:
Centrale overloop, tweede toilet. Badkamer met klassiek wastafelmeubel, een vrijstaand bad en een inloopdouche met regendouche. Drie slaapkamers. De master bedroom aan de tuinzijde met erker, walk-in closet en riant terras.

Tweede verdieping:
Twee ruime kamers met vaste kasten en een tweede badkamer. De tweede badkamer heeft een ligbad en een douchecabine. In één van de slaapkamers zit een verborgen toegang naar de kapverdieping.

Derde verdieping:
Onder de kap bevindt zich een prachtige werkkamer met gashaard en een drietal Velux dakramen. Omdat de villa hoger is dan vrijwel geheel Elsrijk is het uitzicht fantastisch, heel Elsrijk is te overzien!

Op de verdiepingen ligt een fraaie eiken parketvloer met een bies en op veel plaatsen zijn vaste kasten, paneeldeuren en glas in lood ramen.

Mocht u een ruimere hoofdslaapkamer en een grotere woonkeuken wensen dan verwijzen wij u naar de alternatieve plattegrond waarin de bijkeuken bij de keuken en het dakterras bij de slaapkamer is getrokken. Aan deze alternatieve plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend, koper dient zelf zorg te dragen voor een eventuele omgevingsvergunning.

Kortom; een luxe, moderne, kwalitatief hoogwaardige villa met een indrukwekkende uitstraling en historie op een bijzondere plek in Amstelveen Elsrijk.

Bijzonderheden:
- Vrijstaand wonen in de voormalige pastorie van de Pauluskerk;
- Vrijwel aan het monumentale park De Braak;
- Gemeentelijk monument;
- De villa is gebouwd in 1939 en in 2008 met respect voor de historie hoogwaardig gerenoveerd;
- Woonoppervlakte circa 253 m²;
- Een perceel van 247 m², eigen grond;
- Vijf royale slaapkamers en een werkkamer;
- Een knusse, beschutte, zonnige stadstuin en een terras;
- Een statig maar ook praktisch familiehuis.
- Luxe keuken en sanitair;
- Notariskeuze aan koper met dien verstande dat het een notaris uit de regio Amsterdam/ Amstelveen dient te zijn en er een koopovereenkomst door de notaris conform het model Ring Amsterdam.

English text
Unique! We offer you the former rectory of the Paulus church in the much loved area Elsrijk. This spacious, characteristic detached villa! Because of the architecture and unique status in the area this is a municipal monument.
The villa was renovated in 2008 with respect to the character and with an eye for detail and is situated next to the church and right next to monumental park De Braak.

Particularities:
- Detached living in the former rectory of the Pauluskerk;
- Almost at the monumental park De Braak;
- Municipal monument;
- The villa was built in 1939 and renovated to a high standard in 2008 with respect for the history;
- Living area approximately 253 m²;
- A plot of 247 m², own land;
- Five spacious bedrooms and an office;
- A cosy, sheltered, sunny city garden and a terrace;
- A stately but also practical family home.
- Luxurious kitchen and sanitary facilities;
- Notary choice to buyer, on the understanding that it must be a notary from the Amsterdam / Amstelveen region and there must be a purchase agreement by the notary in accordance with the Ring Amsterdam model.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer of ownership

Rental price
€ 6,500 per month (none service charges)
Deposit
€ 13,000 one-off
Rental agreement
Indefinite duration
Listed since
6 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1939
Specific
Monumental building
Type of roof
Combination roof covered with asphalt roofing and roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
253 m²
Other space inside the building
11 m²
Exterior space attached to the building
9 m²
Plot size
247 m²
Volume in cubic meters
945 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
2 baths, 2 showers and toilet
Number of stories
3 stories and a attic
Facilities
Outdoor awning, skylight and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation and mostly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Topline (gas-fired combination boiler from 2008, in ownership)

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in residential district
Garden
Back garden, front garden and side garden
Back garden
50 m² (12,5 meter deep and 4 meter broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Mr. Rendorplaan 32 *

€ 6,500 p/mo.